لیزر موهای زائد به این صورت عمل می کند که نور لیزر رنگدانه های مو (ملانین) را هدف قرار داده و با افزایش حرارت در ملانین باعث تخریب و از بین بردن فولیکلول مو می شود و تا مدت زیادی اجازه رشد مو در آن نقطه را نمی دهد. این عمل در افراد با تیپ های پوست و موی مختلف اثرات متفاوتی دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
مو بخشی از پوست است که تقریبا در تمام نواحی بدن به دو صورت یافت می شود:
موهای ضخیم بیشتر در نواحی سر و ابرو و موهای نازک در کل نواحی بدن وجود دارند، موهای نازک در اثر تحریک هورمون های جنسی مردانه که اندکی در بدن خانم ها توسط غدد فوق کلیه تولید می شوند، می توانند به موهای ضخیم تغییر شکل یابند. این حالت در نواحی صورت ،پشت،سینه، شکم، زیر بغل و نواحی تناسلی رخ میدهد.
در انتهای فولیکول ناحیه ای برجسته است به نام بابولب که پیگمان رنگی ملامین در آن تولید میشود. در موهای مشکی این قسمت سیاه بوده و در موهای سفید و روشن بی رنگ می باشد. ترکیب اصلی مو یک پروتئین ساختمانی قوی به نام کراتین می باشد این پروتئین در ناخن و سطح خارجی پوست هم وجود دارد.
هر واحد مو شامل ریشه های موی نزدیک به یکدیگر، غدد چربی کوچک، رگهای خونی تغذیه کننده و رشته های عصبی می باشد که با نام فولیکول مو شناخته میشود. این واحدهای فولیکولی 1 تا 1/5 میلی متر از یکدیگر فاصله دارند.
مطلب پیشنهادی : لیزر برای چه کسانی ممنوع است؟
بهترین عملکرد لیزر در رفع موهای زائد بسیار وابسته به نوع و کارایی دستگاه لیزر می باشد. در حالت کلی هر چه موها زخیم تر و تیره تر باشند و رنگ پوست روشن تر بهترین نتیجه را خواهد داشت.
در واقع از نظر میزان ماندگاری نتایج لیزر موهای زائد در زنان و مردان یکسان است. اما با توجه تیپ های پوستی آسیب پذیر تر در زنان مراقبتهای پس از لیزر رفع موهای زائد بسیار دقیق تر باید دنبال شود. از طرفی با توجه حجم بیشتر موهای زائد در مردان نسبت به زنان ممکن است تعداد جلسات برای مردان بیشتر باشد. سایر موارد همانطور که گفته شد، نتایج یکسانی در زنان و مردان دارد.
نسخه اصلی مطلب ارتباط ساختار مو و رفع موهای زائد با ليزر را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.