نان سفيد: مغز گندم حاوي سه ماده است: فيبر، ماده مغذي و نشاسته. در تهيه نان سفيد فيبر و ماده مغذي حذف شده و تنها نشاسته باقي مي ماند. نتيجه اين است كه مواد مغذي كمتري در اين نان وجود دارد.
نان گندم: نان گندم را نبايد با نان سبوس دار اشتباه گرفت. اين نان از آرد گندم تهيه مي شود.
نان سبوس دار: مانند نان گندم اين نان نيز از دانه هاي كامل و سالم گندم تهيه مي شود. علاوه بر گندم نان سبوس دار مي تواند حاوي جو دو سر، برنج قهوه اي و ديگر مواد حاوي فيبر، ويتامين و مواد مغذي باشد. گندم خالص بهترين نوع گندم است و نان گندم يكي انواع مختلف نان غلات است. اين دو نوع نان سالم ترين نان هاي موجود در بازار هستند.
سالم ترين گزينه كدام است؟
ناني كه 100 درصد از گندم خالص درست شده باشد، چه نان گندم باشد و چه نان سبوس دار، حاوي بيشترين مواد مغذي است؛ اما دقت كنيد اگر روي يك بسته نان نوشته بود سبوس دار، تضميني براي صحت اين ادعا وجود ندارد. بهترين راه توجه به مهر جلوي بسته بندي است، اگر نوشته بود 100 درصد يعني كاملا سبوس دار است. اين نان از 16 گرم گندم خالص تشكيل شده است.