دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

درمان پارگی مینیسک زانو بدون جراحی

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

مینیسک یک قطعه از غضروف زانو است که مانند یک بالشتک نرم، باعث تثبیت و محافظت از استخوان زانو در برابر ساییدگی می شود. آسیب ناشی از پیچ خوردگی مفصل زانو می تواند باعث پارگی مینیسک شود. در برخی از موارد پارگی مینیسک زانو، تکه ای از غضروف خرد شده که در مفصل زانو آویزان می ماند،علت قفل کردن زانو می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان می باشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... می توانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت می گیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، می تواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

علت ها و عوامل پارگی مینیسک

پارگی مینیسک در ورزش های پربرخوردی مانند فوتبال، کریکت، اسکی و والیبال معمول است. این آسیب ورزشی زانو هنگامی که فرد در حال دویدن به طور ناگهانی تغییر جهت می دهد و اغلب همزمان با سایر صدمات زانو مانند آسیب رباط صلیبی قدامی (ACL) رخ می دهد. پارگی مینیسک به ویژه در ورزشکاران مسن تر احتمال بالایی دارد، زیرا مینیسک زانو با افزایش سن، ضعیف و آسیب پذیر می شود. بیش از ۴۰ درصد از افراد ۶۵ سال به بالا از این آسیب رنج می برند.بررسی ها نشان داده است که پارگی منیسک زانو در کودکان در حال افزایش است که علت این امر مشارکت کودکان در فعالیت هایی ورزشی نامناسب در سنین پایین است.اگر فردی دچار آرتروز زانو باشد احتمال آسیب زانو و پارگی منیسک زانو نیز افزایش می یابد.

علائم پارگی منیسک زانو چیست؟

اصلی ترین علائم پارگی منیسک زانو شامل موارد زیر است:

در ابتدا درد زانو ممکن است شدید نباشد. حتی ممکن است شما در حین آسیب بتوانید به بازی و فعالیت خود ادامه دهید. اما پس از شروع التهاب، احتمالاً زانوی شما درد قابل توجهی خواهد داشت.اگر زانوی فرد، دردناک و بادکرده است، توانایی حرکت زانو ندارد، دردها چند روز طول کشیده است از جمله پس از یک سانحه یا آسیب فیزیکی، بهتر است به پزشک مراجعه کند.

راه های تشخیص پارگی منیسک زانو چیست؟

آزمونهای فیزیکی

در این حالت، فرد دارای علائم پارگی منیسک، زانوی خود را در بازه ی حرکتی مشخصی حرکت می دهد و پزشک با بررسی محل حضور منیسک، از آسیب آن آگاه می شود.

تصویربرداری MRI

در این روش با استفاده از میدان مغناطیسی تصاویری از منیسک زانو و سایر بافت های زانو گرفته می شود. این روش اطمینان کامل در مورد پارگی منیسک زانو ایجاد نمی کند و وجود بافت های دیگر در کنار منیسک زانو موجب خطا در تشخیص پزشک می شود. درصد اطمینان این روش 77 درصد اعلام شده است.

تصویربرداری اشعه ی X

این روش نمی تواند پارگی منیسک زانو را مشخص کند. در حقیقت از این روش استفاده می شود تا اگر آسیب دیگری مانند آرتروز زانو وجود داشته باشد مشخص شود و احتمال پارگی منیسک زانو رد شود.

تصویربرداری با اولتراسوند (امواج صوتی)

این روش نیز برای تشخیص احتمال وجود سایر آسیب ها در زانو مانندآسیب رباط های زانو و رد احتمال پارگی منیسک زانو استفاده می شود.

آرتروسکوپی

اگر پزشک نتواند با روشهای بالا، علت درد زانورا مشخص کند از روش آرتروسکوپی استفاده می کند. در این روش، دو برش کوچک در نزدیک زانو ایجاد می شود و یک لوله که دوربین کوچکی در سر آن وصل است وارد زانو شده و پزشک بوسیله ی آن به بررسی زانو می پردازد.

پارگی مینیسک زانو

درمان پارگی مینیسک زانو بدون جراحی

بسیاری بر این باورند که اگر مینیسک صدمه ببیند باید جراحی شوند؟تا چه حد این باور درست است؟

مینیسک یک تکه غضروف است که به عنوان یک ضربه گیر میان استخوان ران (فمور) و درشت نی (تیبیا) عمل می کند. در هر مفصل زانو دو مینیسک وجود دارد که گاهی اوقات در طول فعالیت هایی که باعث فشار بر آن ها یا چرخاندن زانو می شوند پاره شده یا آسیب می بینند.

گزینه های درمانی موجود برای علت زانو درد در چنین مواردی، بسته به شدت آسیب، از درمان های خانگی تا عمل سرپایی را در برمی گیرند. اما، شما می توانید به وسیله انجام تمریناتی که عضلات پا را تقویت می کنند و همچنین با استفاده از تکنیک های مناسب، از بروز این صدمات در طول ورزش ها یا فعالیت های پربرخورد جلوگیری کنید.

جدید ترین راه های درمان

این گزینه ها و روش های درمانی عبارتند از:

دارو برای درمان مینیسک زانو(دارو درمانی)

در صورت نیاز می توان برای کنترل درد از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDها) استفاده کرد.البته، این داروها برای استفاده طولانی مدت توصیه نمی شوند، زیرا می توانند مشکلات روده ای ومعده ای ایجاد کرده و محرک بروز عوارض دیگری شود و حتی در توانایی طبیعی بدن برای بهبود خود اختلال ایجاد کنند.گاهی اوقات برای کمک به تقویت بافت های آسیب دیده استفاده از مکمل های طبیعی مانند گلوکزامین، متیل سولفونیل متان (MSM)، کندرویتین یا اسید هیالورونیک توصیه می شود.اگر درد همچنان ادامه پیدا کند، از تزریق کورتیزون ،استروئید یا داروهای موضعی تجویزی استفاده می شود،که به کاهش تورم و التهاب کمک می کنند.

فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی

فیزیوتراپی، از طریق کنترل درد و تورم و همچنین بازیابی کامل قدرت و توانایی حرکت دادن زانو، نقش مهمی دردرمان پارگی مینیسک زانوایفا می کند.فیزیوتراپ تمرینات خاصی را برای حفظ قدرتتان در طول دوره بهبودی و همچنین کمک به بازیابی کامل توانایی حرکت دادن زانویتان طراحی می کند. همچنین به شما برنامه های تمرینات خانگیِ مناسب شرایطتان می دهد.در بسیاری از موارد پارگی مینیسک، بعضی تمرینات ساده می توانند به تقویت عضلات چهار سر ران(جلوی ران)،پشت ران (همسترینگ)، پشت ساق پا و باسن کمک کنند.

در طول بهبودی زانو پس از یک آسیب دیدگی،نقش تمامی این نواحی در عملکرد کلی پا مهم خواهد بود. تمرینات ورزشی باید با راهنمایی فیزیوتراپ انجام شوند و البته تنها زمانی می توان آن ها را در خانه انجام داد که انجامشان با درد بسیار ناچیزی همراه بوده یا اصلاً دردی ایجاد نکند. در طول دوره بهبودی، فیزیوتراپ شما را در مورد راه های حفظ آمادگی جسمانی و سطح فعالیتتان راهنمایی می کند و به شما کمک می کند که تصمیم بگیرید چه موقع برای برگشتن به سطح کامل فعالیت های خود آماده هستید.

زانو بند طبی

  1. در هنگام دچار شدن به پارگی مینیسک، بستن بریس زانویتان را گرم نگه می دارد تا دردتان کاهش یابد.
  2. و آن را ثابت نگه می دارد تا میزان حرکاتی که باعث افزایش درد می شوند کاهش یابند.
  3. البته، هر چند که بستن بریس ثبات زانویتان را بیشتر می کند، اما باز هم زانویتان قدری خالی خواهد کرد.
  4. اگر این حالت ادامه یافت، باید به پزشک مراجعه کنید.

تزریق اوزون

تزریق اوزون باعث بازیابی سطح گردش خون شده و مواد لازم برای بهبود مینیسک آسیب دیده و سایر بافت های صدمه دیده زانو را فراهم می کند. تزریق اوزون ترکیبی است از داروهایی که سطح درد را کاهش می دهند و یک سیستم ایمنی بیش فعال را آرام می سازند. این تزریق همچنین حاوی مواد مغذی خاصی برای درمان مینیسک زانوآسیب دیده و نیز اکسیژن ،اوزون برای مشارکت فعالانه سلول های زانو در بازسازی مینیسک است.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

تزریق پی آر پی

در روش درمان با پلاسمای غنی از پلاکت ( پی آر پی )، از پلاکت های خون خود بیمار برای بازسازی مینیسک آسیب دیده استفاده می شود.تزریق پلاسمای غنی از پلاکت کمتر از یک ساعت طول می کشد. در این روش خون بیمار گرفته می شود و به مدت ۱۵ دقیقه در یک سانتریفیوژ قرار داده می شود تا پلاکت های آن جدا شوند. سپس پلاسمای غنی از پلاکت، با استفاده از تصاویر به دست آمده از یک دستگاه اولتراسوند به عنوان راهنما، به زانوی آسیب دیده تزریق می شود. بعضی از بیمارانی که آسیب دیدگی های وخیم تری دارند برای موفقیت آمیز بودن درمان به بیش از یک تزریق نیاز دارد. اغلب بیمارانی که تزریق پی آر پی انجام می دهند،در عرض 3 ماه می توانند بیشتر کارهایی که قبل از پاره شدن مینیسک انجام می دادند و یا حتی تمامی آن ها را، دوباره انجام دهند.

