انجمن قلب امریکا خوردن شش تا هشت وعده مصرف غلات حاوی سبوی را در روز توصیه میکند.غلات کامل بسیار برای حفظ سلامت بدن مهم هستند.جوانه ها و سبوس غلات جزء اصلی غلات هستند.از اینرو گنجاندن این قسمت از مواد خوراکی در رژیم غذایی بسیار پر فایده و سرشار از مواد مغذی است.غلات کامل و حاوی سبوس منبع غنی منیزیم معدنی هستند..منیزیم از طریق بالغ بر 300 سیستم انزیمی در بدن انسان استفاده میشود.مصرف این ماده معدنی بسیار برای سلامتی قلب سلامت مغز و سلامت استخوان ها اهمیت دارد.
محتوای منیزیم سبوس غلات گوناگون باهم متفاوت است. میزان منیزیم هر یک از سبوس غلات به ازای هر 200 کالری به شرح زیر است :
سبوی گندم خام : MG577
سبوس برنج خام : MG494
سبوس جو پخته : MG200
سبوس جو خام :MG191
ارد چاودار سیاه : MG153
ارد گندم سیاه : MG150
گندم سیاه : MG135
به گفته کارشناسان تغذیه غلات کامل به تدریج جذب شده و متابولیز میشود.در حالیکه اردهای غلات فراوری شده به سرعت جذب میشوندکه این امر منجر به افزایش انسولین و قند خون میشود.مطالعات علمی نشان داده اند که مصرف غلات کامل از جمله نان حبوبات و پاستا موجب کاهش بروز بیماری قلبی وبیماری قلیبی مرتبط با مرگ میشود.
همچنین در مطالعه اخیر محققان مشخص شد افردی که حداقل سه وعده در روز غلات حاوی سبوس میخورند 20درصد کمتر در معرض مرگ زود هنگام در مقایسه با افرادی که کمتر از یک وعده در روز غلات کامل میخورند قرار داشتند . بعلاوه مصرف سه وعده در روز غلات کامل باکاهش 14درصدی مرگ ناسی از سرطان و کاهش 25درصدی ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط است.
همچنین مصرف غلات کامل میتواند برای سلامتی چشم ها هم مفید باشد.طبق اعلام انجمن چشم کالیفرنیا شاخص گلولز پایین غلات کامل میتواند به کاهش ریسک دژنراسیون ماکولا ناشی از سن که علت اصلی از بین رفتن بینایی در افراد بالای 70سال کمک میکند.همچنین وجود ویتامین E روی و نیاسین در غلات کامل میتواند به افزایش سلامت عمومی چشم کمک می کند. به گفته کارشناسان مصرف غلات کامل میتواند موجب احساس سیری بیشتر در فرد شده و در نتیجه منجر به لاغری شود.
نسخه اصلی مطلب خواص غلات ها را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.