داشتن فعالیت بدنی و فیزیکی برای همه رده های سنی، با توجه به شرایط افراد الزامی است. کودکان و نوجوانان نیز از این قائده مستثنی نیستند. در این مطلب می خواهیم به بررسی نوع و میزان فعالیت فیزیکی در رده سنی 5 تا 17 سال بپردازیم. منظور از فعالیت فیزیکی در این رده سنی فعالیتی است که بچه ها را وادار به حرکت می کند و تنفس و ضربان قلب آنها را سریع تر می کند. نمونه هایی از این فعالیت ها، بازی، ورزش، جابجا شدن، دویدن، انجام کارهای روزمره، تفریح یا تمرینات طرح ریزی شده در محیط خانواده، مدرسه یا در فعالیت های اجتماعی می باشد.
فعال بودن از لحاظ فیزیکی برای تندرستی بچه ها مفید بوده و راه مناسبی برای دوست یابی آنها شمرده می شود. همچنین موجب رشد فیزیکی و مهارت های اجتماعی آن ها می شود.تحقیقات نشان داده است که فعالیت فیزیکی در سنین پایین و ادامه آن در سنین بالاتر باعث کم شدن میزان ناخوشی، مرگ و میر ناشی از امراض قلبی عروقی و دیابت در دوران بزرگسالی می گردد. همچنین مزایای روانی بسیاری برای آن ها دارد، از جمله بهبود کنترل بر علائم اضطراب و افسردگی و کمک به رشد اجتماعی آنها با فراهم آوردن موقعیت هایی جهت ابراز وجود، اعتماد به نفس، تعامل و تکامل اجتماعی.
متاسفانه سبک زندگی جدید، انسان را به سمت کم تحرکی سوق داده است. بچه ها کمتر با دوچرخه یا پیاده به مدرسه می روند و زمان بیشتری را به تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری و کار با کامپیوتر و موبایل می پردازند. داشتن فعالیت در این رده سنی بسیار مورد اهمیت می باشد، به ویژه اینکه اگر در این دوره فرد سبک زندگی سالم را انتخاب کند، احتمال حفظ آن در سایر مراحل زندگی نیز بیشتر خواهد بود.
از جمله مواردی که برای سبک زندگی سالم می توان به آن اشاره کرد نکات ذیل می باشد :
این توصیه ها تمامی بچه های رده سنی 17-5 سال را گروه هدف خود قرار می دهند مگر اینکه موردی خاص تحت درمان پزشکی ویژه ای باشد. برای بچه های معلول و دارای ناتوانی نیز هر زمانی که مقدور باشد باید تحت نظارت متخصص سلامتی به این توصیه ها عمل شود. توجه داشته باشید که اگر بچه هیچ گونه فعالیت فیزیکی ندارد، انجام فعالیت فیزیکی کمتر از سطوح توصیه شده برای او بهتر از عدم انجام فعالیت می باشد. این کودکان باید با فعالیت فیزیکی کم شروع کرده و کم کم مدت زمان، تعداد و شدت این فعالیت را افزایش دهند. حتی در صورتی که بچه ها فعالیت فیزیکی زیادی انجام دهند، نشستن یا دراز کشیدن بیش از حد جز در مواقع خواب باید به روش های مختلفی محدود شود.
استفاده از ابزار الکترونیکی باید برای آنها محدود و به کمتر از 2 ساعت در روز برسد. سعی کنید هدایایی که به آنها می دهید مانند طناب بازی، توپ یا بادبادک باشد که فعالیت فیزیکی آنها را تهییج کند. برای تقویت استخوان ها و عضلات نیز آنها را ترغیب به فعالیت هایی کنید که منجر به استحکام استخوان و تقویت عضلات می گردد، مانند پریدن، لی لی کردن، بالا رفتن یا آویزان شدن از میله های بازی، طناب کشی، یا انجام فعالیت های سازمان یافته مانند رقص، ژیمناستیک و ورزش های رزمی.
طراحی وب سایت پزشکی از جمله خدمات تخصصی گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است. این مجموعه با کسب مهارت و تجربه سالها فعالیت در جهت سئوی سایت پزشکان، توانسته است موفق ترین پروژه ها را ارائه نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.