دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی

شایع ترین عوارض تزریق چربی چیست؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.doctormodaresi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ تلفن مطب : 36703885 - 031

تزریق چربی به عنوان یکی از روش های رایج در زیبایی و جوان سازی، با هدف بهبود ظاهر و حجم دهی به نواحی مختلف بدن و صورت به کار برده می شود. این روش، با استفاده از چربی خود بدن فرد، به دستیابی نتایجی طبیعی و ماندگار کمک می کند؛ اما با وجود مزایای این روش، آگاهی از عوارض احتمالی تزریق چربی ضروری است. مشکلاتی نظیر تورم، عفونت، عدم تقارن، و تغییرات بلند مدت در چربی تزریق شده می تواند از چالش های مهم پس از انجام این درمان باشد. عوارض کوتاه مدت معمولاً برای اکثر مراجعین اتفاق می افتند و یک امری طبیعی است که در اثر تزریق چربی به صورت به وقوع می پیوندد. در این شرایط می توان با انجام دستورالعمل هایی که پزشک ارائه کرده و مصرف داروهای تجویز شده، دوران نقاهت را به سلامت گذراند؛ اما عوارض بلند مدت، اثراتی طولانی دارند و خطرناک هستند. در این مقاله، به بررسی جامع عوارض تزریق چربی و روش های مقابله با آنها خواهیم پرداخت تا با اطلاعات کافی و آگاهی بیشتر بتوانید تصمیم بهتری بگیریم .

آنچه در این مطلب میخوانید

تزریق چربی چیست؟

یکی از رایج ترین اثرات افزایش سن با گذر زمان روی ظاهر افراد، از بین رفتن حجم بخش های خاصی از بدن است. اثرات این اتفاق در افراد مختلف متفاوت است، اما معمولاً در قسمت هایی مانند صورت، سینه و باسن بیشتر مشاهده می شود. پیوند چربی یا تزریق چربی به عمل زیبایی گفته می شود، که با برداشتن چربی از برخی از نقاط بدن و تزریق آن به قسمت های دیگر انجام خواهد شد و برای حفظ ظاهر طبیعی قسمت های آسیب دیده استفاده می شود.

کاربردهای تزریق چربی چیست؟

همانطور که گفته شد، تزریق چربی به صورت که به پیوند چربی یا انتقال چربی نیز شهرت دارد به منظور بهترین جوانسازی پوست در اصفهان و افزایش حجم در قسمت های مختلف بدن استفاده می شود. سایر کاربردهای تکنیک تزریق چربی را در زیر مشاهده می نمایید:

همانطور که می دانید، مانند تزریق ژل ، تزریق چربی هم یکی از روشهای افزایش حجم و فرم دهی به اندام و اعضای صورت می باشد. در این روش با برداشت چربی از بدن خود فرد و تزریق آن به نقاطی که نیاز است، فرد به حجم و فرم دلخواه خود خواهد رسید.

عوارض احتمالی تزریق چربی

همان گونه که پیشتر گفته شد، این روش، یک روش بسیار کم خطر است که عوارض خاصی در بر ندارد. اما به هر حال در هر روش درمانی، ممکن است عوارض جانبی ایجاد شود، حتی اگر موقتی باشند. در هنگام خارج کردن چربی از عضو مورد نظر شما، ممکن است احساس درد، سوزش و کمی فشار در آن ناحیه داشه باشید که بسیار طبیعی است و با استفاده قرص های آرام بخش برطرف خواهد شد.

چند روز پس از گذشت عمل، احتمالًا ناحیه ای که از آن چربی خارج شده است، دچار سوزش، ورم، کبودی و ترشح یک نوع مایع خونی رنگ شود که کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. همچنین محلی که در آن تزریق انجام شده است هم دچار تورم و کبودی خواهد شد که خود به خود و به صورت طبیعی رفع می شود. نکته دیگر این که احتمال مشاهده رنگ پریدگی و همچنین جای زخم در نزدیکی محل های برش داده شده برای خروج چربی وجود دارد که این هم کاملا طبیعی است.

بعضی از پزشکان جانب احتیاط را رعایت نمی کنند و در برداشت و تزریق چربی ، افراط می نمایند که با این وجود ممکن است به نتیجه دلخواه خود دست پیدا نکنید. برای جلوگیری از این موارد، حتما به یک پزشک معتبر و مجرب مراجعه نمایید.

آیا تزریق چربی می تواند باعث نکروز چربی شود؟

نکروز چربی بعد از تزریق چربی زمانی اتفاق می افتد که سلول های چربی پیوندی آسیب دیده یا می میرند و منجر به التهاب و تشکیل گره ها یا توده های سخت در محل تزریق می شود. درمان نکروز چربی ممکن است به شدت و محل بافت آسیب دیده بستگی داشته باشد. در برخی موارد، این عارضه ممکن است خود به خود بدون هیچ درمانی برطرف شود. با این حال، درمان پزشکی در موارد شدیدتر که ممکن است شامل دارو، جراحی، یا تخلیه ناحیه آسیب دیده باشد، ضروری باشد. مدیریت درد و نظارت منظم نیز ممکن است لازم باشد.

تورم و کبودی بعد از تزریق چربی

عامل اصلی کبودی پس از تزریق چربی دست، خونریزی در ناحیه تزریق می باشد. هنگامی که سوزن به پوست فرد نفوذ می کند و چربی تزریق می شود، عروق خونی نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند و خونریزی کوچکی ایجاد شود. این خونریزی منجر به تجمع خون زیر پوستی می شود که در نتیجه ظاهر کبودی را ایجاد می کند. عوامل دیگری که می توانند به کبودی پس از تزریق چربی دست بدهند، شامل ویژگی های فیزیکی بدن هر فرد، تکنیک تزریق انجام شده و نوع چربی مورد استفاده است. برخی افراد به دلیل ساختار عروق پوستی شان به طور طبیعی تمایل به کبودی بیشتر دارند.

راه های کاهش کبودی بعد از تزریق چربی

از راهکارهایی که می توانند به کاهش و رفع کبودی بعد از تزریق چربی کمک کنند موارد زیر است:

  1. استفاده از یخ: قرار دادن یک کیسه یخ به عنوان یک راه سریع و مؤثر برای کاهش تورم و کبودی می تواند مفید باشد. این کار با تنظیم جریان خون و از بین بردن التهاب کمک می کند.
  2. استفاده از ژل آرنیکا: ژل آرنیکا یک ماده طبیعی با ویژگی های ضد التهابی است. این ژل می تواند به بهبود خونرسانی به ناحیه کبود شده کمک کرده و کمک به کاهش کبودی نماید.
  3. استفاده از عصاره آناناس: عصاره آناناس حاوی آنزیم های ضد التهابی و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به سرعت بهبودی را تسریع بخشد. این راهکار طبیعی می تواند به کاهش کبودی و تسکین درد کمک کند.
  4. مصرف مواد حاوی ویتامین: مواد غذایی حاوی ویتامین C و K، نظیر مرکبات و سبزیجات تازه، می توانند به تقویت ساختار پوست و کاهش زمان بازیابی کمک کنند.
  5. استفاده از داروهای ضد التهاب: استفاده از داروهای ضد التهاب ممکن است به کاهش التهاب و در نتیجه کاهش کبودی کمک کند.
  6. استفاده از پمادهای مرطوب کننده: استفاده از پمادهای مرطوب کننده می تواند به تسریع فرایند بهبودی کمک کند و از خشکی و ترک های پوست جلوگیری کند.

ورم بعد از تزریق چربی

با وجود این که عمل تزریق چربی یک عمل غیر تهاجمی است؛ اما به هر حال سیستم ایمنی بدن، نسبت به هر چیزی که وارد بدن می شود ممکن است واکنش نشان دهد. علت اصلی ورم تزریق چربی بعد از انجام آن نیز همین موضوع است. برای این که بتوان به صورت چربی تزریق کرد، باید از سوزن هایی با قطر کم استفاده کرد تا چربی به بدن منتقل شود. البته علت دیگری نیز برای ورم کردن وجود دارد. زمانی که چربی به زیر پوست صورت وارد می شود باعث می شود حجم قسمت هایی از صورت نیز افزایش پیدا کند؛ بنابراین پوست کشیده می شود و حجم زیاد شده صورت نیز باعث می شود چهره متورم به نظر برسد. در هر دو صورت، این امر کاملا طبیعی است و نیازی به نگرانی از بابت آن نخواهید داشت و پس از چند روز برطرف خواهد شد.

راه های کاهش ورم بعد از تزریق چربی

برای این که بتوانید ورم تزریق چربی را کاهش دهید و باعث افزایش ماندگاری تزریق چربی شوید، باید برخی نکات مراقبتی را رعایت کنید که در ادامه آنها را ذکر خواهیم کرد:

  1. تنها دارو هایی را مصرف کنید که پزشک تجویز کرده است و از خوردن خودسرانه دارو پرهیز کنید.
  2. تا ۳ هفته بعد از تزریق سیگار نکشید.
  3. تا دو هفته بعد از عمل از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.
  4. موقع خوابیدن سر خود را بالاتر از بقیه قسمت های بدن قرار دهید.
  5. ناحیه تزریق را لمس نکنید و از ماساژ دادن، خاراندن و به طور کلی دست زدن به آن خودداری کنید.
  6. از خوردن داروها و غذاهای رقیق کننده خون مانند قرص های آسپرین، ویتامین E و ماهی قزل آلا پرهیز کنید.

عفونت بعد از تزریق چربی

عدم توجه پزشک به توصیه های ایمنی یا استفاده از روش ها و تجهیزات قدیمی دلایل اصلی عفونت هستند. مراجعه به پزشک معتبر که متخصص جراحی های زیبایی است باعث کاهش خطر بروز عوارض جانبی خواهد شد.

راه های کاهش عفونت بعد از تزریق چربی

اقداماتی وجود دارد که بیمار می تواند برای جلوگیری از گسترش عفونت و بروز مشکلات و عوارض دیگر انجام دهد مثلاً:

  1. مصرف آنتی بیوتیک 5روز قبل از عمل تا چندین هفته بعد از عمل، باعث کاهش چشمگیر خطر عفونت خواهد شد.
  2. درصورت ایجاد آبسه در اطراف محل جراحی، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
  3. رعایت بهداشت فردی در کنار سایر اقدامات باعث افزایش تأثیر این اقدامات خواهد شد.
  4. درصورت عفونت شدید، ممکن است پزشک آنتی بیوتیک را مستقیماً به محل عفونت تزریق کند.

زاویه سازی صورت با تزریق چربی در اصفهان

عدم تقارن پس از تزریق چربی

عدم تقارن پس از تزریق چربی به عنوان یکی از مهمترین معضلات تزریق چربی شناخته می شود. این مشکل به دلایل مختلفی بروز پیدا می کند. از جمله مهمترین این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

در صورت بروز مشکل در قرینگی، درمان عدم تقارن چربی تزریق شده می تواند شامل تزریق مجدد چربی به ناحیه مورد نظر و یا تخلیه کل چربی تزریقی باشد.

واکنش های آلرژیک به تزریق چربی

حساسیت و واکنش های آلرژیک یکی از عوارض مهمی است که ممکن است پس از انجام تزریق چربی رخ دهد. این واکنش ها معمولاً به دلیل واکنش بدن به مواد مورد استفاده در فرآیند تزریق یا محصولات دیگری که ممکن است در اثر تزریق موجود باشند، ایجاد می شود.

راه های کاهش واکنش های آلرژیک بعد از تزریق چربی

موارد درمان این عارضه یه شرح زیر است:

  1. توقف تزریق و مشاوره فوری با پزشک
  2. استفاده از داروهای ضدآلرژیک مانند آنتی هیستامین ها
  3. استفاده از کورتیکواستروئیدها برای کنترل التهاب و واکنش های شدید
  4. اعمال یا تزریق آدرنالین در صورت بروز واکنش های حاد و تنگی نفس

نتایج تزریق چربی دکتر رامین مدرسی اصفهان

درد و ناراحتی طولانی مدت پس از تزریق چربی

ایجاد درد بعد از تزریق چربی مانند هر روش زیبایی یا درمانی دیگری طبیعی است. اکثر پزشکان توصیه می کنند که برای کاهش درد بعد از آن می توانید از مسکن هایی مانند استامینوفن استفاده کنید. در صورت ادامه دار بودن و برطرف نشدن درد می توانید با پزشک خود این موضوع را در میان بگذارید.