در صورت عدم موفقیت در درمانهای غیر جراحی ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد که در موارد خاصی ضرورت پیدا می کند.

درمان جراحی پارگی مینیسک زانو

اگر بخش های زیادی از غضروف زانو پاره شده و یا مینیسک بریده باشد، ممکن است برای خارج کردن آنها از زانو نیاز به جراحی باشد. این عملیات نسبتاً ساده است و در اکثر موارد با روش آرتروسکوپی انجام می شود.

ترمیم داخل به خارج مینیسک

یکی از تکنیک های آرتروسکوپی، روش داخل به خارج است. در این روش، با یک تیوپ راهنمای منحنی به نام کانول، به طور مستقیم یک جفت سوزن طویل به مینیسک وارد شده و از طریق یک برش کوچک در پشت زانو خارج می شود. سپس دو سر نخ بخیه که به سوزن ها متصل است، در خارج از لایه کپسول زانو برای دوختن پارگی مینیسک، گره می خورد.

این روش نتیجه خوبی خواهد داشت، اما توجه داشته باشید که یک برش ۲۸ ۵ سانتی متر برای دسترسی به منطقه گره خوردن نخ بخیه، مورد نیاز است.

در حال حاضر انواع روش های جراحی با آرتروسکوپی وجود دارد که امکان ترمیم از داخل زانو را میسر می سازد و جراح را از ایجاد برش در زانو بی نیاز می سازد. برخی از این روش ها شامل پیچ های بیولوژیک قابل جذب (T-arrows) و ” منگنه” قابل حل در بدن است که می تواند با روش آرتروسکوپیک در داخل مفصل، مینیسک، پارگی و حاشیه محیطی مورد استفاده قرار گیرد.

برای مینیسک زانو چه بخوریم؟

نکته قابل توجه در توانبخشی و درمان خانگی پاره شدن مینیسک زانو ، تغذیه و رژیم غذایی مناسب است. آبرسانی بدن و مصرف کافی مواد مغذی روند طبیعی بهبودی پاره شدن مینیسک زانو را تسهیل می بخشد. بدن در حالت مداوم در حال ترمیم است. بنابراین، به یک منبع ثابت مواد مغذی از طریق یک رژیم غذایی متعادل از غذاهای غنی و حداقل فرآوری شده نیاز دارد.

رژیم غذایی متناسب با این ویژگی ها باعث کاهش سطح التهاب در بدن می شود. کسانی که با پارگی مینیسک زانو سر و کار دارند معمولاً هنگامی که زانو تحریک می شود ، پاسخ التهابی دارند. برای به حداقل رساندن اثرات التهاب بیش از حد ، استفاده از غذاهایی مانند ماهی آزاد ، زردچوبه و میوه ها، سبزیجات که غالباً در رژیم غذایی شما هستند مفید خواهد بود.

پس به منظور درمان پاره شدن مینیسک زانو ضروریست رژیم غذایی سالم و مناسبی را تحت نظر متخصص طب فیزیکی خود برگزینید.

دکتر سلمان فلاح پزشک طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان در سه زمینه تشخیص و درمان درد، توانبخشی بیمارانی که دارای اختلال عملکردی شده اند و بررسي هاي الكترودياگنوستيک فعالیت دارند و می توانند به مراجعین محترم خدمت رسانی نمایند. تنگی کانال نخاع نیز یکی از مواردی است که توسط ایشان تشخیص داده شده و درمان می شود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

نسخه اصلی مطلب درمان پارگی مینیسک زانو بدون جراحی را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
وراثت شایع ترین عامل ریزش مو در مرداندکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق چربی زیر چشم چقدر ماندگاری دارد؟دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
سونوگرافی کالر داپلر در بارداریدکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
رفع و درمان پف زیر چشم با تزریق فیلردکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
انواع و علل شایع ایجاد کهیرهای پوستیدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
تأثیر افتادگی گوشه لبها بر چهرهدکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
جلوگیری از پیشرفت پیسیدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
عملکرد کافئین در ورزششهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت