خلاصه و نتیجه گیری
زمانی که کافئین در حد متعادل مصرف می شود، بیشترین تاثیر مطلوب را، به خصوص بر هوشیاری، سلامت و عملکرد واستقامت فیزیکی و فکری دارا می باشد. کافئین محرک عصبی خفیفی است و مصرف آن در تمام مدت عمر ممکن است خطر بروز بیماری هایی نظیر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن، آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد.
به نظر نمی رسد که کافئین تاثیرات نامطلوب قابل توجهی بر عملکرد قلبی و عروقی داشته باشد. ثابت شده است که کافئین به دهیدراتاسیون منجر نشده و اثرنامطلوب مهمی بر سلامت استخوان یا عملکردهای دستگاه گوارش ندارد.
در بسیاری از افراد، مصرف متعادل کافئین، یعنی حدود 400 میلی گرم یا معادل 5 فنجان قهوه در روز، می تواند به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال در نظر گرفته شود. در مورد زنان باردار توصیه شده تا مصرف کافئین از تمام منابع به 200 میلی گرم کاهش پیدا کند. در مورد کودکان نیز، به خاطر وزن کمتر آنها، مصرف آن باید کاهش یابد.
با این حال، لازم به ذکر است که واکنش های فردی نسبت به کافئین می تواند بر اساس تنوع ژنتیکی فرق داشته باشد و این که، به افراد توصیه می شود تا به مقداری به مصرف کافئین بپردازند که احساس راحتی می کنند.همچنین، کسانی که دچار اثرات نامطلوبی می شوند، باید با پزشک خود مشورت نمایند.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.