در عسل طبیعی حالتی وجود دارد که به آن رس بستن می گویند.در فرایند رس بستن عسل از زیر شروع می کند به تغییر شکل دادن و چیزی شبیه روغن جامد میشود تا اینکه تمام ظرف را می گیرد.عسل به علت داشتن آب و کاهش رطوبت در زمان نگهداری و وجود گرده در آن و آنزیم هایی که زنبور عسل به آن می افزاید، شروع به شکرک زدن و رُس کردن می نماید، مدت زمان شکرک زدن به نوع گل و آب و هوای منطقه نیز مربوط می شود….
چون دیاستاز موجود در عسل مواد قندی را به خود جذب کرده و هسته تبلور یا شکرک زدن (گرانوله شدن ) در عسل را ایجاد می کند (هر چقدر ذرات رُس کوچکتر باشد عسل خالصتر است) و این برای عسلهای طبیعی صادق است. تنها عسلهایی رُوس نمی کنند که به آن جوهر لیمو, اسید سیتریک و…..اضافه نمایند و یا عسل را بالای ۵۰ درجه c حرارت مستقیم بدهند در این حالت عسل تمامی آنزیم های مفید خود را از دست داده و تبدیل به ماده قندی شیرین وبی ارزش می شود از این روست که این گونه عسلها هیچ وقت رُوس نکرده و همانطور روان و شفاف باقی می مانند.
چنانچه عسل شما رس کرد ،می توانید آن را در ظرف آب گرم (کمتر از ۵۰درجهc به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید و پس از شل شدن مصرف نمایید.متاسفانه در کشور ما به علت اینکه مردم اطلاعات صحیح و شناخت کافی از عسل را ندارند و اطلاع رسانی کافی نیز در این زمینه وجود ندارد ،عسل رس کرده را نامرغوب و تقلبی می پندارند.که این فرضیه کاملا اشتباه است. به علاوه آزمایشاتی در بین افراد رواج یافته به عنوان مثال ریختن عسل جلوی مورچه ،روی کاغذ ریختن و آتش زدن عسل و غیره...
که هیچ یک از این اعمال صحت نداشته و از نظر علمی و عسل شناسان مردود می باشد.برای شناخت عسل تغذیه ای تنهاترین و کاملترین و بهترین راه ،آزمایشگاه می باشد و یا در صورت عدم دسترسی به چنین آزمایشگاههایی تهیه عسل از افراد مطمئن و مورد اعتماد که قبلا آن را آزمایش کرده باشند و همراه عسل برگه آنالیز آن را نیز ارائه نمایند توصیه می شود.عسل مرغوب عسلی است که میزان ساکارز آن طبق ماده ۹۲ استاندارد عسل ایران از ۵%تجاوز نکند و بهترین آن از ۳%به پایین است و همچنین هر چه مقدار ساکاروز عسل پایین باشد عسل خالص تر است.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.