سندرم مین با اسامی سندرم مفصل توراکو لومبار نیز شناخته میشود که با دردهای تیر کشنده، که منشا آن از محل اتصال مهره ناحیه انتهای قفسه سینه و کمر میباشد.
۱- درد ناحیه پایین کمر اغلب به صورت یکطرفه و معمولا بر روی تیغه استخوان لگن و باسن
۲- درد ناحیه کشاله ران یا بیضه یا دیواره جانبی واژن و گاهی زیر شکم
۳- درد ناحیه بغل (پهلوی ران) ران پا
اغلب موارد درد یکطرفه بوده و با چرخش، خم و راست شدن درد تشدید میشود. درد ممکن است به کمر یا باسن همان سمت تیر بکشد
گاهی علایم بیماری برخلاف نرمال بودن ام آر آی، سی تی اسکن و نوار عصب و عضله، میتواند بسیار شدید بوده و تشخیص سریع در کاهش درد بیمار از عوارض بعدی جلوگیری میکند.اصولا در بررسی علل مختلف کمردرد از جمله درگیریهای مفاصل فاست (مفاصل کوچک بین مهره ها)، معاینه فیزیکی توسط فوق تخصص درد با تجربه مفیدتر از اقدامات پاراکلینیک است.
در اغلب بیماران، علایم زمانی بروز میکند که ضایعه در محل اتصال آخرین مهره سینهای به اولین مهره کمری یا همان مفصل توراکولومبار باشد. بیشترین علت درگیری این مفاصل، آرتروز این مفاصل میباشد، که در اصطلاح عموم به آن آرتروز کمر میگویند.
گاهی بیماران بطور کاذب از دردهای احشایی در قسمت پایین شکم، دردهای سیاتیکی( مانند دردهای دیسک کمر) و علایمی شبیه سندرم روده تحریک پذیر شکایت داشته باشند و موجب گمراه شدن جراح ستون فقرات در تشخیص میشود.گاهی اوقات سندرم مین به کایروپرکتیک پاسخ میدهد و درمان بیشتری غیر از آن لازم نیست. اما به هر حال باید اندیکاسیونها و ممنوعیتهای کاربرد کایروپرکتیک در نظر گرفته شود. در هر بیماری کایروپرکتیک مناسب نبوده و حتی ممکن است خطرناک باشد. مخصوصا در بیماران با پوکی استخوان، که موجب شکستگی مهره و عوارض خطرناک و جبران ناپذیری میشود.
در این موارد بدلیل خطرات کایروپرکتیک، تزریق استرویید، گاز ازن یا پی آر پی (PRP) توسط فوق تخصص درد به طور مستقیم به داخل مفصل فاست یا اطراف عصب درگیر، مفید است. درد در ناحیه عصب کلونئال در بالای باسن اکثرا با بلوک مفاصل فاست بهبود مییابند این تزریق بطور تقریبا سرپایی بوده اما باید در محیط استریل اتاق عمل با کمک دستگاه تصویر برداری (فلوروسکوپی) انجام شود تا میلیمتر به میلیمتر مسیر سوزن تحت کنترل پزشک درد به محل مورد نظر هدایت شده و دارو تزریق گردد. این روش جزو اعمال بسته ستون فقرات میباشد که نیاز به برش جراحی نداشته و بدون بیهوشی (با بی حسی موضعی) انجام میشود.
گاهی در این بیماران درد ماهیت سمپاتیکی پیدا کرده و فرد بیمار ممکن است دردهای سوزشی به همراه حساسیت سوزشی پوست با تماس سطحی (مانند تماس لباس با پوست) را تجربه کند به طوریکه بیمار با تماس لباس زیر با سطح پوست، دچار دردهای سوزشی ران و سوزش پشت و کمر شود. باید بدانیم هر کمر دردی دیسک کمر یا سیاتیک نیست بلکه دلایل مختلفی برای ایجاد کمردرد یا درد باسن وجود دارد.
پس از مطالعه مقاله فوق شما را دعوت می کنیم به خواندن مقاله ای تحت عنوان آیا پی آر پی واقعا در درمان درد زانو موثر است؟