هر سال حدود 4 درصد از ورزشکاران به دلیل یک آسیب ورزشی به مراکز درمانی مراجعه میکنند. این موضوع بسیار طبیعی است، زیرا هر نوع تمرین ورزشی ، حتی پیاده روی نیز اگر درست انجام نشود، در طولانی مدت به ماهیچه ها و مفاصل آسیب می رساند. از سوی دیگر احتمال بروز آسیب در ماهیچه ها و تاندون ها و حتی در موارد نادر، شکستگی استخوان نیز در ورزشکاران بیش از مردم عادی است. پس، چه بهتر که هنگام ورزش، احتیاط های لازم را به عمل آورید تا احتمال بروز آسیب های جسمی به حداقل برسد.
ساختار بدن هر انسانی متفاوت از دیگری است و در برخی ساختارها، نقاط ضعیفی وجود دارد که می تواند احتمال آسیب های ورزشی را افزایش دهد، به عنوان مثال آسیب دیدگی اعضای پایینی می تواند به دلیل داشتن کف پای صاف، بلندی یا کوتاهی قد در مقایسه با قد طبیعی و زانوهای پرانتزی باشد، اما دلیل اصلی این آسیب ها، بد آماده کردن بدن خود برای ورزش است.
همچنین بخوانید : تنظیم فشار خون با ورزش
برای انجام تمامی فعالیت های ورزشی ابتدا باید بدن خود را گرم کنید تا ماهیچه ها نرم شوند. حرکات کششی، عملکرد ماهیچه ها را بهبود میبخشد و بهترین حرکت برای پایان ورزش و آرام کردن بدن است. وقتی ورزش را آغاز می کنید، نباید اعتماد بیش از حد به خود داشته باشید و با حرکات سنگین شروع کنید. لازم نیست همان ابتدا رکوردها را بشکنید. ورزش باید به تدریج و با بالا رفتن استقامت بدنی سنگین شود.
در طول ورزش باید مرتبا آب بنوشید. آبرسانی به بدن، به جریان خون درون فیبرهای ماهیچه ای کمک می کند. نکته مهمتر اینکه همیشه از وسایل و تجهیزات مناسب بهره ببرید، مثلا کفش مناسب ورزشی بپوشید و قبل از آغاز هر ورزشی به دوره آموزشی آن بروید تا حرکات صحیح به شما آموزش داده شود. فکر نکنید ذاتا تنیس باز یا فوتبالیست به دنیا آمده اید.