بیضه بخشی از سیستم تولید مثل در مردان می باشد که هدف اصلی آن ایجاد اسپرم و هورمون ها است. بیضه ها درون کیسه ای قرار دارند که به آن اسکروتوم گفته می شود.
سونوگرافی یک روش تصویربرداری تشخیصی و پزشکی است که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از قسمت های داخلی بدن استفاده می کند. این تصاویر می توانند به پزشک در تشخیص بیماری یا جراحت کمک کنند. سونوگرافی بیضه که به آن تصویربرداری اولتراسوند از کیسه بیضه نیز گفته می شود به طور خاص به بررسی بیضه ها می پردازد.
سونوگرافی بیضه به منظور تشخیص طیف وسیعی از مشکلات مربوط به کیسه بیضه، بیضه یا اپیدیدیم استفاده می شود. پزشک ممکن است سونوگرافی بیضه را در شرایطی که فرد در اطراف یا داخل بیضه دچار آسیب، درد یا تورم بوده باشد، تجویز می شود. موارد استفاده سونوگرافی بیضه شامل موارد زیر است:
پیچش بیضه عارضه ای جدی و بسیار دردناک است که نیازمند اقدامات درمانی فوری است. این عارضه در مواقعی که طناب منوی که خون را به بیضه می رساند، پیچ می خورد. اگر پیچش بیضه فوراً درمان نشود، خونرسانی به بیضه ممکن است قطع شود که در نهایت به مرگ بافت بیضه منجر شود.
اپیدیدیمیت تورم اپیدیدیم است که یک مجرای محکم پیچ خورده در پشت بیضه است که اسپرم را نگهداری و منتقل می کند. تورم اپیدیدیم می تواند به تجمع مایع در اطراف بیضه منجر شود و در نهایت موجب ایجاد توده یا تورم شود. اپیدیدیمیت اغلب بر اثر یک عفونت رخ می دهد.
اگر پزشک مشکوک شود که مردی مبتلا به سرطان بیضه است، سونوگرافی بیضه یکی از اولین تست هایی است که تجویز می کند. از این تست برای تشخیص اینکه آیا توده یافته شده در بیضه سرطانی است یا خیر استفاده می شود. تصاویر سونوگرافی می توانند به پزشک در مشاهده اندازه و موقعیت توده کمک کنند. همچنین این تصاویر می توانند به پزشک در تشخیص اینکه آیا توده حاوی مایع است که اغلب بدون خطر است، یا جامد که می تواند سرطانی باشد، کمک کنند.
بیضه ها اسپرم را تولید و نگهداری می کنند. مشکلات اثر گذار بر بیضه ها گاهی اوقات می توانند موجب ناباروری در مردان شوند. عارضه های احتمالی شامل عفونت، مصدومیت، جراحی قبلی و یا بیماری می شوند.
بیضه های نهفته عارضه ای شایع است که بر میدان جوان اثر می گذارد. در طی رشد جنین، بیضه ها باید به شکل طبیعی از داخل شکم به سمت پایین حرکت کنند تا در نهایت در خارج از بدن و داخل کیسه بیضه قرار گیرند. این اتفاق معمولاً قبل از تولد رخ می دهد ولی ممکن است تا 6 ماه پس از تولد طول به تعویق بیفتد. اگر تا زمان 6 ماهگی یک پسر بیضه ها داخل کیسه بیضه قرار نگیرند، لازم است تا به متخصص مراجعه شود.
برای انجام سونوگرافی بیضه در اصفهان می توانید به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و تعیین نوبت این مرکز با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
معاینه توسط یک متخصص پزشکی انجام می شود. این کار معمولاً بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.
قبل از معاینه، از فرد خواسته می شود تا روی تخت بخوابد. در طی مراحل، ممکن است لازم باشد که در یک طرف بدن خود حرکت کنید. سونوگرافی بیضه خارج از بدن انجام می شود. یک دستگاه کوچک و دستی که مبدل نامیده می شود برای گرفتن تصاویر استفاده می شود. پزشک، ژل مبتنی بر آب را به اسکروتوم اعمال می کند تا اطمینان حاصل شود که مبدل روی پوست راحت حرکت می کند. پزشک این مبدل را به طرف عقب و جلو بر روی اسکروتوم حرکت می دهد تا تصویربرداری اسکروتوم را انجام دهد. فشار کمی وارد می شود و اذیت کننده نیست؛ اما گاهی می تواند در ناحیه هایی که متورم است احساس درد ایجاد شود. هنگامی که معاینه به پایان رسید، ژل را از پوست پاک می کند.
سونوگرافی بیضه شما هیچگونه مشکلی سلامتی برای سلامتی ایجاد نمی کند. در طی این روش هیچگونه تابش پرتویی وجود ندارد. با این حال، اگر مشکلات خاصی در بیضه داشته باشید، مانند پیچش بیضه یا عفونت، ممکن است در طول روش درد یا ناراحتی داشته باشید.
شما برای تهیه سونوگرافی دقیق مثانه می توانید به رادیولوژی مرکزی اصفهان که یکی از مجهز ترین و تخصصی ترین مراکز تشخیصی می باشد؛ مراجعه نمایید. لطفا جهت تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.