دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

فیزیوتراپی و مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن و ران

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drfarkhani.com
آدرس مطب : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، کوی26 تلفن مطب : 32367465 - 031

تعویض مفصل لگن یک عمل جراحی است که طی آن مفصل آسیب دیده ی لگن به طور کامل و یا جزئی ترمیم می شود و قسمت های صدمه دیده ی آن با پروتزهای مصنوعی تعویض می شود. انجام این عمل جراحی باید همراه با احتیاط بسیار زیادی باشد چرا که ماهیت این عمل بسیار تهاجمی است. در صورتی که انجام جراحی برای بیمار توصیه شود، لازم است عواملی مانند سن بیمار، وضعیت سلامتی او، بیماری لگن، نوع فعالیت های بیمار و چگونگی بروز شکستگی های احتمالی در آینده به دقت بررسی شوند.

آنچه در این مطلب میخوانید

فیزیوتراپی تعویض مفصل لگن و ران

در صورتی که شما عمل جراحی تعویض مفصل ران و لگن را انجام دهید، جراح شما به شما توصیه می کند که بعد از جراحی، دوره ی فیزیوتراپی و توانبخشی را بگذرانید. فیزیوتراپی تعویض مفصل لگن و ران را نباید نادیده بگیرید. انجام ورزش ها و تمرینات به طور منظم، بخش کلیدی و مهمی از برنامه ی بهبودی و بازتوانی شما پس از جراحی است. تقویت کردن عضلات اطراف مفصل لگن موجب می شود که بتوانید مجددا به فعالیت های روزمره ی خو بازگردید.

اگر به تازگی جراحی لگن را پشت سر گذاشته اید، پزشکتان به شما توصیه می کند که در اولین فرصت ممکن شروع به حرکت کردن کنید. در صورتی که درد زیادی نداشته باشید، حتی می توانید یک روز پس از جراحی، حرکت دادن مفصل را شروع کنید. در ابتدا باید لبه ی تخت بنشینید و به آرامی روی پای خود بایستید و با کمک شخص دیگری، چند قدم راه بروید. یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به شما کمک می کند تمرینات و حرکات ورزشی مناسب را به شما آموزش داده و از مدالیته های درمانی مانند تحریک الکتریکی با TENS و CPM برای کاهش درد و بهبود حرکت پذیری مفصل استفاده می کند. انجام فیزیوتراپی کارایی حرکتی بیمار را به سرعت افزایش می دهد و در این حالت زمان مرخص شدن بیمار از بیمارستان بسیار زودتر خواهد بود که در نتیجه هزینه های بیمار بسیار کاهش پیدا می کند.

برای دریافت مشاوره جهت اقدامات توانبخشی بعد از انجام عمل تعویض مفصل لگن یا رزرو نوبت می توانید با ما از طریق شماره های 03132367465 و 03132330382 تماس حاصل فرمایید.

الزامات انجام جراحی تعویض مفصل لگن

آرتروز لگن

در صورتی که مفصل لگن دچار آرتروز باشد، نسبت به لمس کردن حساس است و در هنگام حرکت صدایی از درون مفصل شنیده یا احساس می شود و در مواردی شخص قادر نیست بدن خود را در حالت صحیحی نگه دارد.

روماتیسم مفصلی

دامنه ی حرکتی مفصل در جهات مختلف محدود می شود، حرکت دادن لگن با درد همراه است و در زمانی که شخص بعد از مدت زمان کوتاهی استراحت، میخواهد مجددا لگن خود را حرکت دهد احساس خشکی مفصل و درد می کند.

ابتلا به بیماری های دیگر لگن نیز می تواند موجب لزوم انجام جراحی تعویض مفصل لگن شود.

ملاحظات بسیار مهم قبل از تصمیم گیری برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن

روش تعویض مفصل لگن، تنها زمانی به کار می رود که تمامی درمان های دیگر قبلا انجام شده و پاسخگو نبوده اند. در نهایت نیز این جراح است که تصمیم نهایی را می گیرد که انجام جراحی تعویض مفصل لگن، گزینه مناسبی برای بیمار هست یا خیر.

