رژیم غذایی می تواند چندین عامل اصلی خطرساز تصلب شرایین را کنترل کند.با این حال نمی تواند عامل خطررا به طور کامل وبا موفقیت کاهش دهد.عامل خطررا به طور کامل وبا موفقیت کاهش دهد.میزان کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی در اثر تغییرات رژیم غذایی موضوع بحث های بسیاری بوده است.ازآن جا که نوزادان دچار تاخیر رشد داخل رحمی (IuGr) در سنین بعدی بوده بیش از سایرین در معرض خطردیابت هستند پیشگیری اولیه از این بیماری ها باید هرچه سریع تر شروع شود و به همین دلیل در سالهای اخیر توجه زیادی به تغذیه مناسب دختران نوجوان معطوف شده تا بتوانند به عنوان مادران آینده ازسلامتی بیشتری برخوردار بوده و فرزند ایشان کمتر درمعرض خطربیماری های مذکور قرار گیرد.بنابراین می بینیم که پیشگیری از این بیماری ها باید هرچه سریع تر از اوایل عمرآغاز شود . عادت دادن کودکان و نوجوانان به اصول تغذیه سالم می تواند تا حد زیادی به این امر کمک کند.رژیم غذلیی برای کاهش کلسترول شامل توجه به کاهش وزن نیزمی باشد.با کاهش وزن اضافی عوامل خطرساز بیماریهای قلبی نیز تاحدی اصلاح میشوند کاهش وزن همچنین در رفع مقاومت به انسولین درافراد مبتلا به دیابت نیز موثر واقع میشود.علاوه بر محدود کردن مصرف کلی انرژی توصیه میشود مصرف کل چربی کمتر از 30درصد کل کالری و چربی اشباع حداکثر یک سوم ان (10%) باشد.دراین مرحله منابع اشکارچربی اشباع چربی اشباع و کلسترول از رژیم حذف میشود.این تغییرات بدون تغییر اساسی در ریم غذایی امکان پذیرمی باشند . درموارد مقاوم میزان دریافت چربی اشباع شده و کلسترول به میزان بیشتری محدود می شود.درمان برای تنظیم چربی های خون ممکن است شامل ریم درمانی دارو درمانی و یا هردو باشد. هم در کودکان و هم در بزرگسالان درمان غذایی برای افراد بالاتراز 10 سال استفاده می شود که چربی خون خیلی بالا داشته و به درمان های غیر دارویی مقاوم باشند.مصرف مواد غذایی دارای خواص آنتی اکسیدانLDL کلسترول بعد از اکسیده شدن توسط رادیکال های آزاد درون دیواره سرخرگ ها باعث تشکیل پلاک ها میشود بسیاری پژوهش های انجام شده درمورد رابطه رژیم غذایی با بیماری های قلبی عروقی نشان داده ان مصرف مواد غذایی دارای خواص ضداکسید اسیون ( می تواند تا حدی در مقابله با آن مفید باشد.پژوهش ها نشان می دهدو ویتامین ها واملاح که بیشتر درمیوه ها و سبزیجات یافت می شوند در حفاظت از LDL همچنین ممکن است به تجمع سایر مواد مغذی آنتی اکسیدان مانند بتاکاروتن ویتامین های C و E روی سلنیوم و ....بستگی داشته باشد.بهترین راه برای اطمینان از مصرف کافی مواد مغذی آنتی اکسیدان ،مصرف وعده های زیاد میوه ها و سبزیجات می باشد.پژوهش های متعدد حاکی از آن است که گیاه خواران و افرادی که به طورمنظم ماهی چرب مصرف می کنند فشارخون پایین تری نسبت به سایرین دارند وخطر بروز بیماریهای قلبی نیزدرآنان کمتراست.مصرف بیش ازحد غذاهای سرشاراز چربی های حیوانی اشباع شده و روغن ها وکره های گیاهی جامد می تواند باعث افزایش کلسترول خون شود که خود یکی از عوامل خطرساز اصلی بروز تصلب شرایین و بیماری های عروق کرونراست.تغذیه سالم یکی از عوامل اساسی برای تامین گردش خون سالم است. کاهش مصرف چربی های اشباع افزایش مصرف میوه ها وسبزیجات تازه ، مواد حاوی فیبر و ماهی چرب دراین رابطه حائز اهمیت است . ورزش منظم واجتناب از استعمال دخانیات و وزن اضافی نیز به این امر کمک زیادی می کند.مواد مغذی گیاهی با بیماریهای خاصی مقابله می کنند ، شواهد حاکی از آن است که مصرف منظم میوه ها ، سبزیجات و سایر موادگیاهی گام مثبتی درجهت سلامتی است.
نسخه اصلی مطلب رژیم غذایی برای تصلب شرایین را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.