ورزش کردن بعد از عمل جراحی بینی
در پنج هفته اول بعد عمل بینی فقط نرمش های خیلی سبک توصیه می شود و هیچ فعالیت فیزیکی دیگری توصیه نمی شود. البته در هفت روز اول بعد عمل بینی، استراحت الزامی است.
در ورزشکاران حرفه ای مانند بوکسور ها، دونده های سنگین ،کشتی گیرها و تکواندو کارها باید زمانی اقدام به عمل بینی کنند که ورزش قهرمانی را کنار گذاشته باشند.
بعد از پنج هفته که از عمل بینی گذشت بدنسازی و نرمش مشکلی ندارد ولی به طور کلی ورزشکارانی که عمل جراحی بینی انجام می دهند باید از ضربات مستقیم و سنگین به بینی شدیداً دوری کنند.
بارها پیش آمده است که بعد عمل بینی در اثر ضربه مستقیم، تیغه وسط بینی خرد شود و نیاز به عمل مجدد جهت برقراری تنفس یا زیبایی باشد. در بعضی از رشته ها مانند بسکتبال، هاکی یا فوتبال امکان استفاده از گارد یا شیلد جهت محافظت از بینی وجود دارد که بهتر است بیمار از این وسایل برای محافظت بینی خود استفاده نماید.
ورزش های سنگین می تواند باعث پر خونی ناحیه ی بینی شود. البته این حالت باعث آسیب یا عارضه ای برای بینی نمى شود و فقط تورم بعد از عمل را طولانی تر می کند. در این زمان فوتبالیست ها و بسکتبالیست ها ونیز بازیکنان والیبال با استفاده از محافظ های مخصوص بینی ، می توانند به ورزش مورد نظر خود بپردازند . زیرا برخورد ضربه ی توپ یا دست حین ورزش در این مرحله باعث جابجایی استخوان بینی می شود كه اين محافظ ها در پيش گيرى از آسيب به بينى موثرند.
یک هفته بعد از عمل بینی فعالیت های روزانه را انجام دهید و بعد از دوهفته می توانید پیاده روی را شروع کنید.البته به یاد داشته باشید در انجام پیاده روی نباید زیاد خود را خسته کنید تا فشاری به بینی شما وارد نگردد.
دو ماه بعد از عمل جراحی بینی می توان شنا انجام داد .البته در این زمان از شیرجه زدن باید دوری کنید .استفاده از سونای خشک و تر تا دو ماه بعد از عمل توصیه نمی شود زیرا در این هنگام پوست بینی بسیار نازک و حساس می باشد و گرما علاوه بر ایجاد تورم ممکن است باعث سوختگی پوست ومخاط بینی شود.
انجام اغلب ورزش ها بعد از شش ماه حتی بدون محافظ بلا مانع است پس از گذشت شش ماه از عمل، استخوان بینی محکم شده و با ضربه مشکلی در آن ایجاد نمی شود مگر اینکه ضربه به حدی محکم باشد که باعث شکستن استخوان بینی گردد.