علت کمر درد در ایستادن و راه های پیشگیری و درمان آن
دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031
کمر درد بیماری شایعی می باشد و بسیاری از مردم حداقل یک بار آن را در طول زندگی تجربه می کنند . کمر درد علل مختلفی دارد . ممکن است کمر درد در اثر ایستادن یا نشستن تشدید شود . در این مقاله به بررسی علل کمر درد در ایستادن و پیشگیری و درمان آن می پردازیم .
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، می توانید با روشهای درمان بدون جراحی، به رفع و بهبود اغلب دردهای کمر و ستون فقرات بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، که به هر دلیل دچار اشکال شده اند؛ افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
- پیچ خوردگی : پیچ خوردگی یکی از علت های اصلی کمر درد است و می تواند ناشی از هر فعالیتی باشد . فعالیت هایی مانند باغبانی ، کار کردن ، بلند کردن اجسام و حتی سوار و پیاده شدن از ماشین می تواند منجر به پیچ خوردگی کمر شود . پیچ خوردگی ها با کشیدگی بیش از حد یا پارگی رباط ها ، و کشیدگی ها به دلیل پارگی تاندون یا عضله به وجود می آیند . این امر موجب اسپاسم عضلات کمر می شود که از علائم پیچ خوردگی کمر است .
- تنگی کانال نخاعی : استئوز ستون فقرات کمری یا تنگی کانال نخاع کمری به علت باریک شدن کانال نخاعی در ناحیه کمری ایجاد می گردد و غالبا بدون علامت است . در برخی موارد تنگی کانال نخاعی سبب بروز علائمی همچون درد کمر ، باسن و پا که با راه رفتن و ایستادن ایجاد شده و با نشستن بهبود می یابد ، می شود .
- تنگی ستون فقرات غالبا در قسمت تحتانی کمر یا ستون فقرات کمری اتفاق می افتد ، جایی که هنگام راه رفتن یا ایستادن می تواند به کمر درد منجر شود . افراد مبتلا اغلب احساس می کنند که این درد با نشستن یا خم شدن به جلو بهبود می یابد .
- خستگی عضلانی : پیاده روی یا ایستادن برای مدت طولانی ، عضلات خسته یا تنش در قسمت تحتانی کمر و پا ها می تواند باعث درد و ناراحتی شود . این درد یا ناراحتی معمولا با نشستن یا دراز کشیدن برای استراحت بهبود می یابد و در هنگام ایستادن یا پیاده روی تشدید می شود . این خستگی عضلانی ممکن است در افراد دارای اضافه وزن بیشتر اتفاق بیفتد .
- بیماری دژنراتیو دیسک : بیماریدژنراتیو دیسک ، تخریب و تضعیف یک یا چند دیسک بین مهره ای ستون فقرات با افزایش سن است . دژنراتیو این دیسک ها می تواند باعث کمر درد و سفتی و اصطکاک استخوان ستون فقرات شوداگرچه علائم بیماری دژنراتیو دیسک اغلب با راه رفتن بهتر می شود ، اما در حالت ایستاده یا در حال چرخش ، خم شدن یا ایستادن ، درد می تواند بدتر شود . کمر درد ناشی از دژنراتیو دیسک می تواند به ساق پا و ران گسترش یابد و همچنین شدت و مدت زمان درد کمر متغیر است .
- هیپرلوردوز : هایپرلوردوز به انحنای بیش از حد داخلی ستون فقرات گفته می شود که باعث برجسته شدن باسن و بیرون آمدن معده می شود .هایپرلوردوز نیز گاهی اوقات می تواند باعث درد و ناراحتی در ناحیه کمر شود و حرکت را در فرد تحت تاثیر قرار دهد . همچنین کمر درد ناشی از آن با ایستادن طولانی مدت بدتر می شود .هایپرلوردوز می تواند در نتیجه آسیب های ستون فقرات یا شرایطی همچون چاقی ، پوکی استخوان ، اسپوندیولیستیز و راشیتیسم ایجاد شود .
روش درمان کمر درد با توجه به علت بروز آن مشخص می شود . به طور معمول در ابتدا درمان های غیر جراحی انجام می شود و در صورتی که درمان های غیر جراحی موثر نباشند و درد کمر بهبود نیابد ، روش جراحی مورد استفاده قرار می گیرد .
- استراحت : استراحت حتی در شدید ترین نوع کمر درد مانند کمر درد سیاتیک حداكثر ۳ روز به صورت مطلق توصيهمی شود و بيشتر از آن می تواند موجب ضعيف شدن عضلات کمر شود . هرچند بسته به شرايط بيمار و تحت نظارت پزشک دوران استراحت می تواند كاهش يا افزايش يابد .
- ورزش : به عنوان درمان اصلی و نگه دارنده بيمار می باشد اما ورزش پس از طی فاز حاد و توسط پزشک متخصص برای هر بيمار بايد به صورت شخصی تجويز شود .
- دارو درمانی :طیف وسیعی از دارو ها به منظور درمان کمر درد های حاد و مزمن استفاده می شوند .دارو های مسکن همچون استامینوفن به کاهش درد کمک می کنند .دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی ( NSAIDs )مانند ایبوپروفن ، کتوپروفن و ناپروکسن نیز درد و التهاب را از بین می برند .دارو های محرک سطحی از قبیل کرم ها و اسپری ها ، به صورت موضعی استعمال شده و اعصاب پوست را به منظور ایجاد حس گرما یا سرما تحریک می کنند . بدین صورت درد کاهش می یابد . مسکن های موضعی درد نیز ، التهاب را کاهش داده و جریان خون را تقویت می کنند .
- شاک ویو تراپی : شاک ویو تراپی برای درمان اختلال های مزمن تاندون ها و عضله ها ، تسکین درد گردن و کمر و نقاط ماشه ای به کار برده می شود . شاک ویو تراپی کارآمد و سریع بوده و نتایج آن در دراز مدت چشمگیر است .
- فیزیوتراپی : ورزش بهترین روش در طولانی مدت برای کنترل تنگی ستون فقرات است . یک فیزیوتراپیست می تواند به شما تمریناتی را یادآوری کند که باعث تقویت عضلات کمر می شود تا از ستون فقرات بهتر پشتیبانی کرده و درد را جبران کند .
- اوزون درمانی : یکی از روش های اصلی و نوین درمان کمر درد ، اوزون درمانی می باشد . در اوزون تراپی التهاب کم می شود و بافت های صدمه دیده ترمیم می شوند .
- در بیشتر روز های هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید . در صورت امکان ، سعی کنید ترکیبی از تمرینات ورزشی با شدت کم و زیاد انجام دهید .
- رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل مقدار زیادی میوه ، سبزیجات ، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی باشد ، رعایت کنید .
- پرهیز از حرکات ناگهانی و کشیدن کمر ، اصلاح وضعیت بدن و بلند کردن صحیح اشیا در پیشگیری از کمر درد موثر است .
دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان می باشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... می توانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت می گیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، می تواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
نسخه اصلی مطلب
علت کمر درد در ایستادن و راه های پیشگیری و درمان آن را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید