در سندروم پلیکا بخشی از کپسول مفصل و مایع سینوویال مفصلی از محفظه خود خارج می شود و در کناره فضای مفصلی تجمع پیدا می کند. این مشکل مفصلی که اغلب علت مادرزادی دارد باعث ایجاد اختلال در انجام فعالیت های سنگین مانند بالا رفتن از پله و یا انجام ورزش می شود؛ از عوارض ناشی از وجود این اختلال می توان به ایجاد درد و تورم در بخشی از غشای بین مفصلی اشاره کرد.
پلیکا در حالت معمولی مشکلی برای زانو ایجاد نمی کند ولی گاهی بر اثر فعالیت های بدنی خاص و حرکات مداوم در زانو این پرده تحریک می شود.
حرکاتی که در آن ها زانو مکرراً خم و راست می شود مانند دویدن و دوچرخه سواری و یا زیاد از پله بالا و پایین رفتن می تواند موجب ساییده شدن مداوم پرده پلیکا به سطح داخلی زانو شده و آن را تحریک و ملتهب کند.
گاهی اوقات بر اثر یک ضربه ناگهانی به زانو (مثلا افتادن از بلندی یا برخورد زانو به داشبورد اتومبیل در حین تصادف) پلیکا تحت کشش ناگهانی قرار گرفته و ملتهب و متورم می شود.
بعد از مدتی این التهاب فروکش می کند ولی بافت سینوویال پلیکا کلفت می شود. این پلیکای کلفت شده بیشتر مستعد آسیب بوده و موجب می شود بعد ها بیمار حتی با ضربات و یا فعالیت های خفیف تر دچار التهاب پلیکا و در نتیجه درد زانو شود.
سندروم پلیکا با توجه پزشک به سخنان بیمار و معاینه، تشخیص داده می شود. پزشک معالج ممکن است برایتشخیص و بررسی بیشتر از روش های تصویر برداری مانند رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن و ام آر آی استفاده کند. تشخیص قطعی این بیماری معمولا با استفاده از آرتروسکوپ و دیدن مستقیم داخل مفصل زانو است.
مهمترین اقدامات درمانی برای سندروم پلیکا عبارتند از:
طراحی وب سایت پزشکی از جمله خدمات تخصصی گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است. این مجموعه با کسب مهارت و تجربه سالها فعالیت در جهت سئوی سایت پزشکان، توانسته است موفق ترین پروژه ها را ارائه نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.