نقرس کاذب یک بیماری مفصلی است که در آن مانند نقرس کریستال هایی در مفصل رسوب می کنند ولی در این بیماری بجای اسید اوریک این کریستال های فسفات کلسیم است که در درون مفصل و بافت های اطراف مفصل رسوب می کنند. این بیماری بیشتر در سنین بالا دیده می شود و ممکن است زمینه بروز خانوادگی داشته باشد. نقرس کاذب یکی از علل شایع التهاب حاد و ناگهانی مفصل در سنین بالا است. نقرس کاذب در مبتلایان به دیابت، هموکروماتوز، نقرس و هیپرپاراتیروئیدی بیشتر دیده می شود.
شیوع بیماری نقرس در زنان 9 برابر مردان است. ابتلای مردان بیشتر بعد از دوره بلوغ بوده و بیشترین ابتلا در سنین بالاتر از 75 سال می باشد. در زنان حملات نقرس بیشتر بعد از یائسگی ایجاد می شود.
لازم به ذکر است که به دلیل جنبه های وراثتی نقرس، اگر والدین مبتلا به نقرس باشند، احتمال ابتلا به نقرس در فرزندان آنها 20 درصد خواهد بود.
بیماری نقرس در نتیجه افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد می شود. اسید اوریک بطور طبیعی در بدن انسان تولید می شود. در حالت عادی این ماده در خون حل نمی شود و کلیه ها آن را به عنوان بخشی از اجزای اوره از بدن دفع می کند.
نقرس در ناحیه زانو نشان دهنده ایجاد یک التهاب است که با درد شدید، ورم و التهاب در مفصل زانو معرفی می شود. رایج ترین محل ابتلا به بیماری نقرس در بدن انگشت شست بزرگ پا است. این بیماری همچنین می تواند زانو، دست ها، انگشتان شست، قوزک و مچ ها را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.مفاصل مختلفی در کف پا وجود دارد و نقرس باعث درد کف پا می گردد. علائم نقرس ناحیه زانو زمانی ایجاد می شود که زانوی فرد به یکباره و بدون علائم قبلی دچار احساس گرما، درد، قرمزی، ورم و التهاب شود.
رایج ترین علامت بیماری نقرس ایجاد درد شدید و یک باره در یک یا چند مفصل بدن و بطور خاص درد شست پا است. بیماری نقرس به شدت دردناک می باشد. سایر علائم این بیماری شامل موارد زیر هستند:
مفصل شما بسیار حساس می شود، به صورتی که امکان تحمل هیچ تماسی را ندارد
ورم (التهاب) در اطراف مفصل آسیب دیده
قرمز و روشن شدن پوست اطراف مفصل آسیب دیده
پوست انداختن، احساس خارش و ورقه شدن پوست اطراف مفصل آسیب دیده پس از کاهش التهاب
درد شدید ایجاد شده در نتیجه عوارض نقرس می تواند باعث دشوار شدن راه رفتن و انجام فعالیت های عادی روزمره برای فرد شود. در این حالت حتی وارد شدن یک فشار کم در نتیجه استفاده از رو انداز یا پتو در زمان خواب نیز می تواند برای فرد بیمار غیر قابل تحمل باشد.
علائم بیماری نقرس معمولاً به سرعت در طول چند ساعت افزایش پیدا می کند و معمولاً برای ۳ تا ۱۰ روز دوام و ماندگاری دارد. پس از گذشت این مدت، مفصل دوباره احساس عادی خود را به دست می آورد و هر گونه درد یا ناراحتی مربوط به آن بطور کامل بر طرف می شود. در این حالت بیمار ممکن است هر چند هفته، چند ماه یا چند بار در طول یک سال با این علائم مجدداً مواجه شود. مراجعه به دکتر مهدی مویدفر، به عنوان یکی از بهترین متخصصان زانو در اصفهان، می تواند شما را در رفع این عارضه یاری دهد.
پزشک شما معمولاً بیماری نقرس زانو را با توجه به گفته های شما درباره علائم بیماری و سابقه آن، شامل موارد ریسک موجود و دوره های قبلی ابتلا به آن تشخیص می دهد. پزشک می تواند تشخیص بیماری را با انجام آزمایش های خون (با وجود قطعی نبودن نتایج این آزمایش ها) یا با خارج کردن یک مقدار کم از مایع مفصلی (آسپیراسیون) تایید نماید.
در این حالت مایع خارج شده زیر میکروسکوپ بررسی می شود تا به این ترتیب بتوان وضعیت تشکیل کریستال های اسید اوریک را در آن مشخص کرد. علاوه بر این برای تایید ابتلای فرد به بیماری نقرس زانو می توان از آزمایش های عملکرد کلیه نیز استفاده کرد.
داروهای NSAID (داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی)
داروهای استروئیدی
داروی کلشیسین
فیزیوتراپی
ورزش
تمرینات تقویت عضلات
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.