در بیشتر آقایان بخش هایی از صورت (مثل لپ ها) فاقد ریش است ولی بخش های دیگر تراکم خوبی دارند مثلاً چانه پر از مو است، برخی از آقایان ریش و سبیل کامل دارند ولی با تراکم کم و موهای ضعیف. این افراد عموماً نمی توانند ریش و سبیل خود را بلند کنند.
تعداد کمی از آقایان به طور کلی ریش و سبیل ندارند که می تواند علل ژنتیکی، مادرزادی یا اکتسابی داشته باشد. این مشکلات را می توانیم با کاشت ریش و سبیل برطرف کنیم، البته اگر کاندیدای خوبی برای این روش باشید.
واقعیت این است که برای کم پشت بودن ریش و سبیل شما علل مختلف زیادی وجود دارد. خوب است این علل را بشناسید ولی روش درمان همه ی این ها تقریباً یکی است. در ادامه چند مورد از دلایل مهم تر را بررسی کرده ایم.
عوامل ژنتیکی
عوامل ارثی یا ژنتیکی احتمالاً مهم ترین دلایل کم پشت بودن ریش و سبیل هستند. اگر پدر و پدربزرگ شما ریش پرپشت و سبیل ضخیمی داشته اند، احتمالاً برای شما نیز چنین خواهد شد. اگر هم که شرایط برعکس این بوده، به احتمال زیاد ریش و سبیل پرپشتی نخواهید داشت. البته وضعیت ریش و سبیل در خانواده ی مادری هم مهم است.
وقتی می گوییم یک چیزی ارثی یا ژنتیکی است، یعنی دارویی وجود ندارد که بتواند شرایط را عوض کند. در حال حاضر کاشت ریش و سبیل تنها چاره ای است که داریم. داروها، لوسیون ها، سرم ها، مزوتراپی و سایر روش ها نمی توانند همچون معجزه ای الهی، باعث رشد ریش و سبیل شما بشوند!
برای مطالعه بیشتر بخوانید : نحوه کاشت مو و مراحل رشد مو بعد از کاشت
هورمون ها
هورمون ها می توانند یکی از عوامل کم پشتی ریش و سبیل باشند. هورمونی که روی رشد موهای ریش و سبیل تاثیر حیاتی دارد، تستسترون است. یکی از هورمون های جنسی بدن که به هورمون جنسی مردانه نیز معروف است. البته خانم ها نیز این هورمون را می سازند، ولی مقدار ترشح آن در آقایان بیشتر است.
تولید و ترشح هورمون تستسترون در دوران بلوغ آقایان زیاد می شود. حتماً دیده و تجربه کرده اید که ریش و سبیل پسران در سن بلوغ به تدریج پرپشت تر می شود. برخی از متقاضیان کاشت ریش و سبیل کسانی هستند که بدنشان تستسترون کمتری تولید می کند.
نکته ی آخر این که در برخی مردان خون رسانی به نواحی گونه ضعیف تر از خون رسانی به سایر بخش های صورت است. برای همین مواد مغذی و هورمون های کمتری به فولیکول های این ناحیه می رسند. مسئله ای که باعث می شود در برخی مردان، نواحی گونه و لپ ها خالی از مو باشد.
آسیب ها و بیماری ها
برخی آسیب ها به پوست و بیماری های پوستی می توانند باعث طاسی موقت یا دائم در نواحی ریش و سبیل شوند. برخی از این موارد عبارت اند از
زخم و اسکار
جای بخیه
شکستگی
عمل های جراحی مثل جراحی ترمیم شکاف کام
سوختگی ها
فولیکولیت (التهاب فولیکول ها)
البته همیشه ریزش ریش و سبیل ناشی از موارد بالا دائمی نیست ولی اگر دائمی باشد، تنها راه بهبود شرایط، کاشت ریش سبیل است.
به جز این موارد، آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای هم می تواند باعث ریزش و کم پشتی موهای ریش و سبیل شود. ریزش مو در آلوپسی آره آتا (چه در سر و چه در ریش) معمولاً موقتی است ولی به صورت دوره ای تکرار می شود. طاسی های ناشی از آلوپسی آره آتا را نمی توان با کاشت درمان کرد.
سبک زندگی
همه ما می دانیم که باید خواب کافی داشته باشیم، غذاهای سالم بخوریم، ورزش کنیم و از میزان استرس خود بکاهیم. این موارد برای سلامت عمومی بدن شما و همچنین رشد ریش و سبیل شما مهم هستند. در مورد رژیم غذایی، ویتامین های بیوتین و نیاسین می توانند روی رشد ریش و سبیل و موهای سر موثر باشند. این ویتامین ها در خوراکی هایی مانند تخم مرغ، آووکادو، شیر، ماهی و تخم آفتابگردان یافت می شوند و خوب است که در رژیم غذایی شما باشند.
گرافت هایی که جدید پیوند زده شده مانند موی معمولی رشد می کند و این حالت برای همیشه ادامه خواد داشت.
موی پیوند زده شده طبیعتا خصوصیات قبلی خود را حفظ خواهد کرد و ریزش نخواهد داشت و از الگوی ریزش مو یا کم پشت بودن موها در ناحیه ای که کاشته شده پیروی نمی کند و ثابت باقی خواهد ماند. علاوه بر مردانی که به طور ژنتیکی ریش یا سبیل آن ها رویش نمی کند ، مردانی که قسمت هایی از ریش آن ها تراکم کمتری دارد و یا قسمت هایی از آن خالی است مناسب ترین کاندیدا ها برای این عمل هستند.
کاشت ریش طبیعی برای افرادی که بر اثر وجود جای زخم یا جای سوختگی یا جای بخیه ی عمل جراحی روی صورت بخشی از موهای صورت آن ها رشد ندارد ، بسیار مناسب است. با انجام این عمل می توان جای زخم و سوختگی و بخیه را با کاشت مو پوشاند و از قرار گرفتن در معرض دید حفظ کرد.
کاشت ریش برای افرادی که دوست دارند چانه آن ها کمی ته ریش داشته باشد و افرادی که دوست دارند یک خط ریش زیبا و مشخص داشته باشند اما موهای صورت آن ها کم پشت و پراکنده است ، بسیار مناسب است. کاشت ریش را می توان برای افرادی انجام داد که الگوی پر پشت یا کم پشت بودن موهای صورت خود را می خواهند تغییر بدهند با این کار می توان شکل و فرم چهره فرد را تغییر داد.
عوارض پس از کاشت ریش به روش های رایج و سنتی از قبیل: خونریزی، تورم سر و صورت، درد، باقی ماندن جای اسکار و جای بخیه و... هستند .
ایجاد برشی بزرگ در ناحیه پشت سر که احتمال باقی ماندن اسکار یا جوشگاه در آن وجود دارد.
کاسته شدن حجم بانک مو به نحوی که در مراحل بعدی برای پیوند مجدد مو بیش از یک و یا حداکثر دو باردیگر نمی توان از بانک موی فرد برای ایجاد تراکم استفاده کرد.
طولانی بودن زمان انجام کاشت ریش.
اکثر افراد متقاضی کاشت ریش و سبیل در کلینیک صدف اصفهان از ظاهر جدید خود پس از کاشت و ریزش موهای اولیه راضی هستند. اما نکته قابل توجه انجام دادن اقدامات پس از کاشت ریش می باشد که به بالا رفتن کیفیت کار کمک شایانی خواهد کرد.
کلینیک صدف با یکی از مجهزترین مراکز پوست و موی اصفهان در محیطی آرام آماده بهترین خدمات در زمینه کاشت مو و کاشت ابرو می باشد