چندین نکته عمومی از نظر تغذیه ای در گروه نوجوان مطرح است. الگوهای مصرف به دلیل حذف مکرر وعده های غذایی، پیروی از رژیمهای مختلف مد روز برای کاهش وزن، ریزه خواری و گرایش به غذاهای آماده بیرون، تمایل به عدم تعادل دارند.
میان وعده ها غالبا 4 / 1 دریافت انرژی روزانه نوجوانان را تأمین می کنند، ولی اغلب کلسیم، آهن، ویتامین A و فولات کافی به بدن نمی رسانند. بسیاری از دستفروشها و دوره گردها غذاهای نامناسب و تهی از مواد مغذی ارایه می دهند و متأسفانه متقاعد کردن نوجوانان جهت انتخاب غذاهای سالم، کار مشکلی است.
از آن رو که نوجوانان مدت زیادی از وقت خود را بیرون از منزل و با دوستان خود می گذرانند، فرصت زیادی برای انتخاب و خریدن مواد خوراکی و تنقلات مورد علاقه خود در خارج از منزل دارند. در این انتخاب، نوجوانان تا اندازه زیادی تحت تأثیر آگهی های تبلیغاتی و خوراکیهای مورد علاقه دوستان خود هستند و به ارزش غذایی توجهی ندارند. شرکت نوجوانان در فعالیتهای هنری،اجتماعی، مسابقات ورزشی و گاهی کارهای نیمه وقت، آنها را مدت بیشتری دور از خانواده نگه می دارد. دوری از منزل، احتمال استقلال غذایی و اختلال در تغذیه نوجوانان را بالا می برد.
نوجوانان اغلب با انتخاب غذاهای مصرفی، عقاید و اعمال سایر همسالان خویش را منعکس می سازند. هنگامی که همسالان از است، امتناع می کنند، آنان نیز تحت تأثیر آنها نوشابه را در عوض مصرف شیر انتخاب می » غذای بچه « خوردن شیر به عنوان اینکه کنند! البته بایستی توجه نمود که نوجوانان حق انتخاب غذای خویش را دارند و مهم این نکته است که از اوان کودکی خانواده با ایجاد عادات صحیح غذایی، تأثیر عوامل ثانویه در دوران نوجوانی را تا حدی خنثی و یا کنترل نماید.
نوجوانان معمولاً برای خوردن صبحانه و ناهار وقت کافی ندارند. بررسیها نشان می دهد 19 % از دختران و 11 % از پسران، ناهار خود را بموقع یا به طور کامل صرف نمی کنند. در عوض برای خوردن عصرانه و تنقلات بویژه بین ساعت 8 تا 10 شب میل بیشتری نشان می دهند. خلاف عقیده رایج، بعضی از تنقلات ارزش غذایی خوبی دارند و خوردن غذایی مختصر مثل چند لقمه نان و پنیر و گردو یا چای و بیسکویت بین وعده های اصلی، نقش مهمی در تأمین انرژی، ویتامین A ، کلسیم و آهن دارد. برای اطمینان از تغذیه سالم و متعادل فرزندانتان، بهتر است غذایی که در منزل تهیه می کنید، مغذی و اشتهاآور باشد و به جای اینکه آنها را از خوردن کلیه تنقلات منع نمایید، به خوردن مواد خوراکی مغذی تشویق کنید.
بوفه ها و رستورانها یکی از مکانهای مورد علاقه نوجوانان برای خوردن ناهار یا عصرانه بعد از تعطیل شدن مدرسه است.
نگرانی ذهنی بسیاری از دختران در دوره نوجوانی لاغری است که منجر به دریافت یک رژیم باکفایتِ در حد حاشیه ای و شیوع بالای اختلالات غذا خوردن مثل پرخوری عصبی و بی اشتهایی عصبی می گردد.
همچنین تغییرات فیزیکی و تغییر شکل بدن هنگام بلوغ، از عواملی است که نوجوانان را نگران می سازد. بررسیها نشان داده اند که 70 % از دختران نوجوان در اثر این نگرانی، به لاغر شدن و کاهش وزن تمایل پیدا می کنند، در حالی که فقط 15 % از آنها اضافه وزن دارند. از سوی دیگر حدود 60 % از پسران نوجوان در دوره بلوغ دوست دارند وزن خود را افزایش دهند، در حالی که فقط وزن 25 % آنها زیر وزن عادی و طبیعی است. نگرانی نوجوانان نسبت به شکل ظاهری، اغلب باعث ناراحتیهای روانی و اختلالاتی در تغذیه آنها می شود. مهمترین این اختلالات همان طور که اشاره شد بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی )بولیمی( و روی آوردن به رژیمهای لاغری یا کاهش وزن است.