مهمترین مسبب آسیب موها رفتارهایی است که ما با موی خود داریم و مهترین علت آن این است که ما موهای خود را نمی پذیریم و دائما تلاش در تغییر شکل و حالت آنها داریم.
با این وجود نمی توان از این حقیقت گذشت که برخی از عوامل محیطی نیز در آسیب به موها موثر می باشند.
اگر یک تار موی آسیب دیده را در زیر میکروسکوپ مشاهده کنیم خواهیم دید که جدار خارجی آن دارای نامنظمی های زیادی شده است و سلولهای سطحی که در موی سالم حالتی منظم شبیه به آجرهای روی بام شیروانی دارند دارای نامنظمی و خلل و فرج شدیدی شده اند و حتی در برخی از قسمت ها دچار شکستگی شده اند.
بنابراین سبب آسیب دیدگی موها رفتاری است که ما با آنها انجام می دهیم ومهترین علت آن است که موهای خود را نمی پذیریم ودائما تلاش درتغییر شکل وحالت آنها داریم .
شنا کردن درآب استخرهایی که حاوی کلر زیادی هستند می تواند سبب آسیب به موها شده وآن ها را خشک ، کدر و زبر می نماید . به غیر از پیاز مو که زنده است و در داخل پوست قرار دارد بقیه طول ساقه مو متشکل از سلول های مرده است که قابلیت ترمیم مجدد و قدرت بازسازی ندارند مانند ناخن که هنگام آسیب و یا شکستن باید آن را چید زیراکه توانایی ترمیم مجدد ندارد ، چون ناخن نیز متشکل از سلولهای مرده است.
در چنین مواردی برای شستشو باید از شامپوهای ملایم استفاده نمود و دفعات شستشو را نیز تا حد ممکن کاهش داد همچنین پس از شامپو از نرم کننده یا لوسیون ها و روغن های چرب کننده مو استفاده نمود ، نرم کننده هایی که حاوی پروتئین های تجزیه شده (اسیدهای آمینه) می باشند ، بدین منظوربهترین مواد هستند.
خشک کردن موهای آسیب دیده با سشوار فقط با درجه کم و با رعایت فاصله حداقل 20 سانتی متری از سر مجاز می باشد ، همچنین ماساژ دادن و یا زیاد برس کشیدن موهای آسیب دیده ممنوع است و برای شانه کشیدن نباید از شانه های پلاستیکی با دندانه های برنده و یا از برس های فلزی نوک تیز که باعث خراش میشود استفاده نمود. همچنین شانه زدن موها در حالی که خیس هستند ممنوع است. باید از محکم کشیدن موها هنگام بستن و یا بافتن آن ها خود داری کرد.