بالغ بر 50-40 درصد زنان زیر 40 سال درگیر مشکل ریزش مو می باشند. طبق یک مقاله اخیر در دانشگاه علوم پزشکی تهران ، متوسط سن ابتلا به ریزش مو در زنان ، 30 سالگی است. مو برای اکثر زنان یکی از بزرگترین ویژگی های تعریف کننده آنها از نظر زیبایی ظاهری می باشد ، بنابرین ریزش مو باعث وحشت در زنان می شود. قبلا برای بیشتر زنان ریزش مو به دورۀ یائسگی یا پس از یائسگی محدود می شد. بنابرین اگر شما کسی را می شناسید که با چنین مشکلی روبه روست یا اگر موهای خودتان شروع به ریختن کرده است ، با این اوصاف بهتر است به دنبال مشاوره تخصصی باشید.
درمان ریزش مو با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.
ریزش مو در زنان معمولاً زمانی مشخص می شود که فرد به طور غیرمنتظره ای ، مقدار زیادی مو از دست می دهد. به طور طبیعی همه ی ما روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست می دهیم ، ریزش موها بخشی از چرخه ی طبیعی رشد مو است ؛ موهای قدیمی می ریزند تا جا برای موهای جدیدتر باز شود. وقتی تعادل بین رشد موهای جدید و ریزش موهای قدیمی به هم می خورد ، با مشکل ریزش مو یا طاسی مواجه می شویم. به ریزش موی بیش از حد در علم پزشکی، آلوپسی یا طاسی گفته می شود.
اگرچه دلایل ریزش مو با الگوی زنانه کاملاً مشخص نیست، گمان می شود سابقه خانوادگی، تغییر سطح هورمون های مردانه (آندروژن) و بالا رفتن سن در ریزش موی بانوان نقش داشته باشد. پنج دلیل احتمالی ریزش مو در زنان به شرح زیر است:
نزدیک به 50 درصد بانوان با نزدیک شدن به سن 50 سالگی با مشکل کم پشت شدن یا ریزش مو مواجه می شوند. چراکه هورمون ها تا به این سن به رشد مو کمک می کردند ، اما ریزش مو با عبور از 50 سالگی و کاهش استروژن شروع می شود.
ناراحتی تیروئید ، دیابت ، لوپوس یا کم خونی از جمله بیماری هایی به شمار می آیند که ابتلا به آنها ریزش ناگهانی مو را در پی دارد و ریزش مو غالباً نخستین نشانه بیماری است. عفونت قارچی ، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و بعضی از درمان های سرطان نیز منجر به ریزش مو می شود.
گاهی اوقات پس از پشت سر گذاشتن رویدادها و حوادث ناراحت کننده و تنش زا، مانند طلاق یا فوت نزدیکان با ریزش شدید مو مواجه می شویم. در این حالت اگر بر استرس غلبه کنیم یا منبع استرس برطرف شود ، ریزش مو موقتی و طبیعی خواهد بود.
یکی از عواقب مستقیم نداشتن تغذیه مناسب ، ریزش مو است. بدن برای تامین مواد ضروری اندام های حیاتی مانند قلب و مغز از ذخیره مواد مغذی استفاده می کند و سهم موها با توجه به کمبود مواد مغذی موجود کاهش می یابد. کمبود آهن ، پروتئین ، ویتامین D و کلسیم به ریزش مو می انجامد.
اگر سال ها است که موها را محکم می کشید و پشت سر دم اسبی می بندید یا به بافت آفریقایی علاقه دارید ، نباید از ریزش موی خود تعجب کنید. مو پس از تحمل فشار شدید در نهایت دچار ریزشی موسوم به آلوپسی کششی می شود. بنابراین در کنار صاف کردن ها و فر کردن های مکرر مو با اتو حتماً از نرم کننده ها و فراورده های مخصوص مراقبت از مو هم استفاده کنید.
هر دختر یا خانمی ممکن است دچار ریزش شود؛ اما این مشکل در افراد زیر شایع تر است:
مزوتراپی روشی است که در آن میکرو تزریق های متعدد انجام می شود. ماده مفید مستقیماً زیر پوست تزریق می شود. مزیت اصلی مزوتراپی این است که دارو مستقیماً در ناحیه مورد نظر وارد می شود، بدون این که وارد دیگر بخش های بدن شود و از مقدار آن کاسته شود. مزوتراپی کاردبردهای متعددی دارد که از آن جمله می توان به درمان ریزش مو، رفع سلولیت، از بین بردن غبغب، لاغری موضعی و درخشان کردن پوست اشاره کرد. مزوتراپی عملی بدون درد است که هیچ عارضه خاصی ندارد.
پی آر پی ( درمان با پلاسمای سرشار از پلاکت ) با تحریک پوست، فولیکول های مو و پوست سر ، سطح طاسی یا کم پشتی غیرفعال را بار دیگر پرپشت می کند. پزشک ابتدا مقدار اندکی از خون بیمار را می گیرد و آن را برای آماده سازی و جدا شدن پلاکت ها در سانتریفیوژ قرار می دهد. در انتها پلاسمای سرشار از پلاکت در نقاط معین تزریق می شود.
لیزرتراپی عملی ایمن، شناخته شده و موثر برای ریزش مو است که روند ریزش مو را متوقف و حتی معکوس می کند.
لیزر به دلایل متعدد درمانی ایده آل برای ریزش موی بانوان محسوب می شود. این عمل بدون درد و سریع در کنار دیگر درمان ها مانع ریزش مو می شود و حتی بعضی فولیکول های موی غیرفعال را به چرخه رشد سالم برمی گرداند. پیش آگهی لیزر درمانی برای بانوان با موی کم پشت مثبت و نویدبخش است و موها به مرور زمان پرپشت می شود.
ماینوکسیدیل 2 % و 5 % را می توان بدون نسخه به دو صورت محلول یا فوم موضعی از داروخانه تهیه کرد. ماینوکسیدیل 2 % برای درمان ریزش موی بانوان توصیه می شود.
موضوع تاثیرگذاری استفاده از فیناستراید در درمان ریزش موی زنان همچنان در حال بررسی است، البته نتایج پژوهش هایی که تاکنون انجام شده است، بیانگر مفید بودن این دارو است. پزشک با توجه به شرایط بیمار ، دیگر داروهای مصرفی وی ، سن و بیماری های فعلی فیناستراید یا داروی مشابه دیگری را تجویز می کند.
همشهریان گرامی، برای داشتن چهره ای زیبا و جوان می توانید بهترین تزریق ژل گونه در اصفهان را با مراجعه به کلینک های پوست، مو و زیبایی، زیر نظر متخصصین پوست فعال در این شهر تجربه نمایید.