چهارچوب یک رژیم غذائی سالم و متعادل براساس اصول راهنمای هرم غذائی است و هرم غذائی 6 گروه غذائی اصلی تشكیل دهنده یك برنامه غذائی متعادل رانشان میدهد.و دانستیم برای داشتن یك برنامه غذایی متعادل با ید از هر گروه غذایی بشرح زیر مصرف كنیم :
1- نان, غلات , برنج , ماكارونی و ........ 6 الی 11 واحد درروز
2- میوه جات 2 الی 4 واحد درروز
3- سبزیجات 3 الی 5 واحد درروز
4- انواع گوشتها , مرغ ،ماهی, حبوبات , تخم مرغ و ..... 2 الی 3 واحد درروز
5 لبنیات (شیر, ماست ، پنیر و ... ) 2 الی 3 واحد درروز
6-چربی ها, روغن ها, شیرینی جات ومغزهای گیاهی به مقدار كم
نان , غلات , ماكارونی , برنج و غیره یك برش نان ( 30 گرم ) , نصف نان همبرگر ,6-5 عددكراكر ، 3 عدد بسكوئیت گندم كامل ،یك عدد سیب زمینی متوسط ( آب پز یا كبابی )نصف فنجان غلات پخته , 30 گرم غلات آماده و ...سبزیجات نصف فنجان سبزیجات خام یا پخته , یك فنجانسبزیجات خام نظیر لوبیا سبز، یك فنجان حبوبات پخته ، سه چهارم فنجان آب سبزیجات میوه جات یك عدد سیب , موز یا پرتغال متوسط نصف گریپ فروت ، سه چهارم فنجان آب میوه ,نصف فنجان میوه تازه , كنسرو یا پخته خرد شده یك چهارم فنجان میوه خشك ( خشكبار )شیر , ماست , پنیریك فنجان شیر , 250 گرم ماست , 45 گرم پنیر سه چهارم فنجان كشك پاستوریزه