علائم اولیه ی نقرس زانو، دردهای ناگهانی ساده یا یک درد مبهم و جزئی می باشد. بسیاری از حملات نقرس در شب هنگام اتفاق می افتد و در مراحل اولیه ی بیماری، شخصی که دچار این علائم می شود اغلب توجهی به آنها نمی کند. برای آنهایی که کاملاً با نقرس آشنا هستند، این علائم اولیه، هشداری برای آنها به منظور انجام روش های قلیایی کردن خون می باشد. هرچه سریع تر وضعیت اسیدی درون بدن خنثی شود و به سطح قلیایی برسد، شدت درد و مدت زمان آن کمتر خواهد بود.
در صورت عدم توجه، خشکی زانو به آرامی وارد مرحله ی بعدی نقرس زانو می شود. درد با همان نرخ افزایش پیدا می کند و حملات آن ممکن است در فواصل زمانی کمتری اتفاق بیفتد. این مرحله، برهه ی بسیار حساسی است و اکثر بیماران یا آن را انکار می کنند یا کاملاً از آنچه که در شرف رخ دادن است بی خبر هستند.
خشکی زانو به علت افزایش تدریجی تورم و التهاب زانو می باشد. صرف نظر از مفصلی که محل درد است، نقرس زانو را می توان به خرد شدن دردناک مفصل تشبیه کرد.
در مراحل پیشرفته تر نقرس زانو که مورد بی توجهی قرار گرفته باشد، کل مفصل زانو، همراه با میزان زیاد قرمزی و داغی، شروع به متورم شدن می کند. ممکن است با کشیده شدن کامل زانو، پوست آن بسیار داغ و براق مشاهده شود.
برای متوقف کردن حملات نقرسی، پزشک می تواند کورتیکواستروئید تزریق کند یا دوز زیادی از یک یا چند دارو را تجویز نماید. با برطرف شدن علائم، میزان دوز مصرفی نیز کاهش پیدا می کند. در صورتی که درمان بلافاصله شروع شود، حملات نقرسی اغلب تا ۲۴ ساعت فروکش می کنند. برای تسکین درد در هنگام حملات نقرس، مفصل آسیب دیده را باید استراحت دهید. مصرف ایبوپروفن یا سایر داروهای ضد التهابی می تواند موثر باشد. اما نباید آسپرین مصرف کنید زیرا می تواند با بالا بردن میزان اسید اوریک در خون موجب بدتر شدن نقرس شود. برای پیشگیری از حملات آتی، پزشک می تواند داروهایی را برای کاهش تجمع اسید اوریک در خون تجویز نماید. برای پیشگیری از درد ناشی از عارضه نقرس، می توانید با مراجعه به دکتر مهدی مویدفر، به عنوان متخصص زانو، اقدام کنید.
یکی از دلایلی که دامنه حرکتی زانو را تحت تاثیر قرار می دهد، آسیب تاندون های زانو می باشد. برای رفع این عارضه، دکتر مهدی مویدفر به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان، آماده خدمت رسانی به مراجعه کنندگان محترم می باشد.