تغییر رنگ پوست پس از تزریق چربی

تغییر رنگ پوست یک عارضه نادر است که می تواند باعث ایجاد تیرگی یا روشن شدن پوست در ناحیه تحت درمان شود و علل مختلفی داشته باشد. کبودی و نکروزمی توانند باعث تغییر رنگ در ناحیه تحت درمان شوند، لذا درمان آن نیز طبق مواردی است که قبلا ذکر شد.

جابجایی چربی تزریق شده چرا اتفاق می افتد و چگونه اصلاح می شود؟

چربی تزریق شده تا زمانی که به طور کامل به بافت های جدید رگ دار نشده و تثبیت نشده، بسیار آسیب پذیر است. دستکاری و فشار دادن این ناحیه، می تواند باعث جابجایی چربی و تجمع آن در یک نقطه خاص شده و به مرور زمان منجر به گلوله شدن چربی شود. به طور کلی با سپری شدن ۸ الی ۱۲ رور این عارضه بر طرف خواهد شد؛ اما در صورت اینکه می خواهید هر چه سریع تر مشکل گلوله شدن چربی تزریق شده به صورت بر طرف شود، در قدم اول به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک ممکن است که با مشاهده محل گلوله شدن چربی امکان تشخیص تخلیه مقداری از چربی تزریق شده را بدهد، همچنین امکان دارد که بنا به دلایلی پزشک درمان ماساژ را برای برطرف گلوله شدن چربی تزریق شده پیشنهاد دهد. هر کدام از روش های گفته شده راه حلی برای برطرف کردن این عارضه می باشند.

محدودیت های خاص تزریق چربی در نواحی مختلف بدن

تزریق چربی ممکن است برخی از نواحی بدن نامناسب یا خطرناک باشد. در ادامه به برخی از نواحی که تزریق چربی در آنها معمولاً توصیه نمی شود، اشاره می کنم:
منطقه هایی با تجمع آب: تزریق چربی به مناطقی که در آنها تجمع آب وجود دارد، مانند پاها، ممکن است منجر به عوارض جانبی مثل تورم و التهاب شود. در این موارد، بهتر است قبل از تزریق چربی، مشکل تجمع آب رفع شود.
مناطقی با خونریزی فعال: تزریق چربی به نواحیی که خونریزی فعال دارند، مثل زخم های باز یا مناطق تحت درمان با ضربه، به دلیل خطر عفونت و تشدید خونریزی، توصیه نمی شود. در این موارد، تزریق باید بهبود یابد و خونریزی متوقف شود قبل از انجام تزریق چربی.
نواحی بیماری زده یا عفونی: اگر نواحی مورد نظر بیماری زده یا عفونی باشند، مثل التهاب پوست، زخم عفونی یا سرماخوردگی شدید، تزریق چربی توصیه نمی شود. در این موارد، باید ابتدا بیماری یا عفونت بهبود یابد و سپس تزریق مورد نظر انجام شود.
مناطقی که نیاز به حرکت فعال دارند: تزریق چربی به نواحی که نیاز به حرکت فعال دارند، مثل مفاصل و عضلات زیرین، معمولاً توصیه نمی شود. این امر می تواند محدودیت های حرکتی ایجاد کند و باعث عوارض ناخوشایندی مثل سرخ شدن و التهاب شود.
نواحی حساس و حساس به فشار: در برخی از نواحی حساس بدن مانند چشم، لبه های دهان و مناطق حساس جنسی، تزریق چربی توصیه نمی شود؛ اما بسته به مقدار و محل تزریق ممکن است متفاوت باشد.

رسوب کلسیم در ناحیه تزریق چربی

در برخی موارد، چربی تزریق شده ممکن است به توده ای سفت و فیبروز تبدیل شود و منجر به تشکیل نواحی سفت و قابل لمس شود. این عارضه می تواند در اثر تزریق بیش از حد چربی در ناحیه مورد نظر، تزریق در عمق نامناسب و یا ضخامت نا مناسب کانول تزریق اتفاق بیفتد؛ اما در برخی از افراد به دلیل شرایط بدنی وسیستم ایمنی بدن نیز ممکن است این عارضه ایجاد گردد.

عکس تزریق چربی بعد از دو سال قبل و بعد

راه های درمان رسوب کلسیم بعد از تزریق چربی

داروها
برای مصرف دارو ابتدا باید با پزشک مشورت کنید. وی ممکن است داروهایی مانند استروئیدها که سیستم ایمنی را سرکوب خواهند کرد، تجویز کند. از دیگر داروهای رایج برای درمان رسوبات کلسیم زیر پوست می توان به مسدودکننده های کانال کلسیم، آنتی اسیدهای آلومینیوم، و دی فسفونات ها اشاره کرد. وارفارین نیز به ویژه اگر رسوبات کلسیم در مراحل اولیه قرار داشته باشند، می تواند موثر باشد.
لیزر درمانی
لیزر درمانی اغلب برای درمان رسوبات کلسیم جزئی موثر است. لیزر درمانی دی اکسید کربن شامل استفاده از انرژی نوری می شود که به پوست نفوذ می کند.
عمل جراحی
در موارد شکل گیری رسوبات کلسیم بزرگ در زیر پوست، ممکن است به عمل جراحی برای خارج کردن آنها نیاز باشد. اغلب، عمل جراحی زمانی نیاز است که رسوبات کلسیم دردناک شده اند، محدوده حرکت مفاصل در بدن را کاهش داده اند یا به صورت خوشه ای پدیدار شده اند.
ماساژ
افرادی بسیاری به این نکته پی برده اند که ماساژ ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته با روغن زیتون و همچنین ژل موضعی یا کرم آلوئه ورا در درمان رسوبات کلسیم موثر است. آنها پوست را نرم و لطیف می سازند. هنگامی که به طور منظم استفاده شود، رسوبات کلسیم با گذشت زمان ناپدید خواهند شد.
رژیم غذایی مناسب
کاهش میزان مصرف کلسیم ممکن است به بهبود شرایط کمک کند. بر همین اساس، از مصرف برخی مواد غذایی مانند محصولات لبنی یا غذاهای حاوی ویتامین A و ویتامین E باید پرهیز شود. همچنین، از مصرف آبمیوه های غنی شده با کلسیم نیز باید اجتناب کرد.

تکرار نیاز به تزریق چربی

ممکن است شخص از نتیجه عمل راضی نبوده و یا بخشی از چربی تزریقی جذب شده باشد. جهت رسیدن به نتایج مطلوب لازم باشد تا این تزریق چندین بار تکرار گردد.بهترین زمان برای ترمیم تزریق چربی ۶ ماه بعد از اولین تزریق است.

آدرس صفحه اینستا گرام دکتر رامین مدرسی
نتیجه گیری
هیچ روش درمانی که در رابطه با زیبایی باشد، بدون عوارض جانبی نیست. البته با آگاهی از مزایا و معایب یک تکنیک زیبایی می توانید نتیجه بگیرید که آیا انجام آن تکنیک می تواند به نفع شما باشد یا نتیجه حاصل، ارزش عوارض آن را ندارد. تزریق چربی هم مستثنی از سایر روش های درمانی نیست و ممکن است باعث بروز عوارض متفاوتی شود. در نتیجه، تزریق چربی می تواند نتایج زیبایی قابل توجهی ارائه دهد؛ اما آگاهی از عوارض احتمالی و روش های پیشگیری از آنها برای دستیابی به نتایج ایمن و مؤثر ضروری است. انتخاب یک پزشک مجرب و رعایت دقیق مراقبت های پس از تزریق می تواند ریسک عوارض را به حداقل برساند. بهتر است با پزشک مربوطه مشاوره شده و به تمامی نکاتی که برای شما شرح می دهد، توجه ویژه ای داشته باشید. با اطلاعات کافی و آمادگی مناسب، می توان از مزایای این روش بهره مند شد و بهبود ظاهر دلخواه را به دست آورد.

نسخه اصلی مطلب شایع ترین عوارض تزریق چربی چیست؟ را در سایت دکتر رامین مدرسی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
پورت کت شیمی درمانیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
CA و تقویت حافظهشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
مشخصات رژيم غذايي صحيحشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
نقش پروتئین در تغذیه ورزشکارانشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
رابطه تغذیه با پوکی استخوان(2)شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
رعایت این نکات باعث کاهش ایجادآکنه ( جوش ) میشوددکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
بیماریهای خودایمنیدکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]
لیست ناهار و شام با کالری سبک برای عید نوروزشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
مراقبت های بعد از جراحی ژنیکوماستیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت