هر شخص با توجه به تیپ بدنی و ذخیره ی چربی خود در هنگام چاقی و اضافه وزن تغییرات ظاهری متفاوتی را تجربه خواهد کرد . بسیاری از خانمها در ناحیه ی شکم و پهلوهای خود چاقی موضعی و ذخیره ی چربی دارند و همین موضوع زمینه ساز بسیاری از مشکلات روحی و روانی برای آنان خواهد شد . چاقی در ناحیه ی شکم با افزایش سن بیشتر شده و به دنبال یائسگی ، کنترل وزن و کنترل چربی های موضعی بسیار دشوارتر خواهد شد . البته نمیتوان از تغییرات سبک زندگی شهرنشینی، افزایش فست فود خوردن و عدم تحرک و کمبود فعالیتهای ورزشی در بروز چاقی شکمی ،چشم پوشی کرد .
چربی شکمی به دو دسته ی سطحی و عمقی تقسیم میشود . در چاقی عمقی شکمی درواقع اطراف روده ها چربی تجمع پیدا می کند و چربی های احشایی بدن بسیار بالاست و در این نوع چاقی حتما باید یک رژیم دقیق و صحیح غذایی در کنار ورزش رعایت شود . در نوع دوم چاقی شکمی که از نوع چاقی سطحی محسوب می شود میتوان از یک رژی متعادل لوکرب در کنار ورزش و حتی دستگاه های لاغری غیرتهاجمی مثل کویتیشن ،شاک ویو ، کرایولیپولیز و ... استفاده کرد .
اما مشکل چاقی شکمی از کجا نشات میگیرد ؟! در کشور های در حال توسعه به دلیل اینکه مصرف کربوهیدرات ها اعم از نان و برنج بسیار بالاست اضافه وزن در ناحیه ی شکم و پهلو نمود زیادی دارد .یک موضوع مهم دیگر در چاقی شکمی این است که چربیهای اضافی در ناحیه ای تجمع پیدا میکند که درواقع تمام ارگانهای بدن مثل کبد ، کلیه ،روده ها در آن وجود دارد و به همین علت این نوع چاقی بسیار خطرناک است و منجر به بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت و فشارخون میشود .اختلالات گوارش، ترشحات اسید بیش از حد، ورم دستگاه گوارش فوقانی اعم از معده، مری و اثنی عشر نیز ممکن است به برآمدگی در ناحیه بالایی شکم منجر شود و این موضوع را باید از چاقی مجزا دانست و با مراجعه به متخصص گوارش و یافتن راه درمان صحیح و دارودرمانی مناسب به دنبال بهبود وضعیت حاضر گشت .