1- در روش تغذیه خود تجدید نظر نمائید
بیشتر به سمت غذاهای طبیعی ( زنده) روی آورید تا به طرف غذاهای آماده. عموما دسترسی به غذاهای طبیعی نسبت به غذاهای مهیا و آماده مشکلتر است، اما غذاهای طبیعی آنقدر ارزشمند است که زحمت به دست آوردن آن را می توان تحمل نمود. در بین غذاهای طبیعی آن تعداد که می تواند در بدن کاربرد بیشتری داشته باشند و خیلی زیادتر از بقیه توصیه می شود در ذیل نام برده می شوند:
الف- جوانه گندم : جوانه گندم را می توانید به راحتی در آشپزخانه خود رشد دهید. علت توصیه این غذا وجود آنزیمی است در آن به نام انورتاز که این آنزیم می تواند کربوهیدرات غذای مصرفی شما را مستقیما به انرژی مقوی تری تبدیل نماید.
ب- میوه های تازه و سبزی های خام : مصرف خود میوه و سبزی ها بهتر از عصاره آنها است، چون که آب آنها برای کنسرو شدن یا بطری کردن، در اثر حرارت موادی را از دست می دهند. بنابراین آنهایی بهترین هستند که از درخت چیده یا از باغ تهیه شوند.
ج- ماست : ماست را می توان به راحتی با مواد شیرین کننده ای از قبیل عسل یا میوه های تازه به شکلی که به مذاق شما خوش آیند است شیرین نمود. ماست غذایی است که موجب تسهیل هضم و افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونتها می شود.
د- سیر: سیر یک داروی ضد عفونی کننده است که قدرات باکتریهای مضره معده را کاهش می دهد و فشار خون را نیز در افرادی که به این مرض مبتلا هستند درمان می کند . سیر غذای بسیار خوشمزه ای است .( در صورتی که با جعفری تازه میل شود بوی دهان را نیز از بین می برد.)
ه- عسل : عسل به نام غذای مقوی خدایان یونان بوده است. سعی کنید روزانه یک قاشق عسل بخورید. عسل نگهدارنده ویتامین ها و حاوی املاح ارزشمندی مانند مس، آهن، کلسیم، سدیم، نیاسین و پتاسیم می باشد. عسل ضد یبوست، مسکن و آرام بخش است.
ز- تخمه آفتابگردان : این تخمه سرشار از ویتامینها، املاح و عناصر کمیاب می باشد. تخمه گل آفتاب گردان همچنین حاوی مقدار زیادی روغن اسید لینولنیک می باشد که به راحتی جذب می شود. این تخمه را به تنهایی یا همراه با سالاد که دارای مزه مطبوعی است می توان استفاده کرد.
ح- پوست گندم (سبوس): پوست گندم به طور بی شائبه برای بدن مفید تشخیص داده شده و تنها پوست دانه ای است که بسیار ارزشمند است.
2- در رژیم غذایی خود تنوع ایجاد نمائید
در مورد مصرف غذاها نظریات ضد و نقیضی را اجرا نکنید. با کسب اطلاعاتی درباره تغذیه، غذای مناسب تر خواهید یافت، که این امر برای سلامتی جنبه حیاتی دارد. در هر زمان سعی نمائید مطالب تازه ای در مورد تهیه غذای خود بیاموزید تا این که به مرور زمان بتوانید در مورد تهیه غذای خود تجاربی کسب نمایید و تشخیص دهید کدام یک از غذاها برای شما خوب و به مزاج شما سازگارتر است.
3- از مصرف غذاهای خطرناک و چاشنی های بی خاصیت خودداری نمائید
از مصرف مواد سرطان زا که به عناوینی با غذاهای شما همراه شده اند مانند رنگهای مصنوعی، موادی که برای افزایش ماده دیگری بکارگرفته می شوند، نگهدارنده ها و یخ زده ها و سایر مواد شیمیایی بایستی جدا خودداری نمائید. همچنین از مصرف مواد دیگری مانند نیترات که عامل اصلی سرطان قولون می باشد و اغلب در گوشت خوک، سوسیس، گوشتهای ناخالصی که برای افزایش وزن آنها موادی اضافه شده و نیز کالباسها و بعضی که از مشتقات نفت هستند گلها و رنگهای مصنوعی و همچنین مواد شیمیایی که برای تغییر گوشت، میوه ها و سبزیها از آنها استفاده می کنند، پرهیز کنید بنابراین از این گونه مواد مصرف نکنید زیرا منافع آنها از نظر تغذیه ای بسیار کمتر از ضررهایی است که برای بدن بوجود می آورند.
4- غذاهای تصفیه شده و تغییر یافته را تحریم نمائید
غذاهای بسته بندی شده، آب نباتها، بستنی های نامطمئن، کولاها و غیره از این قبیل اند. چون این غذاها حاوی مواد ویتامینی، اسیدهای آمینه و املاح نیستند، فاقد هرگونه ارزش غذایی هستند. از طرف دیگر چون شما هیچ گونه اطلاعی در مورد نحوه ساخت، بسته بندی، توزیع و ارزش زمانی آنها ندارید،بهتر است از مصرف اینگونه غذاها که هیچگونه ارزش ویتامینی یا سایر مواد غذایی مورد نیاز را ندارند، خودداری نمائید و بجای آنها از غذاهای مطمئن مانند گوشت، میوه ، سبزی، حبوبات و سایر مواد غذایی طبیعی دیگر استفاده نمائید.
5- دوستی و رابطه نزدیک خود را با کربوهیدراتهای ساده (از جمله شیرینیها) قطع نمائید
شکر مواد غذایی پروتئینی است که برای تجزیه متابولیسمی مورد نیاز می باشد. بنابراین بدن مجبور است برای تجزیه آنها از ذخیره پروتئینی خود برای متابولیسم شکر استفاده نماید که این عمل موجب خواهد شد مقداری از ویتامین های خود را مانند B6،B2،B1و نیاسین و املاحی مانند منگنز، کبالت و سایر مواد مشابه دیگر را از دست بدهد. در صورتی که شکر به طور کامل تجزیه نشود مقداری اسید لاکتیک و اسید پیروویک بوجود می آورد که موجب فساد تدریجی بافتهای بدن می شوند.شکر و فرآورده های شکرهای تصفیه شده هیچ گونه ارزش سازندگی بافتی و یا فایده دیگری برای دستگاه گوارش ندارند، جز این که دندانها را خراب و لثه ها را مریض می کنند.
6- دست پخت مادر بزرگ را دست کم نگیرید چون که هنوز هم بعضی از غذاهای آنها برای بدن سودمندتر از غذاهای نوظهور است
بعضی اوقات پیروی از حکمتهای دوران قدیم کهنه پرستی خوانده می شود و در فرهنگهای مختلف علمی و تکنولوژی جامعه سفسطه گر امروزی نامناسب تلقی می شود، ممکن است شما به آنچه مادر بزرگ توصیه می کند اعتقادی نداشته باشید، ولی حق با مادر بزرگ بوده و هست. برای مثال شما نیاز دارید غذای خودتان را خوب بجوید و سپس فرو برید(این عمل به الیاف فرصت می دهد که به خوبی با آب دهان مخلوط شود)، تنها وقتی گرسنه هستید به خوردن غذا مبادرت کنید، مقدار زیادی مایعات بنوشید و یاد بگیرید از غذاهای گیاهی برای تامین ویتامین به جای داروهای ساخته شده و قرصهای شیمیایی استفاده کنید. اینها به شما کمک می کند تا از نوشیدن مشروبات بی فایده خودداری نمائید، خواب خوبی داشته باشید، دارای تمرین منظمی باشید و هیچ موقع پریشانی نداشته باشید. شما و من و حتی مادربزرگ همه اینها را می دانیم اما بعضی اوقات فراموش می شود و فکر می کنم نیاز به یادآوری داشته باشد.
7- درست قبل از صرف غذا لحظه ای را برای غذای خود اندیشه و فکر کنید
سعی کنید بین خود و غذایتان رابطه ایجاد نمائید و با احساس خودتان هم آهنگی برقرار نمائید.. دقت کنید مزه هر یک از لقمه ها و فرو بردن آنها را احساس کنید. در صورتی که چنین دقتی را به خرج دادید ممکن است از خوردن غذایی که برای سلامتی شما مناسب نیست بپرهیزید. بعد از صرف غذا احساس می کنید که چه راحت با زندگی خودتان در ارتباط بوده اید و خوردن غذا برای سرگرمی و شکم پرکردن تا چه حد متفاوت است.
8- رفیق و همراه پیدا کنید تا ماجراها و یافته های غذایی خود را به او تقسیم نمائید
9- هر روز خود را با یک صبحانه کامل و مغذی شروع نمائید
مادامی که صبحانه کاملی میل کنید نهار و شام نیز برای شما لذت بخش خواهد بود. حذف یک وعده غذا (باستثنای مواقعی که روزه دار هستید و یا تحت شرایط غذایی خاصی هستید) در روز اغلب اغتشاشی برای غذای شما به وجود می آورد غذا را به شکلی مصرف نمائید که نه بسیار کم بخورید، نه بسیار زیاد. همیشه سعی کنید حد اعتدال را در نظر بگیرید. در خصوص صبحانه- به طوری که ذکر شد- کم خوردن و یا اصلا نخوردن صبحانه برای بدن خطرناک است، زیرا در هنگام صبح میزان قند خون پایین است و لازم است با یک صبحانه کافی و مفید پائین بودن قند خون را جبران نمائیم.
آرمیتاکلینیک مفتخر است اولین مرکز ارایه دهنده این نوع کرایو است برای رزرو نوبت وکسب اطلاعات بشتر با با شعبه دوم تماس حاصل فرمایید. 021-22366770-09307301330
نسخه اصلی مطلب هفت ماده غذایی طلایی در رژیم غذایی را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.