شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

فیستول مقعدی چیست ؟

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

یک فیستول مقعدی، مجرایی است که بین پوست مقعد و کپل از بیرون و کانال مقعد از داخل ایجاد می­شود. انواع مختلفی از فیستول­های نسبتا ساده تا فیستول­هایی با شاخه­ های پیچیده وجود دارد. بعضی از فیستول­ها مسئولیت کنترل عضلات روده را به­عهده دارند. هر فیستول در نوع خود جداگانه عمل می­کند.

این عمل جراحی چگونه به من کمک می کند؟

برای یک فیستول می­توان اعمال جراحی مختلفی انجام داد. در این خصوص باید با پزشک جراح خود صحبت کنید تا ببینید دقیقا چه نوع عملی برای فیستول­ گذاری شما باید در نظر گرفته شود.هدف از این کار این است که در عین جلوگیری از باقی ماندن بخش عفونی در داخل شکم به آن بخش اجازه بدهیم تا بطور اساسی ترمیم پیدا کند.

ممکن است روند خوب شدن و بهبودی آن کُند باشد و از یک هفته تا چند ماه بطول انجامد. تعیین زمان دقیق این روند برای هر یک از فیستول­ ها غیر ممکن است.شاید نیاز باشد که فرد را قبل از عمل بستری کرد. این حالت می­تواند شامل معاینه­ی جراحت بیمار در حالت بیهوشی و در اطاق عمل صورت بگیرد. گاهی اوقات از بخیه­ای بنام ( بخیه­ی ستون Seton) برای جلوگیری از افت عضلات استفاده می­کنند.در صورت نیاز به بخیه پزشک جراح حتما توضیحات لازم را به شما خواهد داد.

پیش از عمل جراحی باید چه آماده ­سازی­ هایی صورت گیرد؟

ممکن است روز قبل یا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه کنید. اگر آزمایش خونی پیش از عمل صورت نگرفته باشد طبق معمول پیش از هر عمل جراحی آزمایش­های روتین خون گرفته می­شود. پرستاران و پزشکان بخش در همین اثنا در مورد وضعیت سلامت عمومی شما سؤالاتی می­پرسند و این زمان خوبی است که هر گونه سؤالی در این خصوص دارید با آنها مطرح کنید. ممکن است به شما تنقیه بدهند تا پیش از عمل شکم خود را کاملاً خالی کنید.

پس از عمل جراحی چه اتفاقی می افتد؟

زمانی که به­هوش می­آیید وکاملا بیدار می­شوید می­توانید هر چقدر که دلتان بخواهد بخورید، بنوشید و از جای­تان بلند شوید. توصیه مهم این است تا زمانی که کاملا بهوش نیامده ­اید و هوشیاری لازم را بدست نیاورده­اید در بخش جراحی بمانید. معمولا باید پارچه­ ای اطراف مخرج خود بگذارید تا هرگونه خونریزی در محل را کنترل کند. این کار حس عجیبی به شما می­دهد و ممکن است از اینکه احساس می­کنید هر آن شکم شما می­خواهد کار کند احساس خوبی نداشته باشید. (این در حالی ­است که شکم شما واقعا نمی­خواهد کار کند) در این زمان احساس درد چیزی است که انتظار آن می­رود. برای مقابله با آن به شما مسکن می­دهند.

لطفاً در صورت بروز هرگونه ناراحتی، پرستار بخش خود را مطلع سازید. معمولاً روز بعد از عمل می­توانید حمام کنید یا دوش بگیرید و در آن زمان می­توانید پانسمان خود را بردارید ( این کار را باید به ­نرمی انجام دهید) این امکان وجود دارد که مقداری خون بیرون بزند که جای نگرانی ندارد چرا که این مایع خونابه است و فقط به­رنگ خون است. در صورت هر گونه نگرانی موضوع را با پرستار خود در میان بگذارید.

شکم من چگونه کار خواهد کرد؟

ممکن است از همان روز اول بعد از عمل به شما مسهل بدهند. این کار باعث نرم شدن مدفوع و بهتر کار کردن شکم شما می­شود. ممکن است تا یکی دو روز شکم شما کار نکند و یا اگر هم کار کند با کمی خونریزی همراه باشد. بهترین کار این است که 15تا 20دقیقه قبل از اجابت مزاج، مسکن بخورید.

پانسمان زخم

روزهای اول این کار هر روز صورت می­گیرد. از شما می­خواهند که پیش از عوض کردن پانسمان حمام کنید یا دوش بگیرید. این کار باعث می­شود که پانسمان­های قبلی را بردارید و سطح رویی زخم را هم تمیز کنید. تجربه ثابت کرده که عمل خوب شدن مسیر فیستول از بالا به پایین و به­طرف بیرون صورت می­گیرد. به منظور جلوگیری از گرفته شدن مجرای فیستول، پرستاری که پانسمان شما را عوض می­کند به آرامی انگشت خود را وارد مجرای فیستول کند.

بیماری فیستول مقعدی
این عمل ممکن است کمی آزار دهنده باشد اما این کار برای اطمینان از روند بهبود موفقیت ­میز محل جراحت لازم است. برای این کار از ژل بی­حس­ کننده­ ی موضعی استفاده می­کنند تا دچار ناراحتی نشوید.ممکن است از بعضی از بیماران بخواهند از گشادکننده­ی مقعدی استفاده کنند. برای رها شدن از هر گونه ناراحتی و درد، پرستار شما بهترین راه را پیشنهاد می­دهد. یکی از این راه­های خوب مصرف مسکن حدود نیم ساعت قبل از پانسمان است.ممکن است هم زمان با پانسمان مسیر زخم را با گاز استریل و محلول که آغشته به ژل بی­حس­کننده هم است تمیز کنند تا مطمئن شوند که محل زخم به­درستی خوب می­شود.

