شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا

روشهای جبران کمبود وزن

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]آدرس وب سایت : www.armitaclinic.ir
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم تلفن مطب : 22366770 - 021

کمبود وزن مسئله ای فردی و تا حد زیادی تحت تاثیر مسائل ژنتیکی می باشد. بعضی افراد بسیار لاغرند که می تواند به دلیل مسائل ارثی و یا مشکلات در دوران اولیه رشد باشد. افراد لاغری که مایلند وزن بیشتری داشته باشند، باید همیشه به یاد بیاورند که افراد چاق تا چه حد آرزو دارند لاغر شوند! بنابراین باید با این موضوع به طور منطقی برخورد نموده و تفاوت های ژنتیکی را نیز در نظر گرفت.

روش های جبران کمبود وزن
کسانی که می خواهند وزن بیشتری پیدا کنند، باید بدانند که این کار فقط از طریق فعالیت بدنی مناسب امکان پذیر می باشد، کسانی که سعی می کنند فقط با خوردن غذاهای پرکالری وزن خود را اضافه کنند باید بدانند که این فقط باعث افزایش چربی بدن آن ها خواهد شد و این مسئله به نوبه خود می تواند عوارض بسیار مهمی در برداشته باشد.
سه وعده غذا در روز
کسانی که دچار کمبود وزن هستند می باستی دست کم سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده غذایی بخورند این افراد باید سعی کنند بیشترین حجم غذا را در دقایق اول و حداکثر در 20 دقیقه اول دریافت کنند و باید اول غذاهای اصلی را خورده و بعد سراغ سالاد و سایر مواد مشابه بروند.

حجم و مقدار زیاد
یکی از راه ها برای اینکه بتوان در هر وعده مقدار بیشتری غذا خورد، افزایش حجم غذای دریافتی در هر نوبت است. انتخاب ظرف بزرگ برای غذا می تواند در این رابطه موثر واقع شود به عنوان مثال می توان مقدار بیشتری شیر را در لیوان بزرگ تر ریخته و مصرف کرد.
میان وعده غذاهایی اضافی
برای افزایش مقدار انرژی دریافتی در هر روز، علاوه بر افزایش حجم غذا، بایستی دفعات آن را نیز زیاد کرد یکی از راه حل ها، خوردن میان وعده های غذاهایی مفید پرکالری بین وعده های اصلی می باشد.
تغذیه و آمادگی جسمانی
شواهد بسیاری وجود دارد که ورزش به سلامتی کمک کرده و از بیماری ها جلوگیری می کند ولی با وجود آگاهی مردم از تاثیر ورزش و فعالیت بر سلامتی، یا دارای فعالیت کمی هستند و یا اصلا فعالیت نمی کنند. فعالیت بدنی در پیشگیری از بسیاری بیماری های شایع مانند بیماریهای قلبی، برخی سرطان ها، سکته مغزی، افسردگی و پوکی استخوان کمک می کند.برای دستیابی به فواید سلامتی، افراد مجبور نیستند ورزش های سنگین و طولانی انجام دهند. بلکه افراد بدون تحرک می توانند با فعالیت منظم و ملایم نیز به سلامتی برسند.توصیه می شود نوجوانان هر روز و دست کم پنج روز در هفته هر بار 30 تا 60 دقیقه فعالیت بدنی شدید داشته باشند. مدت توصیه شده را می توان به دو سه نوبت در روز تقسیم کرد.
فواید فعالیت جسمی منظم و کنترل وزن
- تنظیم خواب
- افزایش مقاومت به بیماری های عفونی از جمله سرماخوردگی
- افزایش مقاومت نسبت به برخی بیماری های بدخیم
- کاهش احتمال ابتلای بعدی به بیماری های غیر واگیر مانند بیماری قلبی، بیماری قند، پوکی استخوان و ...
- کاهش احتمال ابتلا به اضطراب و افسردگی
- افزایش اعتماد به نفس
- افزایش قدرت یادگیری
- کاهش گرایش به دخانیات
- افزایش توان برقراری ارتباطات اجتماعی
- ارتقاء کیفیت زندگی
- افزایش طول عمر
به طور خلاصه برخی انواع کمردرد، برخی انواع سرطان، دیابت، مشکلات سوء هاضمه، سردرد، بیماری های قلبی عروقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، بیماری های عفونی، چاقی مفرط، پوکی استخوان و اختلالات عادت ماهیانه، از جمله مواردی هستند که فعالیت جسمی مداوم می تواند در پیشگیری و کنترل آن مفید واقع شود.
سه تعریف برای آمادگی جسمانی
آمادگی جسمانی یعنی ویژگی هایی که بدن را قادر می سازد تا بتواند فعالیت های بدنی را انجام دهد. این ویژگی ها شامل انعطاف پذیری مفاصل، قدرت و استقامت ماهیچه ها از جمله ماهیچه قلب و ساختار سالم بدنی می باشند. بر اساس تعریف دیگر، آمادگی جسمانی به معنای توانایی انجام فعالیت های بدنی همراه با مقدار کافی انرژی اضافی برای فعالیت های پیش بینی نشده می باشد. در تعریف دیگر، آمادگی جسمانی یعنی توانایی بدن برای مقابله با انواع فشار و استرس از جمله تنش های عصبی . در نظر داشته باشید که هیچ تضادی بین این سه تعریف وجود ندارد؛ بلکه توصیف های متفاوت از شرایط ایده آل بدنی می باشند.

چند توصیه برای افزایش فعالیت ورزشی
وقتی تصمیم می گیرید دفعات، شدت و زمان فعالیت ورزشی خود را افزایش دهید تا حدی ورزش کنید که راحت هستید، بهتر است که این کار را به آهستگی انجام دهید.در سراسر هفته فعالیت کنید، ورزشکار روز تعطیل نباشید!اگر فرصت کافی برای ورزش مداوم به به مدت 30 تا 60 دقیقه ندارید، این مدت را به دو سه نوبت در روز و هربار 10 تا 20 دقیقه تقسیم کنید.از وسائل و امکانات مناسب و در دسترس استفاده کنید.از نرمش های تایید شده به طرز صحیح استفاده کنید.
گرم شدن و سرد شدن بدن
در طول انجام حرکات ورزشی به اصل اجرای گام به گام و تدریجی حرکات توجه داشته باشید ورزش سنگین و ناگهانی می تواند باعث ایجاد صدمات جسمی شده و همچنین توقف ناگهانی ورزش می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد، بنابراین ورزش می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد، بنابراین ورزش را به تدریج به پایان برسانید.گرم کردن بدن با شروع حرکات ملایم علاوه بر آماده کردن ماهیچه ها، مفاصل و تاندون ها، باعث آزاد شدن هورمون اپی نفرین می شود که عامل حرکت و جابه جایی سوخت برای ایجاد قدرت و توان فعالیت های استقامتی می باشد. سرد کردن تدریجی، وضعیت بدن را از حالت ورزشی به حالت عادی باز خواهد گرداند و آن را برای انجام فعالیت های عادی آماده می کند. چند دقیقه فعالیت و نرمش آرام ، باعث استراحت ماهیچه ها بعد از یک فشار شدید و بهبودی گردش خون در آن ها خواهد شد. به تدریج که به پایان ورزش خود نزدیک می شوید ، از تعداد و شدت حرکات آن بکاهید، به عنوان مثال اگر در حال دویدن هستید، از سرعت خود کاسته و تا حدود 5 تا 10 دقیقه به این کاهش ادامه دهید. کاهش تدریجی شدت حرکات از انقباض شدید ماهیچه ها نیز پیشگیری می کند.
فعالیت های هوازی
همان گونه که می دانید، قلب در هنگام فعالیت تندتر می تپد، مدت زمانی که شخص می تواند با ضربان قلب افزایش یافته فعالیت کند، استقامت قلبی تنفسی وی را نشان می دهد. تمرین مکرر می تواند استقامت قلبی تنفسی را برای انجام فعالیت هایی مانند شنا، دو، پیاده روی سریع و دیگر فعالیت های هوازی تقویت کند. فعالیت ماهیچه ها نیاز به مقادیر زیادی اکسیژن دارد، استقامت قلبی تنفسی باعث می شود که قلب، ریه ها و خون توان خود را برای انتقال اکسیژن به ماهیچه ها افزایش دهند. وقتی سیستم قلبی تنفسی به تدریج خود را با نیازهای حرکات هوازی وفق می دهد ، بدن می تواند به نحو موثرتری اکسیژن لازم را تامین کند.
ورزش های غیرهوازی
برخلاف ورزشهای هوازی، ورزش های غیرهوازی به بهبود استقامت قلبی تنفسی کمکی نمی کنند. ورزش های سنگین مانند وزنه برداری، پرش از روی مانع، دو سرعت و امثال آن، ورزش های غیرهوازی محسوب می شوند.

مصرف سوخت ها در بدن
در زمان های مختلف، بدن از مخلوطی از سوخت های متفاوت استفاده می کند که به نوع فعالیت و شرایط بدن بستگی دارد.
مقدار گلیکوژن در بدن و رژیم غذایی
بدن به طور دائم در حال استفاده و بازسازی گلیکوژن خود می باشد مقدار ذخیره آن در بدن به مقدار کربوهیدرات موجود در بدن بستگی دارد که خود بستگی به میزان آن در غذای فرد دارد. هرقدر گلیکوژن موجود در بدن بیشتر باشد، توان انجام فعالیت، طولانی تر خواهد بود.مطالعات زیادی نشان داده اند رژیم حاوی کربوهیدرات می تواند مقدار ذخیره گلیکوژن در بدن و در نتیجه مقدار انرژی را افزایش دهند.زمان دوام گلیکوژن در بدن شخص، علاوه بر مقدار آن در بدن، به شدت فعالیت نیز بستگی دارد. ورزش های سنگین مانند دوهای سرعت باعث مصرف سریع گلیکوژن می شوند، ورزش های دیگر مانند دو آرام، آهسته تر آن را مصرف می کنند اما به هر صورت کسانی هم که آرام می دوند در نهایت همه گلیکوژن خود را در طول ورزش های سبک هوازی، سیستم تنفس و گردش خون مشکلی در فراهم کردن خون لازم برای ماهیچه ها ندارند. در طول ورزش های سنگین تقاضا برای اکسیژن برای سوزاندن چربی به عنوان سوخت بیشتر می شود. زمانی که فعالیت شخص سریع تر از توان فراهم شدن اکسیژن برای ماهیچه ها باشد، سیستم هوازی جوابگوی این نیاز نخواهد بود و لذا ماهیچه ها مقدار بیشتری گلوکز مصرف می کنند .

مصرف گلیکوژن در طول ورزش علاوه بر شدت فعالیت، به زمان آن هم بستگی دارد در طول اولین بیست دقیقه، شخص گلیکوژن بیشتری به عنوان سوخت مصرف می کند اگر شخصی ورزش سبک را به مدت بیشتر از 20 دقیقه ادامه دهد، کمتر از گلیکوژن و بیشتر از چربی استفاده می کند هنوز مصرف گلیکوژن ادامه دارد و اگر فعالیت طولانی و سخت شود منابع گلیکوژن تقریبا به طور کامل تمام می شوند.شدت ورزش هم می تواند بر میزانی که گلیکوژن در ماهیچه ذخیره می شود تاثیر بگذارد هرقدر ماهیچه ای گلیکوژن بیشتری ذخیره کند در طول فعالیت جسمی منابع بیشتری خواهد داشت ماهیچه های افراد دارای تمرین ورزشی، کمتر به گلیکوژن تکیه می کنند بلکه برای انرژی بیشتر به چربی وابسته اند بنابراین میزان گلیکوژن تجزیه شده در افراد ورزشکار کمتر از افراد غیرورزشکار در یک شدت مشابه از عمل می باشد.

نسخه اصلی مطلب روشهای جبران کمبود وزن را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
زاويه دار كردن فک بدون جراحیدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
علل کمر درد مزمن و درمان با طب فیزیکیدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مراحل آی وی افدکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
درباره کرونا ویروس بیشتر بدانیددکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان درد شانه با تزریق داخل مفصلدکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
پرسش های متداول بوتاکسدکتر کاوه کریمی راد [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
طب سنتی و هومویوپاتی و تعذیه در درمان چاقیشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
مراقبت های بعد از کانتوپلاستی یا چشم گربه ایدکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت