تاثیر مواد غذایی برسلامت وبیماریهای پوست از دیر بازمورد توجه محققین وهمچنین افراد سالم وبیماران بوده است .تغذیه می تواند نقش مهمی درسلامت ودرمان بیماریها داشته باشد.بطوریکه تحقیقات اخیر نشان داده اند برخی مواد غذایی می توانند باعث به تاخیر افتادن روند پیری پوست وحتی بعضی از سرطانهای شوند.سرطانهای پوستی شایعترین سرطان ها هستند وملانوم یکی از خطر ناک ترین ومرگ آورترین آنهاست .صدمات اکسیداتیو ورادیکال های آزاد نقش مهمی در ایجاد پیری وسرطان های پوست دارند .
مواد غذایی ومیوه هایی که دارای اثر آنتی اکسیدان هستند تاثیرزیادی در پیشگیری از سرطان های پوست وحتی ملانوم داشته اند از جمله این مواد لاتکس انجیر،هسته وپوسته انگور،گوجه فرنگی ،زیتون وماهی است .اسیدهای چرب آزاد رژیم غذایی می تواند باعث کاهش ریسک بسیاری از اختلال ایمنی در انسان شود یکی از منابع مهم این اسیدهای چرب رویال ژلی عسل زنبوراست که خواص مفید زیادی دارد .
این ماده دارای اثر محافظتی وپیشگیری کننده در بسیاری از مواد بیماریها می باشد از این جمله مهار رشد سرطان تعدیل کننده سیستم ایمنی ، درمان عوارض یائسگی وپیشگیری از پیری پوست است .حتی مواد آنتی اکسیدان غذایی که شامل ویتامین E,Cوکاروتینوئید می باشد می تواند کاتاراکت ودردژنرسانس ماکولای چشم رادر سنین پیری به تاخیر بیندازد .
منابع غذایی حاوی این مواد جگر،شیرلبنیات وروغن ماهی های دریایی شمال می باشد مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر پیری زمینه ژنتیک ،رادیکال های آزاد وتجمع مواد زائد در بدن است .رادیکال های آزاد می توانند در اثر استرس های روانی ،اشعه ماوراء بنفش ،موادشیمیایی،دود سیگار وسایر فاکتورها تولید شود.ساخته شدن بیش از حد رادیکال های آزاد باعث صدمات زیادی به بدن انسان می شود که شامل صدمه به نسج کلاژن ،الاستین ،DNAوعروق خونی می شود.
درمطالعه ای که در فرانسه روی 1264 زن و1655 مرد بین سنین 45و60 سال انجام شد مشخص شد افرادی که از روغن زیتون استفاده می کردند ریسک پیری شدید ناشی از نور در آنها کاهش چشمگیری پیدا کرد.روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب مونوساچوره می باشد.اما اسیدهای چرب با منشا حیوانی ولبنیات وگوشت های processشده این خاصیت را نداشت .
بسیاری از مطالعات روی پدید پیری انجام شد وجالب ترین تئوری اثر مواد غذایی روی رادیکال های آزاد می باشند .رایج ترین مواد آنتی اکسیدان کوآنزیم Q10،فیتواستروژن ،پروبیوتیک ها وامگا 3 می باشد . این مواداثرات مفیدی روی سیستم های گوارشی وایمنی دارند .