مدت بستری

این زمان به افراد بستگی دارد و متناسب با نوع فیستول و پیچیدگی آن در بین افراد متفاوت است. برای یک فیستول ساده بین یک تا سه روز و برای یک فیستول پیچیده­ تر یک هفته یا بیشتر طول می­کشد.

پانسمان شما در خانه

قبل از آنکه به خانه بروید پرستار، نحوه­ی عوض کردن پانسمان را به شما توضیح خواهد داد. لازم است در خانه هر روز پانسمان خود را عوض کنید. برای شروع می­توانید از کسانی که در مراکز بهداشت محل شما کار می­کنند کمک بگیرید به­زودی خودتان مراحل این کار را یاد خواهید گرفت. . می­توانید از افراد منزل نیز بخواهید این کار را برای شما انجام بدهند. با این کار دیگر نیازی نیست منتظر پرستار بمانید. پانسمان باید سطح روی زخم را بگیرد و نیازی به بانداژ کردن زخم نیست. خود پانسمان جلوی هر گونه رطوبت و خونریزی را می­گیرد.

پانسمان باید به­طور تمیز و پاکیزه صورت بگیرد اما به استریل کردن نیازی نیست.در هر بار عوض کردن پانسمان نیاز است که به کمک ژل بی­حس­ کننده انگشت خود را در مجرای فیستول وارد کنید تا از روند بهبودی زخم آن اطمینان حاصل کنید. بعد از آن مجرای فیستول را با گاز استریل آغشته به محلول ضد عفونی کننده و ژل بی­حس­کننده شستشو می­دهید.

وجود بعضی از ترشحات تا زمانی اتفاق می­افتد که عمل خوب شدن زخم بطور کامل صورت نگرفته است. می­توانید برای محافظت از زخم از یک پوشک یا نواربهداشتی در زیر لباس استفاده کنید. ممکن است متوجه شوید که استفاده از کرم محافظ در اطراف پوست محل زخم برای حفاظت از آن به شما کمک می­کند. در صورت رشد موها در پوست می­توانید آنها را بزنید تا در محل زخم رشد نکنند. شما باید بعد از هر بار اجابت ­مزاج محل جراحت را خوب تمیز کنید.

اگر بعد از رفتن به خانه دچار خونریزی شوم چه باید بکنم؟

بعد از عمل مقداری کمی خونریزی از زخم یا مقعد کاملا طبیعی است. ممکن است هنگام عوض کردن پانسمان یا تمیز کردن خود در توالت با این صحنه روبرو شوید. نگران نباشید ممکن است از زخم شما هفته­ها ترشحاتی بیرون بزند. بهتر است زیر لباس خود یک پوشک یا پارچه­ی کوچک داشته باشید تا لباس­تان آلوده نشود.در صورت خونریزی شدید بهتر است با پزشک محل سکونت یا بخش جراحی خود تماس بگیرید.

چه مدت طول می­کشد تا سرِکار بروم؟

زمان رفتن به سرکار در بین افراد مختلف متغیر است و حتی به نوع عمل هم بستگی دارد. هر چقدر که راحت هستید کار کنید. اگر مجبورید مسکن بخورید از انجام کارهایی که دقت کافی می­خواهند خودداری کنید. اگر بلند کردن وسایل سنگین شما را اذیت می­کند از این کار دست بکشید. بیشتر مردم تا دو هفته پس از عمل نمی­توانند سر کار بروند. اما همین مدت هم به نوع کار شما و طول مجرای فیستول شما بستگی دارد.

توصیه می­شود که روزهای اول از نشستن و یا ایستادن­های طولانی خودداری کنید. تا کاملا خوب نشده­اید شنا نکنید چرا که کلر موجود در آب استخر روی زخم شما اثر می­گذارد و باعث می­شود که آلودگی را به خود بگیرد. باید بدانید که فعالیت ورزشی بیش از حد موجب آزار شما می­شود. با یک پیاده­ روی سبک شروع کنید و به ­تدریج سطح فعالیت خود را بالا ببرید. هر زمان که احساس راحتی کردید می­توانید روابط زناشویی خود را از سر بگیرید.

آیا اثرات جانبی و طولانی مدتی از عمل باقی خواهند ماند؟

اگر در موارد بسیار نادر دارای عضلات بسیار ضعیف در اطراف مقعد (اسفنکتر مقعدی) خود باشید پس از عمل، کنترل این عضلات کمتر شده و ممکن است موجب نشتی مدفوع به بیرون و خارش مقعد شود. در صورت بروز هر گونه مشکل آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

سئوی سایت راه کاری است که با استفاده از آن می توانید در فضای وب دیده شوید. ما می توانیم سایت شما را در جستجوی پر رقابت ترین کلمات کلیدی مدنظرتان، به اولین صفحه گوگل منتقل نماییم. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین آماده ارائه خدمات طراحی وب و بهینه سازی نرم افزاری و محتوایی به پزشکان و دیگر مشاغل می باشد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تغذیه در بیماری های قلبی عروقیشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
شایعترین بیماریها و مشکلات پوستی در کودکان و نوزادانکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهداشت جنسی در بارداریدکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
انواع روشهای ترمیم موی آقایاندکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
هر آنچه که باید یک ورزشکار در مورد الکل بداندشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
علت از بین رفتن چربی زیر پوست و درمان آن با پیوند چربیکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
روشهای پیشگیری از خار پاشنه پادکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
درمان جای جوش یا اسکار آکنهدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت