واژه فيلر، يک واژه کلى به معناى پرکننده مى باشد که به طور کلى مى تواند به دو دسته اصلى ژل و چربى تقسيم گردد. چربى منبعى مناسب محسوب مى گردد که حجم زيادى سلول را با هزينه اى کم در اختيار مى گذارد . هرچند مشکلاتى از جمله نياز به گرفتن چربى از محلى ديگر مانند شکم يا کناره ران به عنوان يک جراحى با مشکلات احتمالى همراه آن وجود دارد. غير قابل پيش بينى بودن نتايج ، جذب مقدارى از چربى پس از تزريق و سخت بودن حذف آن در صورت نتايج نامطلوب از ديگر مشکلات آن مى باشد.
گروه دوم فيلرها طيفى از مواد مختلف هستند که به نام ژل مى شناسيم. ژل ها ساختارهاى مختلف با ماندگارى متفاوت دارند. در گذشته انواع بيشترى در بازار موجود بود و اغلب تبليغات به نفع ماندگارى اين ژلها بود . با گذشت زمان و بروز عوارض در رابطه با اين ژلها مخصوصا ژل پاژ که در کشور ما به صورت وسيع مورد استفاده قرار گرفته بود ، آرام آرام اين مواد از بازار حذف شدند و مواد کم خطرترى جايگزين شدند.
از بين ژلهاى مختلف ، ماده اى به نام اسيد هيالورونيک طى ده سال گذشته جاى خود را باز کرده است. اين ماده از جمله مواد بافت طبيعى بدن است که با افزايش سن دچار کاهش مى شود و به صورت تزريقى قابل جايگزينى مى باشد. اين ماده طى يک روند صنعتى تهيه شده و با نامهاى مختلف و توسط کشورهاى متعددى توليد مى گردد که کيفيت آنها متفاوت بوده و تنها تعدادى از آنها تائيديه هاى لازم را دارند. بنابراين همانند بوتولينوم ، توصيه به استفاده از برندهاى معتبر که قيمت بالاترى نيز دارند مى شود تا با عوارض ناخواسته اى مواجه نشويم.
یکی از روشهای جوانسازی اطراف چشم تزریق ژل یا فیلر است که توسط دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم ، با مهارت بالا و بکارگیری تکنیک درست انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
ژلها کاربردهاى متعددى در صورت دارند، از جبران کاهش حجم ناشى از افزايش سن ( مانند اصلاح خط خنده يا گود افتادگى شقيقه) تا ايجاد افزايش حجم بافتى به منظور تغيير ظاهر ( مانند تزريق و حجم دهى لب) بطور کلى اسيد هيالورونيک در نقاط مختلف صورت و برحسب نوع زنجيره و وزن مولکولى، ماندگارى بين شش تا هجده ماه دارد.
از جمله کاربردهاى فيلر در نقاط جداگانه مى توان به تزريقات خط خنده ، حجمدهى لب، زاويه سازى فک، جلو آوردن چانه، اصلاح قوس بينى، برجسته سازى گونه، رفع گودى زير چشم و بالاى چشم، حجم دهى زير ابرو و بالا بردن ابرو و کاهش فرورفتگى شقيقه اشاره کرد .
امروزه تکنيکهاى جديدى در تزريقات ابداع شده است که باعث تغيير نگرش ما نسبت به اين مقوله شده است . بدين معنا که با روش خاصى از تزريقات مى توان به جاى حجم دهى مستقيم يک محل ، به صورت غير مستقيم باعث ليفت بافت صورت از جمله ابروها و ميان _صورت شد که باعث کاهش عمق خط خنده ، کاهش افتادگى صورت در زاويه فکى و رفع غبغب و اصلاح وضعيت چانه و طرح لبخند مى شود.
اين موضوع به معناى راهى نوين در جوانسازى صورت است که مى تواند آينده اين رشته را تحت شعاع قرار دهد. پيش از تزريق لازم است مراجعه کننده به طور کامل با نتايج و برنامه درمانى آشنا شود و از عوارض احتمالى اطلاع يابد. روشهاى نوين تزريق به مقدار بيشترى از ژل نياز دارند تا تغييراتى واضح ايجاد نمايند. مشخصا اين روش جوانسازى در سنين سى تا پنجاه سال بسيار تاثيرگذار مى باشد. از محاسن اسيد هيالورنيک امکان حذف سريع آن با تزريق دارويى به نام هيالاز مى باشد که چنين ويژگى در مورد ساير فيلرها در صورت نتيجه نامطلوب ميسر نمى باشد.
در برخورد با تومورهاى حدقه تنها گروه کوچکى از متخصصين داراى تجربه و صلاحيت کافى مى باشند که با توجه به گستردگى انواع تومورها برنامه ريزى دقيق لازم است و درمانها مى تواند شامل پيگيرى ، جراحى ، شيمى درمانى و يا راديوتراپى باشد.