غلاف و لایه نازکی که بر روی دانه های برنج قرار گرفته است سبوس نامیده می شود. این لایه نازک دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است از نظر پزشکی و سلامت نیز می تواند به سلامتی بدن و جسم کمک بسیار زیادی بکند. زمانی که سبوس برنج از دانه های آن جدا می شود در اصل بخش اصلی ارزش غذایی آن دست می رود فقط برنج خوش رنگ سفید شده آن باقی می ماند که تقریبا هیچ ویتامینی در خود نخواهد داشت. سبوس برنج دارای انواع ویتامین های B است. برنج در اصل دارای دو پوسته سفت و محکم است که پوسته اول آن بعد از برداشت کنده شده و پوسته دوم آن که سبوس اصلی است در مرحله بعدی جدا می شود.
مزایای سبوس برنج چیست؟
۱-مراقبت از پوست
با توجه به اینکه سبوس برنج سرشار از ویتامین E و B و همچنین آنتی اکسیدان های فراوان است می تواند به عنوان یک مرطوب کننده پوست عالی، خصوصا در فصل سرما از آن استفاده کرد. البته باید مطمئن شوید که به آن حساسیتی ندارید.
۲-افزایش رشد مو
علاوه بر مواد آنتی اکسیدانی و ویتامین ها، سبوس برنج را می توان منبع آهن و مس دانست. همین امر باعث می شود که در گردش خون موثر باشد و به افزایش فولیکول های مو کمک کند و رشد موها را سرعت ببخشد.
۳-کاهش وزن
سبوس برنج دارای مقادیر بالای فیبر است که می تواند باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن شود. همچنین به واسطه وجود آنتی اکسیدان های زیادی که دارد می تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد.
۷-کاهش خطر ابتلا به سرطان
آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در سبوس می توانند باعث نابودی سلول های سرطانی شوند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. همچنین به علت وجود منگنز و فسفر بالا در آن برای جلوگیری از پوکی استخوان توصیه می شود.
۶-تقویت حافظه
این ماده خوراکی با توجه به آنکه مقادیر زیادی منگنز در خود دارد می تواند در تقویت حافظه و عملکرد مغز موثر باشد و در مقابل آلزایمر و زوال عقل به خوبی مقاومت کند.
p