سلامت پوست و مو یکی از عوامل تأثیرگذار بر روی زیبایی افراد است که در حال حاضر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، به گونه ای که از روش های گوناگونی برای حفظ سلامت آنها استفاده می کنند. مزوتراپی و پی آر پی هر دو گزینه های عالی برای رفع نگرانی های زیبایی مربوط به کیفیت پوست و رشد مو هستند. این دو روش در اساس شباهت هایی به هم دارند؛ اما برخی فاکتورها مانند نوع ماده تزریق شونده، هزینه اجرا، نحوه اجرا و ... تفاوت هایی بین پی آر پی و مزوتراپی ایجاد کرده است. مزوتراپی تکنیک تزریق مکرر دارو با مقدار بسیار کم، در انواع لایه های پوست است. بدین طریق می توان با تزریق، نتایج درمانی مختلفی را به دست آورد. این روش که تا حدودی تهاجمی است با تزریق زیر یا داخل جلدی، مخلوطی از عصاره های گیاهی، مواد هومیوپاتیک، داروها، انواع آمینواسید ها، ویتامین ها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)، آنتی اکسیدان های ضد پیری و اسید هیالورونیک و سایر مواد حیاتی در مقادیر میکروسکوپی انجام می شود. پی آر پی نیز به پلاسمای غنی از پلاکت گفته می شود که یک روش نوین برای جوانسازی پوست و تقویت و رویش مجدد مو می باشد. پی آر پی پس از تزریق در ناحیه تحت درمان بافت های آسیب دیده را ترمیم می کند و به رشد سلول های جدید کمک می کند. تزریق PRP باعث برانگیخته شدن واکنش موضعی سلول های بنیادی می شود. این واکنش پس از سپری شدن چند هفته فیبروپلاست های موجود در پوست را فعال می کند. می توانید با ترکیب هر دو نوع درمان، اثرات نتایج نهایی خود را به حداکثر برسانید. دو روش درمانی مزوتراپی و پی آر پی همزمان با یکدیگر انجام می شود، به این صورت که در یک جلسه شما مزو تزریق خواهید کرد. در جلسه آینده که حدود ۲ الی ۳ هفته زمان لازم دارد، پی آر پی انجام می دهید.
مزوتراپی شامل تزریق با اسیدهای هیالورونیک و سایر آنزیم ها و ویتامین ها است. پی آر پی شامل تزریق با پلاسمای غنی از پلاکت است. مزوتراپی تنها برای تزریق به لایه میانی پوست (مزودرم) استفاده می شود. پی آر پی را می توان به تمام لایه های پوستی به کار برد.
در هنگام اجرای مزوتراپی، پزشک معالج بسته به تشخیص خود ممکن است از داروی بی حسی بر روی سطح پوست شما استفاده کند. در مرحله بعد با استفاده از سوزن مخصوصی که بسیار ریز است، تزریق مواد آلی به نقاط تحت درمان انجام خواهد شد. انتخاب نقطه درمان هم می تواند بر مدت اثر مزوتراپی صورت اثر بگذارد. تعداد دفعات تزریق می توانند زیاد باشند و این به مشکل پوستی شما و درصد آن بستگی خواهد داشت. سوزن توسط پزشک می تواند به شکل زاویه دار و تا حدود ۴ میلی متر در عمق پوست فرو برود.
قبل از انجام پی آر پی، پزشک در حدود ۱۰ تا ۲۰ میلی لیتر از خون شما را می گیرد. سپس این خون در داخل سانتریفیوژ قرار داده می شود تا چرخیده شود و پلاسمای غنی از پلاکت از گلبول های قرمز خون جدا شود. با استفاده از ماده ی ضدعفونی، پوست پاک شده و تمیز می شود. بسته به نظر پزشک و شرایط شما ممکن است در این مرحله یک سوزن بیحسی نیز در محل مورد نظر برای درمان تزریق شود. سپس پلاسمای غنی از پلاکت با استفاده از سوزن بسیار باریکی، در پوست تزریق می شود. این تزریقات در نواحی مختلف پوست انجام می شود تا کل ناحیه مورد نظر بهبود پیدا کند. بعد از تزریق پی آر پی، برای کاهش تورم، روی ناحیه مورد نظر کمپرس سرد قرار داده می شود.
بیشتر بخوانید : درمان لک صورت با مزوتراپی
برخی از اثرات تزریق پی آر پی مو و مزوتراپی مو :
برخی از افراد نسبت به تعدادی از ترکیبات مورد استفاده در مزوتراپی حساسیت بسیار بالایی دارند و دچار واکنش پوستی می شوند. واکنش پوستی خود را به صورت کهیر، تاول، راش پوستی، بی حسی و سوزن سوزن شدن در ناحیه مورد نظر نشان می دهد. سایر عوارض جانبی خفیف مزوتراپی عبارتند از خونریزی، کبودی، خارش و درد خفیف. معمولاً این عوارض جانبی ماندگار نیستند و طی مدت کوتاهی از بین می روند و شما میتوانید پس از یک شبانه روز استراحت، شاهد نتایج اولیه حاصل از درمان باشید.
کبودی، تورم، التهاب و قرمزی متداول ترین اثرات جانبی پی آر پی هستند. این اثرات معمولاً بلافاصله پس از پروسه درمان ظاهر می شوند و طی 4 تا 6 روز از بین خواهند رفت. از آنجا که پی آر پی از خون فرد گرفته می شود، احتمال عفونت یا آلودگی کاهش می یابد. در موارد نادری عفونت و زخم نیز گزارش شده است.
هزینه درمان به مواردی از جمله ناحیه تحت درمان، حجم مواد مصرف شده در مزوتراپی، تعداد جلسات مورد نیاز، مهارت و تخصص پزشک و تعرفه های کلینیک و … بستگی دارد.
همچنین بخوانید : تقویت مو با پی آر پی و مزوتراپی