در افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند از طریق تغذیه می توان متابولیسم بدن را بطور موثری کنترل کرد.مصرف مواد معدنی،ویتامین ها،اسیدهای چرب روی،کلسیم،منیزیم،سلنیوم،اسید فولیک و یددر بهبود کم کاری تیروئید نقش اساسی دارد.بنابراین خوردن مقادیر زیاد میوه و سبزیجات بهترین تغذیه برای کم کاری تیروئید است.حاملگی نیز در بروز یا تشدید کم کاری تیروئید نقش دارد.بنابراین خانمها باید مقادیر زیادی آب میوه تازه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود مصرف نمایند.
ویتامینهایی مانند ویتامین C،A، B2وE جهت تولید هورمون ضروری می باشند.L Tyrosine نیز در بهبود عملکرد تیروئید نقش دارد.بنابراین گنجاندن این مواد در رژیم غذایی لازم است.
در کم کاری تیروئید باید رژیم غذایی متعادلی داشت و مصرف کربوهیدرات ،پروتئین و ویتامینها در یک رژیم متعادل لازم است. در چنین رژیمی باید کربوهیدرات پیچیده 30درصد ، پروتئین 40درصد و 30 چربی درصد رژیم را تشکیل دهدو فیبر نیز باید به مقدار کافی در رژیم وجود داشته باشد.
- پیاز ،سیر،تربچه، گیاهان دریایی،گنگر فرنگی،زرده تخم مرغ،کنجد،جوانه گندم،غلات سبوس دار،مغزجات، ،غذاهای دریایی،ماءالشعیر،قارچ،برگهای شلغم،آب میوه های تازه به ویژه آب آناناس.
-لسیتین،فسفر و سیلیس نیز باید در رژیم غذایی وجود داشته باشد.
-کلم، شلغم ،خردل، سویا ،بادام زمینی، ارزن و قارچ
-مصرف مارگارین و چربی های هیدروژنه،نمک طعام،آب کلردار،آنتی بیوتیک،آسپارتام،منوسدیم گلوتامات،مواد سرطان زا(افزودنی هاو روغن های صنعتی)،نوشیدنی های الکلی،همبرگر،پیتزا،سوسیس،کالباس،غذاهای سرخ شده،پپسی و کوکا را باید بسیار محدود نمود.
ید:4میلی گرم روزانه
ویتامینB6: بیست و پنج میلی گرم روزانه
ویتامین ب کمپلکس:هفتاد و پنجمیلی گرم روزانه
ویتامینC : دو تا سه گرم روزانه
ویتامینE :دویست تا چهارصد واحد روزانه
مس:دومیلی گرم روزانه
روی:پانزده میلی گرم روزانه
تیروزین:پانصدمیلی گرم روزانه
-عوامل تشدید کننده کم کاری تیروئید را حذف کنید.مثل خوردن بعضی غذاها.البته توجه داشته باشید که مکمل های سویا برای جلوگیری از پوکی استخوان و شرایط بعد از یائسگی در خانمها لازم است.بنابراین اگردر حد متعادل مصرف شود،بدن خود را سازگار می کند.
-شرایط ایجاد استرس را کاهش دهید.
-در هنگام استفاده از مرغ و بوقلمون کاملا پوست آن را جدا نمایید.
-از مکمل های غذایی جهت تقویت غده تیروئید استفاده شود.
-ید و همچنین ویتامین E که به جذب ید کمک می کند، باید در رژیم غذایی وجود داشته باشد.
-در صورت ابتلا به بیماری کاندیدیازیس قارچ و مخمر استفاده نشود.
-اسید آمینه تورین از مغذی های لازم برای ساختن هورمون تیروئید است.مصرف200-1000میلی گرم آن در روز توصیه می شود.
-Forskolin عصاره گیاه Ayurvedic است، که با فعال کردن آنزیم آدنیل سیکلاز و بالا بردن سطح cyclic AMPحساسیت گیرنده های سلولی را افزایش می دهد.وجودCyclic AMP جهت پاسخ صحیح بیولوژیک سلول به هورمون ضروری است و همچنین برای ایجاد ارتباطات سلولی در هیپوتالاموس و هیپوفیز و نیز برای کنترل بازخورد(فید بک) هورمونها لازم است.
cAMP برای ساختن و تنظیم هورمون تیروئید،هورمون رشد،کورتیزول، تستوسترون ، ملاتونین،DHEA و دیگر هورمونها لازم است.مصرف 1تا2 عدد کپسول cAMP در روز توصیه می شود.
-Gugulipid عصاره طبیعی و گرفته شده از رزین درخت است که به کاهش کلسترول و کاهش لیپیدهای سرم و افزایش سطح HDL بطور همزمان کمک می کند.مصرف 3تا 6 عدد کپسول آن روزانه توصیه می شود.