اهمیت و نقش توانبخشی و فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل لگن

بیمارانی که جراحی تعویض مفصل لگن را انجام می دهند به آتروفی عضلانی (تحلیل رفتگی عضلات) دچار هستند و عضلات آنها خصوصا عضلات سرینی گلوتئوس و چهار سر ران آنها بسیار ضعیف است و به همین خاطر بهتر است که حتما بعد از جراحی با یک متخصص فیزیوتراپی مشورت کنند. ضعف عضلانی موجب می شود که شخص کمتر بتواند مستقل عمل کند. درمان های توانبخشی بلافاصله بعد از جراحی تعویض مفصل لگن آغاز می شود و تمرکز آن بر بهبود حرکت پذیری لگن، افزایش قدرت عضلانی، افزایش انعطاف پذیری و کاهش درد است. بیمارانی که جراحی تعویض مفصل لگن را انجام می دهند، اغلب طی دو الی سه سال بعد از جراحی دچار تضعیف تدریجی عضلات لگن و ران می شوند. در صورتی که عضلات آبداکتور لگن ضعیف شوند، احتمال بی ثباتی و آسیب دیدن پروتز مفصل لگن زیاد می شود و ممکن است بعد از گذشت چند ماه از جراحی، شخص در هنگام راه رفتن دچار اختلال حرکتی شود.

معاینات تعویض مفصل لگن

مداخله ی فیزیوتراپیست از زمان قبل از انجام عمل جراحی و با ارزیابی وضعیت قدرت عضلانی، دامنه حرکتی مفصل و مقایسهی وضعیت مفصل آسیب دیده با مفصل سالم آغاز می شود. با انجام این معاینات، فیزیوتراپیست درک صحیحی از وضعیت بیمار قبل از انجام جراحی خواهد داشت. وضعیت عمومی بیمار هم از لحاظ فیزیولوژیکی (روحی و روانی) و هم از لحاظ فیزیکی باید مد نظر قرار گیرد. برای مثال لازم است تکنیک انجام جراحی برای بیمار شرح داده شود و بعد از جراحی نیز وضعیت بیمار به طور مرتب بررسی شده و نتایج آن برای بیمار شرح داده شوند تا از استرس و اضطراب بیمار کاسته شود. فیزیوتراپیست همچنین به بیمار توضیح می دهد که چگونه از عصا و واکر و وسایل کمکی دیگر به نحو صحیح استفاده کند تا بیمار بتواند در مرحله ی بعد از جراحی، تا جای ممکن مستقل باشد.

فیزیوتراپی برای توانبخشی پس از جراحی

شیوه ی انجام جراحی و وضعیت سلامتی بیمار عوامل اصلی هستند که تعیین کننده ی چگونگی انجام توانبخشی هستند. در صورتی که بیمار تصمیم داشته باشد مجددا به فعالیت ورزشی یا تفریحی خاصی ادامه دهد، این موضوع نیز باد در برنامه ی توانبخشی مد نظر قرار گیرد.

متخصصین ما در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی تلاش بسیار زیادی می کنند که توانایی فیزیکی شما را دوباره بازیابی کرده و سلامت شما را برگردانند. هدف ما این است که به شما کمک کنیم بدون رنج ناشی از درد زندگی کنید و بدین ترتیب زندگی عادی خود را مانند قبل از سر بگیرید. برای اطلاع از ساعات کار کلینیک و یا دریافت مشاوره درباره روش های فیزیوتراپی و طب فیزیکی می توانید با ما از طریق شماره های 03132367465 و 03132330382 تماس حاصل فرمایید.

روش توانبخشی بیمار بعد از جراحی تعویض مفصل لگن (که با عوارض جراحی همراه نبوده است) شامل ترکیبی از روشهای زیر می شود:

ترتیب قرارگیری این روشها لزوما به شکل زیر نیست اما معمولا مشابه با همین روند است و در واقع این درمان ها مطابق با روند بهبودی و پیشرفت بیمار انجام می شوند. توانبخشی بیمار باید با توجه به توصیه های پزشک متخصص و تحمل پذیری خود بیمار و در اولین فرصت ممکن انجام شود.برای اطلاع دقیق از هزینه فیزیوتراپی تعویض مفصل لگن و ران بهتر است با پزشک مشورت نمایید.

