وضعیت ویتامین D فرد به مواجه با نور خورشید و رژیم غذایی فرد وابسته است. ویتامین D با اتصال به پروتئین حمل کننده کلسیم باعث جذب بهتر کلسیم در روده می شود. شیر، ماهی ها، زرده تخم مرغ و قارچ ها از منابع این ویتامین هستند.اما مواجه با آفتاب بسیار مهمتر است معمولا توصیه می شود روزانهیا بیشتر روزها در 15 تا 20 دقیقه آفتاب مستقیم بگیرید(مستقیم یعنی بدون لباس و شیشه و...) سالمندان بیشتر در معرض کمبود هستند. زیرا در هنگام پیری نور کافی و مستقیم دریافت نمی شود و همچنین میزان ساخت این ویتامین توسط پوست کم می شود و در سالمندان معمولاً دریافت شیر به عنوان بهترین منبع غذایی پایین است. بنابراین دریافت مکمل این ویتامین براساس شرایط فردی توصیه می شود.
فسفر به اندازه کلسیم برای معدنی شدن ضروری است اما مقادیر زیاد آن غلظت کلسیم را کاهش داده و هورمون پاراتیروئید (PTH) را تحریک می کند و اگر این الگو ادامه دار باشد باعث از دست رفتن توده استخوان می شود. فسفات در نوشیدنی های غیرالکلی (نوشابه ها و انواع کولاها) زیاد است و از نظر سایر مواد مغذی فقیر هستند بنابراین افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به پوکی استخوان یا مبتلا هستند باید مصرف این نوشیدنی را قطع کنند . منابع غذایی مفید فسفر : انواع ماهی ، ذرت ، قارچ ، نخود سبز ، اسفناج ، کلم ، حبوبات ، سویا ، انواع آجیل ، انواع غلات کامل ( مثل نان ها و برنج سبوسدار )
دریافت کافی منیزیوم تراکم مواد معدنی استخوان را بهبود می بخشد. کمبود منیزیوم با کاهش استخوان سازی و جلوگیری از شکل گیری مطلوب استخوان و تاثیر منفی بر هورمون پاراتیروئید بر کیفیت استخوان اثر گذار است. منابع : اسفناج ، کدو ، آجیل ، زنجبیل ، ماهی ، لوبیا ، بذر کتان ، کرفس