داشتن وزن مناسب برای فرد مبتلا به ام اس به عنوان يك هدف مد نظر می باشد .برای كنترل وزن این بیماران باید فعاليت فيزيكي و تغذيه مناسب باهم توام باشد. تغذيه سالم به عنوان يكي از اركان بهبود وضعيت بيماران مبتلا به ام اس است.
- كاهش ميزان كل چربي دريافتي از طريق مصرف متناسب غذا
- مصرف چربي هاي غيراشباع مانند گردو، كنجد، زيتون، هسته انگور به جاي چربي هاي اشباع انواع روغن هاي جامد هيدروژنه، نارگيل و چربي هاي حيواني كره و مايونز .
- مصرف تركيبات حاوي امگا 3 از طريق ماهي و تخم مرغ . زیرا امگا 3 خاصیت ضدالتهابي داشته و بر افزايش قدرت سيستم ايمني تاثيرگذار است.
- افزايش مصرف مايعات در طول روز براي جلوگيري از يبوست.
- استفاده از انواع ميوه، سبزي ها، غلات و نان هاي سبوس دار . غلات كامل مثل گندم سبوسدار،برنج قهوه اي،جو و ذرت را در برنامة غذايي قرارگیرد.
- از پروتئينها و فرآوردههاي لبني كم چرب مانندانواع گوشتهاي قرمز كم چرب ،مرغ، ماهی ،لوبیا و دیگر منابع پروتئینی گیاهی استفاده شود.
- کاهش مصرف غذاهای بسیار شیرین ، کیک ، بیسکوئیت ، شیرینی و آبنبات
- به منظور كاهش دريافت نمك يا سديم از چاشنيها، ادويهها و سسهاي كم سديم و يا سبزيجات استفاده كنيد.
- آب و ساير نوشيدنيهاي بدون كافئين و بدون الكل مصرف شود.
- مصرف مناسب و به اندازه ویتامینهای لازم مانند ویتامین های C و E و گروه B و املاح معدنی چون منگنز ، منیزیم ، مولیبدن ، سلنیم و روی نیز در حفظ سلامتی این بیماران ضروری میباشد.البته مصرف زیاد و نابجای ویتامینهایی مانند ویتامین A میتواند خطرناک باشد.
- غذاهای حیوانی بهتر است کمتر مصرف شوند و در صورت خوردن آنهاکم چربی یا بدون چربی مصرف گردند.
- از خوردن سوسیس و کالباس که مقادیر زیادی چربی دارند، خودداری شود.
- تا حد امکان مواد غذایی کنسروشده از برنامه غذایی حذف شود.
- فعاليت فيزيكي و دريافت كالري با هم متناسب باشد. ورزش ابتدا با ميزان كم و به صورت كوتاه مدت شروع شده و به تدریج ميزان و مدت آن افزايش یابد.
بنابراين بهترين توصيه براي مبتلايان به MS داشتن رژيم غذایی كم چرب كه محتوي غلات، ميوه ها و سبزيجات متنوع و مواد غذايي حاوی پروتئين بالا است.