خواص آجیل ها
آجیلها منبع غنی از ویتامین ها و املاح هستند . بادام درختی منبع غنی از کلسیم ،ویتامین ب و منیزیم است . پسته سرشار از آهن ،روی ، ویتامینهای گروه ب ،ویتامین ای ،پتاسیم و فسفر می باشد .فندق نیز یک منبع خوب از ویتامینهای B1،B2 وB6 است. این ویتامین ها برای حفظ سلامت مغز و خونسازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد بسیار لازم است.گردو منبع غنی از پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است. و به دلیل امگا 3 بالایی که دارد از بهترین و مفیدترین مغزها می باشد .
اما سوال اینجاست که از چه سنی به وعده ی غذایی کودکان میتوان از این مغزها اضافه کرد ؟
قطعا تغذیه ی انحصاری با شیر مادر تا سن 6 ماهگی نوزاد همیشه تاکید می شود . و تغذیه ی کمکی در کنار شیر مادر تا سن یکسالگی بسیار مهم است .مصرف آجیل به طور کامل در کودکان مربوط به زمانی میشود که کودک ب طور کامل قادر به جویدن و بلع میباشد. و این موضوع خودبخود به بعد از 3 سالگی موکول میشود ! اما پودر و اسیاب شده ی این مغزها (پسته و بادام ) بخصوص بادام درختی اگر در وعده ی غذایی کودکان گنجانده شود باعث بهبود رشد و عملکرد مغذی و افزایش هوش در کودکان میشود. از 6 ماهگی به بعد توصیه به تهیه ی حریره ی بادام به مادران عزیز میشود . حریره ی بادامی که کاملا اسیاب شده و له شده باشد تا برای بلع نوزاد مشکلی ایجاد نکند .
بعد از 6 ماهگی برای شروع تغذیه ی کمکی بهتر است فرنی و حریره ی بادام با شیر مادر تهیه شود و چندین بار از صافی رد شود تا ذرات اضافه و درشت تر گرفته شوند . کنجد و پودر آن نیز در حریره ها و فرنیها استفاده شود . دقت شود مواردی مثل فندق و گردو و بادام زمینی ممکن است ایجاد حساسیت و آلرژی کند پس بهتر است بعد از یکسالگی و خورد خورد به کودک داده شود تا اگر مشکلات آلرژیکی و حساسیتی وجود دارد کنترل شود .