برنج قهوه ای :
تفاوت برنج قهوه ای و برنج سفید تنها در رنگ انه نیست.دنه کامل برنج دارای چندین لایه است. اگر فقط یک لایه خارجی ان را برداریم انچه نامیده میشود برنج قهوه ای است. در اثر این فرایند مواد مغذی موجود در برنج به مقدار خیلی کم از بین میروند.بهترین روش پخت برای برنج قهوه ای این است که به صورت کته تهیه شود. نداشتن بو وطعم مناسب برنج قهوه ای باعث شده طرفدار کمتری نسبت به برنج سفید داشته باشد.در هر 100گرم برنج قهوه ای خام 370کیلو کالری و در هر 100 گرم برنج قهوه ای پخته 110کیلو کالری انرژی نهفته است.
برنج سفید :
برنج یکی از مهم ترین غلات سفره های ایرانی است و بیشتر مردم حتما یک وعده از دو وعده غذای خود را برنج مصرف میکنند.بهترین حالت برای پخت برنج ان است که به صورت کته درست شود چرا که همه ویتامین های گروه B ان در خودش باقی می ماند.در صورتی که برنج به صورت ابکش تهیه شود.مجموع ویتامین های گروه B ان حذف خواهد شد. در هر 100 گرم برنج سفید خام 365 کیلو کالری و در هر 100 گرم برنج سفید پخته 130 کیلو کالری انرژی موجود است.کالری روغنی که حین طبخ به برنج افزوده میشود جداگانه محسوب میشود.
سبوس :
سبوس همان پوسته گندم یا برنج است که غنی از ویتامین های گروهB ویتامین E و بسیاری از مواد معدنی است.سبوس میتواند متعلق به برنج یا گندم باشد.نانی که از ارد محتوی سبوس تهیه شود تقریبا تیره رنگ بوده و کیفیت تغذیه ای ان نسبت به نان سفید یک سر و گردن بالاتر است. همچنین سبوس به عنوان یک فیبر نا محلول راهکار اساسی در درمان یبوست به شمار میرود.ارد سبوس دار میتواند در تهیه انواع شیرینی و نان به کار رود.کالری 100گرم ارد سبوس دار تقریبا با ارد گندم سفید یکسان است اما کیفیت انها فرق میکند.