برخی از مواد غذایی میگرن را تشدید میکنند. به نقل از آنلاین سلامت،عوامل غذایی تشدید كننده میگرن عبارتند از :
1 . گلوتامات :
نمک یا اسیدآمینه ای كه در بافت های عصبی موجود است. این ماده در محصولات آماده شده به میزان زیادی وجود دارد.این ماده در كنسروهای متفاوت و غذاهای یخی وجود دارد.
2 . آمین ها :
بعضی غذاهای حاوی آمین ها ، فعال كننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز باشند. تیرآمین(tyramine) در الكل، برخی پنیرهای مانده ، میوه ها وسبزی های كال و فاسد، خوراک كلم ، مخمرها ، انواع آجیل ، ماهی شور ، كنسرو شاه ماهی ، خامه ترش ، آواكادو ، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد. فنیل اتیل آمین(phenylethylamine) در كاكائو، شكلات، پنیرو مواد غذایی ای كه دارای این سه خوراكی هستند یافت می شود. اكتوپامین((octopamine در مركباتی مثل لیمو پرتقال ، گریپ فروت و غیره یافت می شود. مواد غذایی نامبرده از گروه آمین ها باعث افزایش آزاد شدن سروتونین در مغز می شود و اعصاب مغز را تحریك كرده همچنین ایجاد سردرد می كند.
3 . مس :
گمان می رود كه مس در متابولیسم آمین های فعال كننده رگ ها (vasoactive ) نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد . آجیل ها ، شكلات ، جوانه گندم و صدف خوراكی از منابع غذایی حاوی مس به شمار می روند . پرتقال و گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند . زیرا مركبات جذب روده ای مس را افزایش می دهند و ممكن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشند.
4 . كافئین :
زیاد مصرف كردن و یا كاهش كافئین در بدن نیز در تشدید میگرن موثر است . همچنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه ، كه هر دو كافئین دارند ، ممكن است در برخی اشخاص مستعد ، زمینه ساز بروز میگرن باشد.
5 . مواد غذایی چرب و سرخ شده :
مواد چرب و مواد غذایی ای كه با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.
6 . نیتریت :
سوسیس و گوشت نمک سود كه به آن ها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده است ، نباید مصرف شود ، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.
غذاهای مفید در مورد بیماران مبتلا به میگرن به شرح زیر می باشند :
مرغ ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای كم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود كه كمبود میزان قند خون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ ، گوشت گاو وحبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شود. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است . سیب، گلابی ، گیلاس ، زردآلو و انگور میوه هایی هستند كه مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و كنترل قند خون هستند. حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس سبز و قرمز، نخود ولوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمک می كنند. این غذاها منابع خوب كربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید