مشکلات شایع تغذیه در دوران بارداری
در دوران بارداری از آنجا که جنین رشد بسیار سریعی دارد و وزن او از یک گرم در 8 هفتگی به 3200 گرم در ماه آخر می رسد، جنین برای چنین رشدی، احتیاج به انواع مواد مغذی دارد که باید از طریق تغذیه صحیح مادر تامین شود. همچنین سوء تغذیه طولانی در دوران پیش از بارداری می تواند باعث سوء تغذیه جنین شود و در نتیجه ممکن است وزن نوزاد هنگام تولد از حداقل قابل قبول (2500 گرم) کمتر باشد. بنابراین اهمیت تغذیه در دوران بارداری بسیار زیاد است
1. حالت تهوع :
در سه ماه اول بارداری حالت تهوع و استفراغ بخصوص در هنگام صبح شایعتر است. استفراغ و تهوع شدید در اوایل بارداری موجب کمبود انرژی و پروتئین می شود و کمبود املاح و ویتامینها را به دنبال دارد.
پیشنهاداتی برای برطرف کردن حالت تهوع دوران بارداری
غذاهایی مثل آب میوه، کمی نوشابه گازدار، دوغ، لواشک آلو یا آلبالو نان خشک و آبلیمو به برطرف شدن حالت تهوع کمک می کند.
2. ترش کردن یا سوزش معده :
این حالت، در دوران بارداری بیشتر بعد از صرف غذا به وجود می آید. به علت افزایش حجم رحم، به معده فشار آمده و در نتیجه مقادیری از اسید معده به همراه مواد غذایی از معده وارد مری می شود.راه حل مناسب برای برطرف شدن سوزش معده افزایش تعداد وعده های غذا به 4 یا 6 بار در روز و کم کردن حجم وعده های غذایی، پوشیدن لباسهای گشاد و آهسته جویدن غذا می باشد.زنان باردار پس از صرف غذا نباید دراز بکشند و اگر بالشی زیر سرشان باشد، بهتر است از خوابیدن به پشت بپرهیزند.
3. یبوست و بواسیر :
مشکلات دفعی معمولا در اواخر دوران بارداری مشاهده می شود و بیشتر به علت کاهش فعالیت فیزیکی و بزرگ شدن رحم و جنین که باعث فشار روی رگها و روده بزرگ می شود، ایجاد می گردد و اغلب منجر به خونریزی از مقعد می شود.
برای پیشگیری از یبوست
میوه ها و سبزیها را بیشتر مصرف کنید. از نان سبوس دار بیشتر استفاده کنید. فعالیت بدنی خود را با اجازه پزشک افزایش دهید. (پیاده روی بهترین ورزش برای زن باردار است). استراحت و خواب کافی داشته باشید. مقدار مصرف مایعات را افزایش دهید.
4- دیابت بارداری :
این نوع دیابت بطو معمول بعد از هفته بیستم بارداری اتفاق می افتد و معمولا از هر صد خانم 5 تا 10 نفر به آن مبتلا می شوند. در عین حالی که علایم این عارضه به بیماری قند معمولی شبیه است (مانند وجود قند در ادرار و افزایش قند خون) ولی قند خون در بیماری قند دوران بارداری به اندازه بیماری قند معمولی نمی رسد.
نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به دیابت دوران بارداری بیشتر در معرض خطر "مرگ و میر جنینی" و "تولد نارس" می باشند و اگر بارداری به طور کامل طی شود، کودکان متولد شده دارای وزن زیاد و درشت می باشند. این مادران در معرض خطر دیابت نوع 2 در زندگی آینده شان می باشند.
برای شناسایی زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری ، باید بین هفته های 24 تا 28 حاملگی برای کلیه زنان باردار آزمایش قند خون انجام شود.
برای کنترل این نوع دیابت می توانیم :
1- با تنظیم رژیم غذایی، کالری دریافتی را کنترل کرده و برای جلوگیری از افزایش قند، قندهای ساده را حذف کنیم.
2- تمرینهای ملایم ورزشی را انجام دهیم تا نیاز کمتری به انسولین درمانی داشته باشیم.
نکات مهم در تغذیه دوران بارداری
در رژیم غذایی زن باردار، قد، وزن، سن، فعالیت جسمی، سلامتی و درگیریهای روحی و روانی زن باردار باید در نظر گرفته شود. در دوران باردااری به مقدار مناسب مایعات در این دوران 8تا 10لیوان در روز می باشد. رساندن وعده های غذایی به 4 تا 6 نوبت در روز و کم کردن حجم غذا در هر وعده، در ساعات معین غذا خوردن، آهسته خوردن و جویدن کامل غذا، استراحت کردن چند دقیقه قبل و بعد از خوردن غذا، عدم استعمال دخانیات و عدم نوشیدن مشروبات الکلی توصیه می شود.برای رزرو نوبت و کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره، با آدرس و یا شماره تلفن های زیر تماس بگیرید
شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی ساختمان 21طبقه3تلفن:-22366770-09307301330
مشاوره دستگاههای لاغری -09307301330
و به وبسایتhttp://www.armitaclinic.ir/
مراجعه فرمایید