شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

درمان و تشخیص سندرم پلیکا

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir
آنچه در این مطلب میخوانید

درمان ، علائم و علت

سندرم پلیکا بیماری است که موجب التهاب و حساسیت غشایی می شود که مفصل زانو را مرطوب نگه می دارد. زمانی که این بافت در داخل مفصل زانو، ملتهب می شود، شما دچار زانو درد می شوید و زانوی شما نسبت به لمس کردن حساس می شود. سندرم پلیکا معمولا بر اثر وارد کردن فشار بیش از حد به زانو و انجام فعالیت های تکراری ایجاد می شود. در برخی از موارد نیز وارد شدن ضربه ی مستقیم به زانو می تواند موجب بروز این عارضه شود. سندرم پلیکا می تواند موجب درد زانو، حساسیت به لمس در قسمت جلوی زانو و درد در زیر کشکک زانو شود.

سندرم پلیکا که بعد از آسیب های زانو یا بعد از التهاب زانو ایجاد می شود، موجب ضخیم شدن، ملتهب شدن و یا تشکیل بافت فیبروزی در پرده ی پلیکا در زانو می شود. علت این موضوع این است که بر اثر وارد کردن فشار بیش از حد به زانو در طی زمان و یا بر اثر آسیب دیدگی زانو، پرده ی پلیکا، تحریک و ملتهب می شود. در اغلب موارد پلیکای میانی دچار التهاب می شود و در نتیجه علائمی مشابه با سایر آسیب های زانو مانند پارگی مینیسک ایجاد می کند. برای مثال ممکن است زیر کشکک زانو درد احساس شود، زانو تق تق کند و صدا دهد و یا مفصل زانو نسبت به لمس کردن حساس شود. همچنین در مواردی ممکن است شخص در زانوی خود احساس ناپایداری و بی ثباتی کند و زانوی او قفل کند.

سندرم پلیکای میانی

بخشی از پرده ی پلیکا که بیش از همه دچار مشکل می شود، پلیکای میانی است که از ناحیه رتیناکولوم میانی شروع می شود و وارد لایه ی چربی میان کشککی می شود. این قسمت از پلیکا درست در کناره ی داخلی کشکک زانو و به فاصله یک انگشت از کشکک زانو قرار دارد.

علت بروز سندرم پلیکا چیست ؟

سندرم پلیکا بر اثر وجود التهاب های مزمن در زانو ایجاد می شود. این التهاب مزمن ممکن است به خاطر بروز یک آسیب دیدگی یا سایر بیماری ها و مشکلات باشد. در حالت عادی غشایی که پردهی پلیکا را می پوشاند، نازک است و قابلیت ارتجاعی بالایی دارد. با التهاب این غشا، طی گذشت زمان قابلیت ارتجاعی ان از بین رفته و حالتی ضخیم و فیبروزی پیدا می کند. این موضوع باعث می شود که پردهی پلیکا در عملکرد عادی زانو اختلال ایجاد کند و موجب بروز علائمی مشابه با سایر مشکلات و آسیب های زانو شود. البته به ندرت پیش می آید که التهاب پلیکا موجب بروز چنین علائمی شود. در اغلب مواردی که التهاب پلیکا موجب بروز علائم می شود، در واقع پرده ی پلیکای میانی ملتهب شده است. البته مواردی از التهاب پرده ی پلیکای خارجی و فوق کشککی نیز گزارش شده اما این موارد بسیار نادر هستند.

علائم سندرم پلیکا

علائم سندرم پلیکا عبارتند از درد زانو، تورم زانو، احساس شنیدن صدای سایش با تق تق زانو، قفل شدن زانو و احساس ضعف در زانو. در اغلب موارد بیماران در قسمت بالای کشکک زانوی خود احساس درد می کنند. همچنین بیماران اظهار کرده اند که در هنگام خم کردن زانو در زاویه 30 الی 60 درجه درد بیشتری احساس می کنند. در مواردی درد زانو در هنگام صاف کردن زانو نیز گزارش شده است.

درمان و تشخیص سندرم پلیکا

تشخیص سندرم پلیکا

تشخیص دادن سندرم پلیکا می تواند بسیار مشکل و چالش برانگیز باشد. بسیاری دیگر از مشکلات و بیماری های زانو هستند که موجب بروز علائم کاملا مشابه با سندرم پلیکا می شوند و پزشک تنها در صورتی سندرم پلیکا را تشخیص می دهد که ابتلا به تمامی مشکلات و بیماری های دیگر رد شده باشد. هر چند پرده ی پلیکا را می توان در تصاویر MRI مشاهده کرد، اما دیدن پرده ی پلیکا در تصاویر نمی تواند دلیل بر این باشد که پرده ی پلیکا موجب بروز مشکل شده است. تشخیص این بیماری توسط بهترین متخصصان زانو انجام می گیرد.
هدف از تصویربرداری از زانو این است که وجود بافت فیبروزی روی پردهی پلیکا مشخص شود و همچنین سایر مشکلات و بیماری های احتمالی مفصل زانو تشخیص داده شوند ولی تصویربرداری از زانو در همه ی موارد هم به تشخیص سندرم پلیکا کمک نمی کند. بهترین و قطعی ترین راه برای تشخیص سندرم پلیکا، انجام آرتروسکوپی زانو است که البته در حین انجام آرتروسکوپی علاوه بر تشخیص قطعی سندرم پلیکا، می توان با برداشتن قسمت های مشکل ساز از پلیکا، همزمان مشکل را نیز برطرف نمود. البته انجام آرتروسکوپی، اولین اقدام درمانی نیست و همیشه در ابتدا روش های درمان غیرجراحی و غیرتهاجمی تجویز می شوند.

درمان

دارودرمانی

درمان سندرم پلیکا معمولا با روش های غیرجراحی انجام می شود. از گذاشتن کمپرس سرد، اصلاح کردن فعالیت های بیمار و مصرف داروهای NSAID مانند ایبروبروفن برای کاهش التهاب و ضخامت پرده ی پلیکا استفاده می شود. بستن بانداژ فشاری به دور زانو نیز ممکن است توسط پزشک توصیه شود. همچنین ممکن است در نیمی از موارد، تزریق کورتیزون در پردهی پلیکا تجویز شود.

فیزیوتراپی و ورزش

بهبودی بعد از سندرم پلیکا شامل انجام چندین حرکت ورزشی مخصوص می شود که برای افزایش دامنه حرکتی زانو و تقویت عضلات زانو ، طراحی شده اند. برخی از این حرکات عبارتند از: بالا آوردن پا در حالت ایستاده، بالا آوردن پا و دور کردن آن از محور بدن یا گذراندن پا از محور بدن (حرکت پا با سمت طرفین)، جمع کردن زانو در حالت ایستاده، صاف کردن پا در حالت نشسته و بلند شدن روی پنجه ی پا (با انقباض عضلات ساق پا). این تمرینات در ابتدا باید در هر ست 5 الی 7 بار تکرار شوند و به تدریج بر تعداد تکرارها افزوده شود. هدف از انجام فیزیوتراپی این است که درد زانوی شما کنترل شود و قدرت عضلات چهارسر ران بیشتر شده و دامنه ی حرکتی مفصل زانو به حداکثر خود برسد.

جراحی

در صورتی که با گذشت سه ماه از درمان، روش های غیرجراحی تاثیری نداشته باشند، ممکن است پزشک انجام جراحی آرتروسکوپی زانو یا انجام جراحی باز زانو برای برداشتن پرده ی پلیکا را تجویز کند. از آنجایی که جراحی آرتروسکوپی ساده تر و کم تهاجمی است، بهتر است تا جای ممکن، جراحی به این روش انجام شود. همچنین در صورتی که می توان علائم بیمار را کنترل نمود، بهتر است از روش جراحی استفاده نشود. اولین جلسات توانبخشی بعد از جراحی با هدف کاهش تورم و درد زانو است و به شما کمک می کند که زانوی خود را به آرامی حرکت دهید و عضلات خود را منقبض کنید. به ندرت پیش می آید که بیماران بعد از انجام این جراحی به استفاده از عصا نیاز داشته باشند.

آیا می توان از این آسیب یا بیماری پیشگیری کرد ؟

بهترین راه برای پیشگیری از بروز سندرم پلیکا این است که قدرت حرکتی و توان پاهای خود را بالا ببرید و در هنگام تغییر دادن برنامه ی ورزشی خود توجه زیادی داشته باشید که فشار بیش از حد به زانوی خود وارد نکنید. البته برخی از افراد به خاطر ابتلا به برخی اختلالات ساختاری در زانوی خود، مستعد ابتلا به سندرم پلیکا هستند. پزشک شما به شما کمک می کند که با پیگیری یک روند درمانی مناسب به تدریج شدت فعالیت های خود را افزایش دهید و بدون وارد کردن فشار بیش از حد به زانو، به تدریج کارهای مشکل تر را با زانوی خود انجام دهید. به خاطر داشته باشید که اگر بیش از حد سریع به فعالیت های سابق خود بازگردید، ممکن است این کار موجب درد زانو شده و درمان شما بسیار مشکل تر شود.

هرچه روی سئوی سایت شما بهتر کار شود و مخاطبان هدف بیشتری پیدا کنید؛ شانس مراجعه به شما افزایش خواهد یافت. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین دارای یک تیم تخصصی بهینه سازی وب سایت می باشد که با ارئه موفق ترین پروژه های سئو ، توانسته اند تجربیات مفیدی در این زمینه کسب نمایند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
سفید شدن موهادکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
ورم پا و مسافرتدکتر طناز احدی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
استراتژی و خط مشی درمان بیماران نارضایتی جنسیدکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
کاشت مو به روش FITکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا پرولاپس دریچه میترال خطرناک است؟دکتر امید هاشمی فرد [ متخصص قلب و عروق ]
(چالش سی روز دیسیپلین برای کاهش وزن (3شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
پاسخ های ساده به پرسشهای شما درباره سکته مغزیدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
ایا بعد از عمل لیزیک چشم ضعیف می شوددکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
روش های تصویربرداری تشخیص سرطان تیروئیددکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت