آرتروسکوپی عملی جراحی است که جراحان ارتوپد آن را به منظور مشاهده، تشخیص و درمان مشکلات داخل مفصل انجام می دهند. آرتروسکوپی واژه ای یونانی است که از دو بخش آرترو (به معنای مفصل) و اسکوپین (به معنای نگاه کردن) تشکیل شده است، بنابراین آرتروسکوپی در لغت به معنای نگاه کردن درون مفصل است. آرتروسکوپ، یک وسیله تیوبی شکل است که برای دیدن داخل مفصل از آن استفاده می شود. این دستگاه، سیستمی است که تشکیل شده از چند لنز، یک دوربین ویدئویی کوچک و یک منبع نوری برای دیدن. دوربین به یک سیستم مانیتور متصل می شود که به پزشک اجازه می دهد داخل مفصل را از طریق یک سوراخ کوچک ببینند.
بیمار یکی از روش های بی حسی زیر را پیش از آرتروسکوپی زانو دریافت می کند:
موضعی (فقط بی حسی زانو)
منطقه ای (بی حسی از کمر به پایین)
عمومی (بیمار کاملاً بیهوش می شود و به خواب می رود.)
جراح در ابتدا برش ها یا شکاف های کوچکی را داخل زانو ایجاد می کند، سپس محلول آب نمک ضد عفونی شده یا سالین را برای منبسط شدن زانو، داخل آن پمپ می کند تا بهتر بتواند داخل زانو را ببیند. جراح، دستگاه آرتروسکوپ را از یکی از این برش ها وارد زانو می کند و داخل زانو را با استفاده از دوربین متصل به آن به دقت بررسی می کند، اکنون او تصاویر دوربین را روی صفحه نمایش داخل اتاق عمل می بیند.
جراح پس از تعیین مشکل زانو ابزار کوچکی را از طریق برش ها وارد زانو می کند تا مشکل موجود را برطرف کند.پس از اتمام جراحی محلول آب نمک را از داخل مفصل تخلیه می کند و شکاف ها را با بخیه می بندد.
پارگی مینیسک (غضروف داخل زانو)
مینیسک خارجی دیسکی شکل (شکل گیری غیرطبیعی مینیسک)
شل بودن مفصل زانو
شکستگی داخل یا نزدیک مفصل زانو (اگرچه درمان این مشکل غالباً نیازمند رویکرد باز است.)
ترمیم پارگی رباط (گاهی باید جراحی باز انجام شود.)
زانو درد مداوم و مقاوم در برابر درمان محافظه کارانه (آرتروسکوپی تشخیصی زانو)
برداشتن پوشش داخلی (سینوویوم) ملتهب زانو
لازم به ذکر است تشخیص نهایی مبتنی بر آرتروسکوپی غالباً دقیق تر از تشخیصی است که به کمک جراحی باز سنتی، پرتو نگاری (اشعه ایکس) یا ام آر آی به تنهایی صورت می گیرد. شما عزیزان برای بهره مندی از بهترین عمل آرتروسکوپی زانو، می توانید به دکتر مهدی مویدفر به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان، مراجعه نمایید.
متخصص فیزیوتراپی روش استفاده از چوب زیر بغل، انجام تمرین های تقویتی و افزایش دامنه حرکت را به بیمار آموزش می دهد. استمرار انجام این تمرین ها پس از جراحی برای حفظ دامنه حرکتی زانو، کاهش بافت همبند جای زخم و تقویت عضله های ضعیف مهم است. پزشک زمان دقیق شروع برنامه تمرینی توانبخشی برای بازیابی دامنه حرکتی و یا قدرت عضلات بالای زانو را مشخص می کند. تمرین های عضله های چهار سر و بالا بردن پا در حالت مستقیم دو حرکتی هستند که انجام آنها معمولاً به بیماران توصیه می شود.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.