تحریک الکتریکی عضلات

مداخلات درمان دستی

تکنیک های درمان دستی در بهبود علائم بیمار و کمک به بهبودی سریع تر بیمار پس از عمل تعویض مفصل لگن، بسیار مفید هستند. این تکنیک ها به بیمار کمک می کنند که با علائم آزاردهنده ی در لگن و باسن مقابله کرده و بتوانند مانند قبل به کارها و فعالیت های خود بپردازند.

برخی از این تکنیک ها عبارتند از:

آب درمانی تعویض مفصل لگن و ران

ثابت شده است که انجام ورزش در آب یا آب درمانی می تواند در تسریع روند بهبودی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن بسیار موثر باشد. انجام ورزش ها و حرکات بسیار سبک در آب با درد کمتری همراه است و نیاز به نیروی کمتری دارد و به همین خاطر این ورزشها برای افراد ضعیف، مسن و افرادی که اضافه وزن دارند بسیار مناسب است.

انجام توانبخشی در آب موجب می شود که بیمار با روندی تدریجی بهبود یابد و فیزیوتراپیست نیز می تواند به آرامی سطح استقامت بدن بیمار را بالا ببرد تا قدرت عضلانی او به تدریج افزایش پیدا کند.

تمرین های ورزشی برای تعویض مفصل لگن و ران

بسیار مهم و ضروری است که بعد از انجام جراحی تعویض مفصل لگن، برای افزایش انعطاف پذیری و قدرت عضلات، ورزش کنید. انجام ورزش همچنین از تشکیل لخته ی خون جلوگیری می کند. ممکن است در ابتدا احساس راحتی نکنید، اما باید بدانید که انجام این حرکات به شما کمک می کنند که هر چه زودتر به روند عادی زندگی خود بازگردید.

این تمرینات را باید برای هر دو پای خود انجام دهید تا عضلات خود را به طور مساوی تقویت کنید. این حرکات را به آرامی و با کنترل کامل انجام دهید. توجه کنید که نباید مفصل لگن خود را برای انجام دادن حرکتی خاص یا قرار گرفتن در موقعیتی خاص، تحت فشار قرار دهید و انجام تمرینات نباید موجب شدید شدن درد و ایجاد ناراحتی برای شما شود.

تمرین1 بهبود انعطاف پذیری و قدرت لگن

تمرین2- بهبود انعطاف پذیری و قدرت لگن

تمرین3- بهبود انعطاف پذیری و تقویت عضلات لگن و شکم

تمرین4- تقویت عضلات لگن

تمرین 5- بهبود انعطاف پذیری و تقویت عضلات پشت ران

تمرین6- تقویت عضلات جلوی ران

تمرین7- تقویت عضلات پشت ران

تمرین8- تقویت عضلات لگن

تمرین9- تقویت عضلات لگن و بهبود تعادل بدن

تمرین 10- تقویت عضلات لگن

تمرین 11- تقویت عضلات لگن

تمرین 12- تقویت عضلات ران و بهبود تعادل بدن

تمرین 13- تقویت عضلات ران و بهبود تعادل بدن

تمرین 14- تقویت عضلات ران و بهبود تعادل بدن

نسخه اصلی مطلب فیزیوتراپی و مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن و ران را در سایت دکتر علی فرخانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهترین زمان ترمیم تزریق چربیدکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
۷ وسیله ساده برای برطرف کردن درددکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
مزایای کفش طبی برای جبران کجی پا و غلط راه رفتندکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
نحوه انتقال و بلند کردن صحیح اجسامدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
رژیم غذایی و مکمل های توصیه شده در درمان پوکی استخوانشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
آب درمانی بهترین روش برای درمان درد زانو و کمردکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تزریق فیلر چانه چه تأثیری در زیبایی و تناسب صورت دارد؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
فیبروکیستیک در سونوگرافیدکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت