با اراده و همت بالا عهد می بندید وزن تان را کم کنید. رژیم غذایی می گیرید و در کنار آن ورزش هم می کنید. هفته های اول همه چیز خوب پیش می رود. اما یکباره همه خوشحالی های شما تبدیل به نگرانی می شود، چون دیگر از آن کاهش وزن اثری نیست و دچار استپ وزن شده اید. با اینکه به دقت از رژیم و برنامه غذایی خود پیروی می کنید اما وزن تان پایین نمی آید. دلایل استپ وزن چیست و برای خروج از آن چه باید کرد؟ در ادامه به علل و راه های مقابله با استپ وزن پاسخ می دهیم.
علل استاپ وزن :
1.استپ وزن همراه چربی سوزی ولی افزایش بافت غیر چربی : در این حالت شما چربی سوزی دارید ولی مقدار چربی از بین رفته با بافتی غیر از چربی جایگزین می شود و مانع از کاهش وزن می شود .
افزایش بافت آب دربدن :
نمک : با جذب رطوبت باعث احتباس (حبس شدن ) آب در بدن می شود و مانع ازکاهش وزن می شود.
راه حل : نمک واضح و مخفی را در غذا به شدت محدود نمایید . نان ، دوغ ، پنیر ، کشک ، رب زیاد ، خیار شور و به طور کلی شورها و ترشی جات و ... می توانند نمک را وارد بدن نمایند .
استرس ، بی خوابی یا بدخوابی : با ترشح هورمون های کورتیزول (شبه کورتون ) باعث تجمع آب در بدن شده و وزن ناشی از کاهش توده چربی را جبران می کند . استرس را می توان ترمز کاهش وزن دانست.
راه حل : استرس خود را کنترل کنید و خواب خود را منظم کنید . اگر به خودتان نمی توانید باید اول از خود پزشک تغذیه ودر صورت صلاحدید از یک مشاور یا روانپزشک کمک بگیرید .
قاعدگی : در بانوان از چند روز قبل تا چند روز پس از قاعدگی احتباس آب وجود دارد و وزن بصورت کاذب بالا و یا تغییری نمی کند.
راه حل : صبوری و حفظ آرامش و کاهش استرس ناشی از این وضعیت موقت و اطمینان از این که دوباره روند کاهش شروع خواهد شد.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.