تعویض سطوح مفصل زانو می تواند مشکل درد زانو و تغییر شکل آن را حل کند و بیمار را به فعالیت های روزمره برگرداند. تعویض مفصل زانو که به آن آرتروپلاستی زانو هم می گویند نوعی جراحی است که با استفاده از آن سطح مفصلی استخوان های ران و ساق در مفصل زانو را با یک سطح مصنوعی جایگزین می کنند.
در مواقعی که به علت آسیب های زانو این مفصل تخریب شده است، دردهای شدیدی در آن ایجاد می شود که ممکن است فرد را حتی از فعالیت های ساده ای نظیر بالا رفتن از پله و یا راه رفتن دور کند. اگر استفاده از دارو، تغییر سطح فعالیت های روزمره زندگی و استفاده از عصا هم نتواند کمکی به کاهش مشکلات بیمار بکند معمولاً آخرین اقدام تعویض مفصل زانو است. مهمترین هدف تعویض مفصل زانو از بین بردن دردی است که در زانو براثر ساییدگی مفصل زانو و آرتروز، روماتیسم و یا تخریب سطح مفصلی ایجاد شده است.
عمل جراحی تعویض مفصل زانو بیشتر در افراد مسن و میانسال انجام می شود ولی امروزه با بکارگیری مفاصل مصنوعی بهتر توسط دکتر مهدی مویدفر به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان می توان در سنین جوانی و حتی نوجوانی هم این عمل را انجام داد.
گرچه ممکن است این طور به نظر برسد که انجام جراحی تعویض مفصل زانو در سنین پایین فرد را مجبور می کند تا در سنین بالاتر یک بار دیگر مفصل را جایگرین کند ولی مطالعات نشان داده است که هرچه این عمل جراحی زودتر انجام شود نتیجه آن در از بین بردن درد و خشکی مفصل بهتر خواهد بود.
جراح زانو غضروف ها و استخوان های آسیب دیده شما را برمی دارد و ایمپلنت های پلاستیکی و فلزی را جایگزین آن می کند تا توازن و عملکرد صحیح را به زانوهای شما برگرداند.
این جراحی یک جراحی بسیار موثر و قابل اطمینان برای کاهش درد زانو می باشد. برای اینکه زانو ازحالت دفرمه یا بد شکلی دربیاید بسیارمناسب است و شما بعد از انجام این عمل قادر خواهید بود که به طور طبیعی به کارهای روزانه خود مشغول شوید.
- افرادی که درد و یا سفتی شدیدی را در زانو احساس می کنند و این درد، آن ها را از انجام دادن فعالیت های روزانه مثل قدم زدن ، بالا رفتن از پله ها ، سوار شدن و پیاده شدن از ماشین ، بالا رفتن از صندلی و ... باز می دارد.
- درد معمولی اما مداوم زانو که ممکن است هنگام خواب و استراحت کردن نیز حس شود . التهاب مزمن زانو و تورم در این موارد بعد از مصرف دارو و استراحت برطرف نخواهد شد.
- دفرمه یا بد شکل شدن زانو که کاملا از ظاهر آن مشخص است و گاهی منجر به پای پرانتزی و یا ضربدری شدن پاها می شود.
- موثر نبودن گزینه های درمانی دیگر به غیر از جراحی در افراد مبتلا به درد مفصل زانو .
این جراحی حدودا بین 1 الی 3 ساعت طول می کشد و بعد از آن ، درد کم تر می شود اما ممکن است که بافت زخم در اطراف محل جراحی باعث شود که فرد نتواند زانویش را به راحتی خم کند و یا حرکت دهد.
این نوع جابجایی فقط در یک طرف مفصل زانو اتفاق می افتد. استخوان کمتری خارج می شود بنابراین برش جراحی کمتر است و مدت زمان آن نیز کوتاه تر از جراحی جابجایی کلی می باشد.
جراحی جانبی مناسب کسانی است که فقط یک قسمت از زانوی آن ها آسیب دیده است . انجام حرکات و تمرینات اصلاحی دقیقا بعد از جراحی آغاز می شود و از دست دادن خون نیز در این جراحی کمتر است ، در نتیجه خطر ابتلا به عفونت و لخته خون نیز کاهش پیدا می کند.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.