دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

روش درمانی کایروپراکتیک چیست؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

کایروپراکتیک یکی از روش های درمانی غیرتهاجمی و مکمل در حوزه پزشکی است که بر تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات مربوط به سیستم عضلانی اسکلتی، به ویژه ستون فقرات، تمرکز دارد. این روش با استفاده از تنظیمات دستی و تکنیک های خاص، تلاش می کند تا عملکرد بدن را بهبود بخشد و دردها و ناهنجاری های فیزیکی را کاهش دهد. کایروپراکتیک برای گردن درد و کمر درد به عنوان یک روش درمانی جامع، نه تنها به رفع علائم می پردازد، بلکه با تمرکز بر علت اصلی مشکلات، به بهبود کلی سلامت فرد کمک می کند. توصیه می شود در صورت وجود هر گونه مشکلات پزشکی و اطمینان از عدم وجود مشکلات زمینه ای، قبل از انجام این روش طبی درمانی مکمل، با پزشک مشورت شود.در این مقاله به بررسی اصول و کاربردهای کایروپراکتیک می پردازیم تا شناخت بهتری از این روش درمانی مهم به دست آورید.

آنچه در این مطلب میخوانید

مزایای کایروپراکتیک

از جمله فواید کایروپراکتیک می توان موارد زیر را نام برد:

کایروپراکتیک در درمان چه بیماری هایی کاربرد دارد؟

تاثیر کایروپراکتیک برای موارد زیر اثبات شده است:

درمان کایروپراکتیک در اصفهان

نحوه تشخیص بیماری توسط کایروپراکتور

در اولین ملاقات کایروپراکتور سابقه پزشکی بیمار را مورد بحث قرار می دهد و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. همچنین ممکن است آزمایش های تشخیصی از جمله :

کایروپراکتور بر اساس علائم، یافته های معاینه و نتایج آزمایشات یک برنامه درمانی تهیه کرده و سپس از دست یا ابزارهای کوچک خود برای اعمال نیرویی سریع و کنترل شده به مفصل استفاده می کند.

درمان با کایروپراکتیک

کایروپراکتیک معمولاً شامل درمان بیماری های شایع کمر درد از طریق درمان دستی است:

پزشکان کایروپراکتیک دارو تجویز نمی کنند. این امر به آن ها اجازه می دهد که خارج از چارچوب بدن فکر کنند. پزشک ممکن است موارد زیر را تجویز کند:

پزشک ممکن است همراه با کایروپراکتیک درمان های دیگری را توصیه کند. این درمان ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مقایسه کایروپراکتیک با دیگر روش های درمانی غیرتهاجمی دیگر

کایروپراکتیک یکی از روش های درمانی غیرتهاجمی است که بر روی تشخیص و درمان اختلالات سیستم اسکلتی و عصبی، به ویژه مشکلات مربوط به ستون فقرات، تمرکز دارد. در ادامه مقایسه ای بین کایروپراکتیک و دیگر روش های درمانی غیر تهاجمی ارائه می دهیم.

کایروپراکتیک درمانی است که در آن یک کایروپرکتور دارای مجوز از دستان خود یا ابزار خاصی برای دستکاری مفاصل بدن استفاده می کند. این درمان را دستکاری ستون فقرات یا دستکاری مفصل نیز می نامند. کایروپراکتیک می تواند به کاهش درد، اصلاح هم ترازی بدن و نحوه عملکرد بدن کمک کند.

ماساژ عمل مالش دادن و ورز دادن بدن به وسیله ی دست است. ماساژ درمانی شامل روش های مختلفی است که با توجه به اینکه کدام قسمت بدن را درگیر کند و با چه اهدافی اعمال شود با هم تفاوت خواهند داشت. ماساژ درمانی به منظورکاهش درد و فشار عضلانی و مفاصل بدن بیمار انجام می شود .

لیزر درمانی به عنوان یکی از روش های فیزیوتراپی برای درمان بسیاری از آسیب ها و بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش از لیزر متمرکز شده برای درمان استفاده می شود. انرژی منتقل شده از لیزر به بافت ها، باعث بهبود عملکرد بدن خواهد شد.

طب سوزنی یک روش درمانی سنتی است که در فیزیوتراپی برای بهبود و تسکین درد و مشکلات مختلف استفاده می شود. در این روش، سوزن های بسیار نازک و قلابی وارد نقاط خاصی از بدن می شوند. مکانیسم عمل طب سوزنی در فیزیوتراپی بر اساس اصول فیزیولوژیکی بدن است. وقتی سوزن ها وارد نقاط سوزنی می شوند، ارسال سیگنال های عصبی به مغز فعال می شود که باعث تنش عضلات، تسکین درد، افزایش جریان خون و تحریک سیستم ایمنی بدن می شود.

محدودیت های کایروپراکتیک برای درمان

درمان درد کمر با کایروپراکتیک و دیگر بیماری ها مزایای زیادی دارد؛ اما همچنین محدودیت هایی هم دارد که نباید از آن استفاده کرد:
بعضی از بیماران تحت شرایط خاص مانند:

چگونه یک کایروپراکتور خوب انتخاب کنیم؟

انتخاب یک کایروپراکتور خوب می تواند تاثیر زیادی بر روی کیفیت درمان و سلامتی شما داشته باشد. در ادامه چند راهنمایی برای انتخاب کایروپراکتور مناسب ارائه می شود:
جستجوی آنلاین: با استفاده از نتایج جستجوی اینترنتی درباره کایروپراکتورهای محلی، نظرات و امتیازات بیماران قبلی را بررسی کنید.
سایت های مرجع: به سایت های معتبر و انجمن های حرفه ای کایروپراکتیک مراجعه کنید. این سایت ها معمولا فهرستی از کایروپراکتورهای مجاز و دارای اعتبار ارائه می دهند.
اطمینان حاصل کنید که کایروپراکتور دارای مدرک معتبر از مؤسسات شناخته شده و مجوزهای لازم برای فعالیت در حوزه کایروپراکتیک است. این مدارک شامل تحصیلات و گذراندن دوره های مرتبط با کایروپراکتیک هستند.
تجربه کایروپراکتور در درمان مشکلات خاص شما مهم است. بعضی از کایروپراکتورها ممکن است در درمان مشکلات خاص مثل درد گردن، کمر یا آسیب های ورزشی تجربه داشته باشند. از کایروپراکتور درباره تجربه هایش در زمینه درمان مشکلات مشابه بپرسید.
از دوستان، خانواده یا پزشک عمومی خود در مورد کایروپراکتورهای پیشنهادی بپرسید. توصیه های شخصی می تواند بسیار مفید باشد.
بسیاری از کایروپراکتورها یک مشاوره اولیه رایگان یا با هزینه کم ارائه می دهند. از این فرصت استفاده کرده و با کایروپراکتور ملاقات کنید. این جلسه می تواند به شما کمک کند تا از سبک درمان و رویکرد کایروپراکتور مطلع شوید.

عوارض احتمالی کایروپراکتیک در درمان

بعد از جلسات درمانی کایروپراکتیک ممکن است برخی عوارض جانبی موقتی را تجربه کنید. برخی از عوارض کایروپراکتیک شامل موارد زیر هستند:

عوارض خطرناک کایروپراکتیک نادر هستند و در موارد بسیار کمی ممکن است که اتفاق بیفتند. شایع ترین عوارضی که احتمالا بیمار احساس می کند و به آنها دچار می شود، دردها و گرفتگی های بعد از جلسات است که بعد از مدتی برطرف می شوند و طبیعی هستند.

برخی عوارض نادر درمان با کایروپراکتیک

هزینه کایروپراکتیک به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت کایروپراکتیک به عوامل مختلفی بستگی دارد. مواردی مانند دستمزد پزشک کایروپراکتیک، مهارت و تجربه پزشک، مرکز ارائه خدمات کایروپراکتیک، تعداد جلسات درمانی موردنیاز، شدت درد و میزان آسیب دیدگی بستگی دارد.

پرسش های متداول کاربران درباره کایروپراکتیک

1- آیا درمان کایروپراکتیک دردناک است؟
انجام کایروپراکتیک برای بسیاری از افراد با راحتی همراه است؛ اما در بعضی موارد این احتمال وجود دارد که شاهد درد و گرفتگی عضلات باشید که این درد و سفتی بدن، موقتی هستند.
2- آیا تنگی کانال نخاع با کایروپراکتیک قابل درمان است؟
درمان تنگی کانال نخاع با روش کایروپراکتیک تاثیرات مثبتی در روند بهبودی دارد و بسیاری از علائم این بیماری را کاهش می دهد.
3-آیا کایروپراکتیک برای همه افراد مناسب است؟
درمان با کایروپراکتیک نمی تواند برای همه افراد مناسب باشد. بعضی از افراد به هیچ عنوان نباید این شیوه درمانی را انتخاب کنند. افرادی که باید حتما از این شیوه درمانی اجتناب کنند، عبارتند از:
افرادی که درگیر سکته مغزی شده باشند.
کسانی ناهنجاری استخوانی در قسمت فوقانی گردن داشته باشند.
کسانی که دچار سرطان ستون فقرات هستند.
افرادی که در بعضی از قسمت ها درگیر بی حسی شدید باشند و قدرت به حرکت در آوردن بازو و پا را نداشته باشند.
کسانی که پوکی استخوان بسیار شدید دارند.
4- تفاوت کایروپراکتیک با فیزیوتراپی در چیست؟
کایروپراکتیک و فیزیوتراپی، دو روش درمانی متفاوت هستند که در زمینه بهبود عملکرد کلی بدن و کاهش درد انجام می شوند. این دو روش از نظر مبنای تئوری، تکنیک های استفاده شده و هدف اصلی درمانی با هم فرق دارند. در ادامه به بعضی از تفاوتهای فیزیوتراپی و کایروپراکتیک اشاره خواهیم کرد:
کایروپراکتیک بر مبنای تئوری استئوپاتی (استخوان درمانی) استوار است و تمام عضلات، استخوانها و سیستم عصبی فرد را به حالت طبیعی و متعادل برمی گرداند. در حالیکه فیزیوتراپی از تمرینهای ورزشی و سایر روشهای علمی برای کاهش درد و بهبود عملکرد بدن استفاده می کند.
در کایروپراکتیک، تمرکز اصلی پزشک روی تراز کردن ساختارهای اسکلتی بدن و تنظیم ستون فقرات فرد است؛ اما در فیزیوتراپی تمرکز اصلی روی تقویت عضلات و بهبود دامنه حرکتی مفاصل است.
کایروپراکتور با ماساژ و وارد کردن فشارهای دستی روی مفاصل بدن، به تنظیم مجدد ستون فقرات و کاهش درد و ناراحتی کمک می کند؛ اما در فیزیوتراپی، تکنیک هایی مانند تمرینات عضلانی، ماساژ، الکتروتراپی و ورزشهای کششی برای درمان درد و محدودیتهای حرکتی انجام می شود.
کایروپراکتورها، مهارت زیادی در شناسایی و تنظیم ساختار اسکلتی بدن و تنظیم مهره ها دارند؛ در حالی که فیزیوتراپیست ها در تمرینهای عضلانی، توانبخشی و تقویت اندامهای بدن تخصص دارند.
در کایروپراکتیک، هدف اصلی برگرداندن هماهنگی میان سیستم عصبی و سیستم عضلانی است؛ اما هدف از فیزیوتراپی، بهبود عملکرد بدن، کاهش درد و بازیابی قدرت حرکت اعضای بدن است.
فیزیوتراپیستها، برای تشخیص علت درد فرد و انتخاب روش درمانی، از معاینه بالینی استفاده می کنند؛ اما کایروپراکتورها برای ارزیابی وضعیت استخوانها و شروع درمان از تصاویر کمر و گردن بیمار (تصاویر رادیولوژی و…) کمک می گیرند.
فیزیوتراپیستها، در بیمارستانها، کلینیک ها و خانه سالمندان فعالیت می کنند؛ اما کایروپراکتورها در کلینیک های درمانی خاص کار می کنند.
فیزیوتراپی برای درمان دردها و محدودیت های حرکتی بعد از حادثه و صدمه انجام می شود تا هم مشکلات حرکتی را درمان کند و از ایجاد آسیبهای بعدی به بدن جلوگیری کند.
5- آیا پس از درمان با کایروپراکتیک نیاز به استراحت وجود دارد؟
اغلب پزشکان حرفه ای پس از این روش درمانی به بیمار استراحت را توصیه می کنند.
6- چه وقت نیاز به مراجعه به کایروپراکتر وجود دارد؟
مراجعه به کایروپراکتور می تواند در شرایط مختلفی ضروری باشد. در ادامه به برخی از نشانه ها و شرایطی که ممکن است نیاز به درمان کایروپراکتیک داشته باشید، اشاره می کنم:

آدرس اینستاگرام دکتر سلمان فلاح
سخن پایانی
در نهایت، کایروپراکتیک به عنوان یک روش درمانی مکمل می تواند نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی و کاهش دردهای مرتبط با سیستم عضلانی اسکلتی داشته باشد. کایروپراکتیک، نوعی طب پزشکی مکمل است که بر قابلیت بدن برای خود درمانی متمرکز است. در این حرفه ، مراقبت بهداشتی از سیستم عصبی عضلانی، اسکلتی، استخوان ها، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها به همراه سایر درمان ها از جمله تغذیه و ورزش انجام می شود.بسیاری از مردم پس از درمان کایروپراکتیک تقریباً از علائم رهایی می یابند. اما هدف مراقبت های کایروپراکتیک این است که به جای تسکین علائم در کوتاه مدت، سلامت بیمار را در طولانی مدت بازیابی کند. بنابراین یک کایروپراکتور از بیمار درمورد فعالیت های روزانه نظیر راه رفتن، ایستادن، نشستن و خوابیدن سوال می پرسد. یادگیری نحوه قرار دادن بدن در پشت میز، هنگام ایستادن، راه رفتن، خوابیدن و همچنین استفاده از تمرینات روزانه، می تواند در پیشگیری از مشکلات آینده بسیار ارزشمند باشد. با انتخاب یک کایروپراکتور ماهر و بهره گیری از این روش به طور منظم، می توان به نتایج مثبت و پایدار در سلامت جسمانی دست یافت.

نسخه اصلی مطلب روش درمانی کایروپراکتیک چیست؟ را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
سلامت باروری و جنسی آقایاندکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
میلوپاتی گردنیدکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
پرسش و پاسخ در مورد روش پی آر کی چشمدکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
روشهای درمان افتادگی پوستدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
ورزش درمانیدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
درمان درد عصب سیاتیک کمر و پا با فیزیوتراپیدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
ناباروری آقایان و علل آندکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
رادیولوژی ستون مهره ها چگونه انجام میشود؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
استفاده از سمعک در انظار عمومیدکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.leilarostamshirazi.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت