شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

تولید سوسیس و کالباس ایرانی با گوشت گربه

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

استفاده از گوشت گربه و آشغال گوشت و دانه باقلا برای تولید سوسیس و کالباس، ابهاماتی است که همیشه ذهن خیلی از مردم را درگیر کرده و هیچوقت پاسخ دقیقی به آن داده نشده است.به گزارش ایسنا، پژمان داوری منزه مدیرعامل شرکت فرآوردههای گوشتی تهران به پارسینه میگوید: در این سالها هر کسی هر طور که دلش خواسته، صنعت سوسیس و کالباس را مورد هجمه قرار داده و رفته و بعد هم نه مستندی ارائه کرده و نه جوابی پس داده!

وی معتقد است که سکوت تولیدکنندگان سوسیس و کالباس در برابر هجمههای مداوم علیه این صنعت، دیگر جایز نیست و باید مستقیم با مردم سخن گفت.او میگوید: برای روشن شدن ذهن مردم، نه رسانهها تاکنون سراغ کارخانهها آمدهاند و نه شرکتهای تولیدی به دنبال دفاع از خود بودهاند. در این میان رسانهها نیز تنها به انتشار نظرات متخصصان تغذیه و پزشکانی بسنده کردهاند که بیشتر آنها یکبار هم یک کارخانه تولید سوسیس و کالباس را از نزدیک ندیدهاند. حتی کسی هم از شرکتهای تولیدی نپرسیده که چقدر از مسائل مطرح شده پیرامون سلامتی محصولات گوشتی را قبول دارند.

این در حالی است که وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد، با حساسیت بالایی از مواد اولیه تا محصول نهایی شرکتهای دارای مجوزهای قانونی را کنترل میکنند.داوری میگوید: کارخانههای معتبر زیادی در کشور فعالیت دارند اما کسی نمیخواهد حرف آنها را بشنود چون همیشه طوری با تولیدکنندگان سوسیس و کالباس رفتار شده که گویی تولیدکننده موادمخدر هستند! اکنون مدیرعامل سولیکو به نمایندگی از سوی شرکتهای دیگر، در راستای شفافسازی اذهان عمومی درباره صنعت سوسیس و کالباس به پرسشهای پارسینه پاسخ داده است. پرسشهایی که شاید دغدغه خیلی از مصرفکنندگان باشد.

ماجرای استفاده از گوشت گربه برای تولید سوسیس و کالباس تا چه اندازه میتواند صحت داشته باشد؟
قصد ندارم پرسش را با پرسش جواب بدهم اما شما به من بگویید چند نفر در ایران تا به حال گوشت گربه خوردهاند یا از آن چشیدهاند؟ من و همکارانم پیشتر به این نتیجه رسیدیم که اگر چنین شایعهای صحت داشته باشد، در خط تولید به روزانه 15 هزار گربه نیاز داریم. اصلا آیا کسی یک سوله پرورش گربه هم در کشور سراغ دارد؟ با اطمینان به شما میگویم این شایعه منشاء ایرانی ندارد اما در اینترنت به فارسی ترجمه شده و بعضیها آن را باور کردهاند. اگر فرض کنیم کارخانهای هم در ایران وجود داشته باشد که بخواهد از گوشت حرام استفاده کند، چرا باید سراغ گربه برود؟ آیا گوشت گراز بهتر و در دسترستر از گربه نیست؟

چرا پزشکان درباره فسفات مردم را میترسانند؟ آیا باید ترسید؟
این یکی از همان ضربههای تکراری و متداولی است که همیشه به صنعت سوسیس و کالباس زده شده است. ترکیبات فسفاته در برخی مواد غذایی مانند گوشت و تخم مرغ به صورت طبیعی وجود دارد. حتی هنگام تولید پنیر، از فسفات با درصدی بسیار بالاتر از فرآوردههای گوشتی استفاده میشود. پس چرا درباره آن کسی هشدار نمیدهد و در آنجا خطرناک نیست؟ فسفات موجود در سوسیس و کالباس به اندازه است اما مصرف زیاد این محصولات میتواند مانند افراط در خوردن هر چیز دیگری با عوارضی همراه باشد.

مصرف سوسیس و کالباس چندبار در هفته یا ماه مجاز است؟
پاسخ دادن به این پرسش ساده نیست چون روش طبخ و مصرف سوسیس و کالباس بسیار مهم است. این محصولات را میتوان به صورت آبپز، با تفت دادن ملایم، سرخ کردن، بخارپز، آرامپز، کبابی، گریلی، پخت در فر و یا راههای دیگر سرو کرد که هر کدام تاثیر متفاوتی دارند. همه همکاران در سولیکو مصرفکننده محصولاتی هستند که در این کارخانه تولید میشود. من خودم در خانه، حداقل یک وعده در طول هفته سوسیس و کالباس مصرف میکنم. تازه جدا از تستهایی که مجبور هستیم بیشتر روزها در کارخانه انجام دهیم تا از کیفیت محصول مطمئن باشیم.

آیا همه فستفودها از سوسیس و کالباسهای محصول کارخانههای معتبر استفاده میکنند؟
کارخانهای معتبرتر است که محصولاتش را با کیفیتی بهتر از رقبای خود تولید کند. پس فستفودی هم که دارای اعتبار است، مواد اولیه خود را از منابع معتبر تهیه میکند. اکنون رقابت تنگاتنگی بین فستفودهای برتر کشور ایجاد شده و مالکین آنها نسبت به شهرت خود حساس هستند، اگرچه ممکن است در هر صنفی، افراد بیتفاوت هم فعالیت کنند.

چرا مزه سوسیس و بیشتر کالباس خارجی، از ایرانی آن متفاوت است؟
ماجرای مزه، کاملا تابع ذائقه محلی است. چون سوسیس و کالباس اروپایی طعم گوشت را دارد، بنابراین دیدهایم که خیلی از توریستها مزه محصولات ایرانی را به راحتی میپسندند. به طور کلی، ذائقه ایرانی، مزه سوسیس و کالباس را با ادویه زیاد بیشتر ترجیح میدهد اما باید این را هم در نظر داشته باشیم که استفاده از برخی مواد در فرمول محصولات گوشتی که باعث مزههای متنوعی میشوند، مانندMSG، گوانیلیت یا اینوزینت، بر اساس قانون کشورمان ممنوع است.

ماجرای استفاده از باقالا در کالباس چیست؟
شاید برخی تولیدکنندگان از شباهت ظاهری دانه باقلا و پسته سودجویی کنند اما نباید اینطور فکر کنیم که همه فعالان صنعت سوسیس و کالباس از باقالی استفاده میکنند. این کار خلاف مقررات است چون اگر مصرفکننده به فاویسم مبتلا باشد، خوردن آن کالباس برایش خطر جدی ایجاد میکند. این را هم باید در نظر داشت که پسته مصرفی صنعت سوسیس و کالباس با آن چیزی که در ظرف آجیل میبینیم، متفاوت است. در بازار نوعی پسته وجود دارد که به «پسته قزوینی» معروف است و از آن خلال تهیه میکنند. رنگ سبز تیره آن با پسته مجلسی فرق دارد بنابراین هر چیزی که در کالباس شبیه پسته نباشد، لزوما باقلا نیست.

آیا خام خوردن سوسیس برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد میکند؟
چون تمام محصولات گوشتی در ایران به صورت پخته و پاستوریزه به دست مشتری میرسد، بنابراین ما در کشور چیزی به اسم سوسیس و کالباس خام نداریم و میتوان آن را بدون نیاز به پختن هم میل کرد.

آیا میتوان در خانه هم سوسیس و کالباس درست کرد؟
خیلی چیزها در ابتدا با امکانات ساده و پیش پا افتاده تولید شدهاند و سپس برای بهبود، یکنواختی، سهولت کار، بستهبندی و حمل و نقل آنها از امکانات صنعتی بهره گرفته شده است. در اروپا بیشتر قصابیها خودشان تولیدکننده سوسیس و کالباس هستند.سوسیس و کالباس را میتوان در خانه تولید کرد اما کیفیت و یکنواختی محصولات خانگی همیشه با نوسان همراه است. ما پیشتر به طور آزمایشی تهیه سوسیس و کالباس خانگی را به بانوان علاقهمند آموزش دادیم و خیلی از آن استقبال شد.

اینکه میگویند سوسیس و کالباس از آشغال مرغ و گوشت قرمز تولید میشود، موثق است؟
آنچه که در استاندارد ملی ایران با عنوان گوشت و اندام غیرمجاز شناخته میشود، ضایعات محسوب میشود و در کارخانه نمیماند.کارگاههای تبدیل ضایعات دامی، تنها مشتری دورریزهای صنعت فرآوردههای گوشتی هستند و اجزای باقیمانده بدن مرغ، مانند پوست و امعاء و احشا را از کارخانهها میخرند تا از آن برای تولید پودر استخوان، ژلاتین و کود استفاده کنند. بر همین اساس، کارخانههای معتبر هر روز ضایعات دامی استحصال شده در خط تولید را به مراکز مجاز معرفی شده از سوی اداره دامپزشکی میفروشند.
همشهری آنلاین


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تاثیر داشتن یک بیضه بر عملکرد جنسیدکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
لیفت و رفع غبغب با اندولیفت چگونه انجام می شود؟دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
درباره کاشت مو به روش FIT بیشتر بدانیددکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
مهمترین سوالات درباره جراحی لیفت پلکدکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
درباره آرتروز و دیسک کمر بیشتر بدانیددکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
پاکسازی پوست صورتدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
لیزر جوانسازی پوست دست چه مزایایی دارد؟کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
افتادگی پلک بعد از بوتاکس چقدر طول میکشد؟دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
آیا تاتو ایمن است و میتوان آن را پاک کرد ؟دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت