رادیولوژی شاخه ای از پزشکی است که به تشخیص و درمان بیماری ها با استفاده از اشعه ایکس می پردازد. این شاخه را می توان به دو حوزه گسترده تقسیم کرد : رادیولوژی تشخیصی و رادیولوژی مداخله ای. پزشکی که دارای تخصص در رادیولوژی است، رادیولوژیست نامیده می شود.
رادیولوژی تشخیصی
برای تشخیص بیماری ها و بررسی انواع شکستگی ها در اعضای بدن از رادیولوژی تشخیصی استفاده می شود. متخصص رادیولوژی آخرین نتیجه را در بررسی های تشخیصی پزشکی نشان می دهد.
روش های رادیولوژی تشخیصی
سریوگرافی و سینماتوگرافی :
در بررسی اعضای حساس مانند قلب که نقش حیاتی در بدن دارند از تکنیک های پیشرفته رادیولوژی استفاده می شود. در این تکنیک دستگاههایی به نام فلوئوروسکوپی مجهز به دوربین های سینمایی می باشند که امکان مشاهده عکسها از طریق پروژکتور را فراهم می کند.
زیرو رادیوگرافی :
در این روش تصویربرداری اشعه ایکس بر بدن تابیده شده و انرژی از خود بدن دریافت می کند که برای این منظور از زیراکس استفاده می شود . در این روش از صفحات سلنیومی برای این کار استفاده می شود.
توموگرافی :
در این روش دستگاه مجهز به لامپ اشعه ایکس و دوربین می باشد که تنها تصاویری که همسطح با زاویه چرخش دوربین می باشد واضح می باشد و تصاویر لایه های اطراف واضح نیست یا در مواردی تصویری به دست رادیولوژیست نمی دهد.
توموگرافی کامپیوتری :
توموگرافی کامپیوتری مجهز به دستگاههای سی تی اسکن می باشد که در آن اثرات تابش پرتوهای رنتگن بر روی بدن را اندازه گیری کرده و به کامپیوتر منتقل می کند. کامپیوت نقاطی از بدن که در مسیر اشعه ایکس هستند را اندازه گیری کرده و عددی را به دست می آورد . توموگرافی کامپیوتری مناسب ترین روش برای تشریح و بررسی عرضی بدن می باشد که در آن تصاویری خوبی از قسمت های مختلف بدن را می توان مشاهده کرد.
رادیولوژی درمانی :
این تکنیک دارای پرتوهای رنتگن می باشد که با به همزدن ساختار طبیعی اتم های بدن باعث از بین رفتن سلول های سرطان می شود.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.