از ابتدای بارداری تا پایان آن، معمولاً سه یا چهار سونوگرافی برای کنترل سلامت جنین و مادر انجام می شود. به منظور کنترل روند بارداری و رشد جنین، همچنین غربالگری نقص های مادرزادی جنین ، بهتر است مادر باردار در طول بارداری چند سونوگرافی را انجام دهد. بعد از هفته ۲۸ بارداری یک سونوگرافی دیگر برای بررسی میزان رشد جنین و وزن او به نسبت سن جنین انجام می شود. طول استخوان های دور سر، ران و دور شکم وزن جنین را تخمین می زنند و آن را به نسبت وزن مناسب برای هفته بارداری مقایسه می کنند. سونوگرافی معمولاً در سه ماهه سوم ضرورتی ندارد؛ اما گاهی اوقات پزشک بعد از هفته 35 نیز برای اطمینان از روند بارداری سالم این دستور را میدهد. گاهی اوقات ممکن است که نظر او در این مرحله در مورد نوع عمل یعنی سزارین یا زایمان طبیعی عوض شود و از طرفی اگر مادر از مشکلات گوارشی یا دیابت رنج ببرد، باید این سونوگرافی را برای داشتن بارداری سالم انجام دهد.
گزارش آخرین سونوگرافی در بارداری حاوی اطلاعاتی نظیر اندازه های جنین، فاصله دو استخوان آهیانه (قطر سر جنین) است. قطر سر جنین اهمیت بسیار بالایی دارد؛ زیرا این اندازه بزرگ ترین اندازه ای است که باید از کانال زایمان عبور کند. از اتفاقات مهم در این دوره بیشترین وزن گیری جنین می باشد. در دوران بارداری، جنین به طور مداوم حرکت می کنند و موقعیت خود را تغییر می دهند. شکل قرارگیری جنین به هر صورتی می تواند باشد. تا هفته ی سی و هفتم، محل قرار گیری جنین، مسئله ی تعیین کننده ای نیست؛ اما اگر در نزدیکی زایمان، جنین سر و ته قرار نگرفته باشد، باید با عمل سزارین به دنیا بیاید و نمی توان انتظار زایمان طبیعی داشت. لذا انجام سونوگرافی لگن برای زایمان، امنیت زایمان را مشخص می کند.
جزئیات دقیق چگونگی انجام سونوگرافی در موارد اندکی با هم تفاوت دارد؛ اما معمولاً سونوگرافی طبق مراحل یکسانی انجام می شود. دو نوع از سونوگرافی در طی دوران بارداری انجام می شود:
سونوگرافی (Abdomen) از روی شکم انجام می شود. برای بهتر شدن کیفیت تصاویر از مقداری ژل مخصوص سونوگرافی در سطح پوست استفاده می شود. این نوع سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری با مثانه پر و پس از ماه سوم به دلیل وجود مایع اطراف جنین با مثانه خالی انجام می شود. اغلب سونوگرافی ها در دوران بارداری به صورت شکمی انجام می شود.
در این نوع از سونوگرافی از یک مبدل فراصوت کوچک تر استفاده می شود. این مبدل وارد واژن شده و بعد از آن تصویری دقیق تر و واضح تر از فضای داخلی به دست می آید. معمولاً این نوع از سونوگرافی در اوایل بارداری انجام می شود. موقعیت دهانه رحم در این روش مورد ارزیابی قرار می گیرد، هم در قسمت خلفی (رو به دنبالچه) و هم در جلو. ممکن است به جزئیات دیگری توجه شود، از جمله اینکه نوزاد تا چه اندازه به داخل لگن فرو رفته است و اینکه نوزاد به چه سمتی است.
از استفاده از مبدل سونوگرافی به پوست در هنگام سونوگرافی از طریق شکم، هیچ اشعه ای استفاده نمی شود و به طور کلی هیچگونه ناراحتی وجود ندارد. ممکن است با قرار دادن مبدل ترانس واژینال در واژن، احساس ناراحتی جزئی داشته باشید. سونوگرافی از طریق واژینال نیاز به پوشاندن مبدل سونوگرافی در یک غلاف پلاستیکی یا لاتکس دارد که ممکن است در بیماران با آلرژی به لاتکس، واکنش ایجاد کند.
سکس تراپی شیوه درمانی گفتگو محور است که با هدف بهبود روابط جنسی زوجین و رفع مشکلات و اختلالات جنسی افراد، توسط سکس تراپیست انجام میشود. در این روش هر چیزی که در رفتار و عملکرد جنسی فرد یا زوج تاثیرگذار است مورد بررسی قرار می گیرد. اگر مایل به آگاهی بیشتر در این زمینه هستید می توانید به بخش سکس تراپی در پزشک آنلاین مراجعه نمایید.