مهمترین اصل در جراحی مینیسک زانو آن است که بافت غضروف مینیسک حفظ شود. پارگی هایی که احتمال بهبودی آنها با استفاده از روش های جراحی زیاد باشد، از طریق عمل جراحی ترمیم می شوند. با این حال اغلب پارگی های مینیسک ترمیم پذیر نیستند و به ناچار باید قطعه ای از مینیسک برداشته شود. البته در این گونه از موارد نیز باید فقط قطعه ای از قسمت های غیر فعال مینیسک برداشته شود و حالت طبیعی غضروف مینیسک تا جایی که ممکن است باید حفظ شود. موفقیت در درمان مینیسک به روش جراحی، ارتباط شدید و مستقیم به مهارت و تجربه جراح دارد. جراح با تکیه بر دانش و تبحر خود، می تواند بهترین درمان پارگی مینیسک به روش جراحی را برای بیمار اعمال نماید.
یکی از روش های جراحی برای درمان مینیسک، منیسکتومی قطعه ای یا ترمیم مینیسک می باشد. امروزه این عمل عموماً با استفاده از روش آرتروسکوپی انجام می گیرد که یک عمل سرپایی با حداقل تهاجم، عوارض و ناراحتی کمتر برای بیمار، قابلیت مشاهده بهتر محل جراحی توسط جراح، بهبودی سریع تر بیمار بعد از عمل و نتایج بهتر نسبت به جراحی باز زانو می باشد.
جراحی ترمیم مینیسک برای پارگی هایی که در قسمت فاقد رگ های خونی در مینیسک اتفاق می افتد و یا پارگی های پیچیده ای که امکان ترمیم آنها وجود نداشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، بافت پاره شده از غضروف برداشته می شود و بافت سالم باقی مانده به صورت یک قطعه متوازن، پایدار و خوش فرم، شکل داده می شود. اصول مورد نظر در ترمیم پارگی مینیسک شامل صاف کردن و شکل دادن لبه های پارگی و نیز اصلاح شکل لبه های غشای سینوویوم برای بهبود خون رسانی و افزایش سرعت بهبودی غضروف می باشد.
علاوه بر آن ممکن است عمل سوزن کاری در بدنه غضروف مینیسک (ایجاد سوراخ هایی به عنوان مجاری عروقی) نیز انجام شود. برای تثبیت و پایدار کردن مینیسک ترمیم شده، روش های متعدد و متفاوتی وجود دارد. برای تثبیت مینیسک می توان از عمل های آرتروسکوپی outside-in، inside-out و یا all-inside استفاه کرد.
در صورتی که آسیب دیدگی مینیسک به قدری شدید باشد که نتوان آن را ترمیم نمود، احتمالاً لازم است قطعه پاره شده آن از طریق جراحی برداشته یا بریده شود. اما بدون وجود مینیسک که به عنوان ضربه گیر در مفصل زانو عمل می کند، ممکن است بیمار در آینده دچار زانو درد مداوم و آرتروز زانو شود.
برای بسیاری از بیماران مسن که به این عارضه دچار می شوند، ممکن است از عمل جراحی تعویض مفصل زانو انجام شود. اما برای افراد جوان و فعالی که سن کمتر از 55 سال دارند، شاید بهتر باشد که از عمل دیگری به نام جراحی پیوند مینیسک استفاده شود. در طی عمل جراحی پیوند مینیسک، غضروف آسیب دیده با یک غضروف اهدایی جایگزین می شود.
جراحی پیوند مینیسک برای همه افراد گزینه مناسبی نیست. در واقع اگر شما سابقه ابتلاء به آرتروز زانو داشته باشید، جراحی پیوند مینیسک نمی تواند کمکی به شما بکند. اما در بعضی از بیماران، این روش می تواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد و درد زانو را تا حد زیادی کاهش دهد. انتخاب روش درمانی مناسب در این عارضه با دقت در گزینش بهترین متخصص ارتوپد و مراجعه به ایشان، امکان پذیر است.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.