ماهی ماده غذایی بسیار مفید و لازم در برنامه غذایی می باشد که از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار می باشد مصرف دو وعده غذایی ماهی در برنامه غذایی هفتگی توصیه می شود. ماهی منبع خوبی برای پروتئین بدن می باشد که براحتی قابل هضم و جذب در بدن است، همچنین حاوی ویتامین های گروه ب می باشد که موجب سلامت سیستم عصبی بدن می شوند.
ماهی منبع خوبی از روی مورد نیاز بدن می باشد، روی در رشد جسمانی تأثیر فراوان می گذارد، کمبود روی در دوران بلوغ کوتاهی قد و تأخیر بلوغ جنسی را به همراه دارد. ماهی منبع خوبی از منیزیم است که موجب حفظ فعالیت نرمال ماهیچه و عصب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوانها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی بدن، کاهش فشار خون ، جلوگیری از حملات قلبی و ثابت نگه داشتن قند خون نقش مهمی دارد.
ماهی منبع خوبی از آهن است که در خون سازی، مقاومت بدن در مقابل میکروبها و جلوگیری از خستگی مفرط و ضعف عمومی موثر می باشد. و منبع خوبی برای ید مورد نیاز بدن می باشد. ید در رشد بدن بسیار موثر می باشد و به همین دلیل مقدار مصرف کافی ماهی به کودکان در حال رشد توصیه می شود. ید در ساخته شدن سیستم های عصبی نیز نقش مهمی را ایفا می نماید. بنابراین کمبود مصرف ید در زنان باردار موجب اختلال رشد جسمی و ذهنی جنین می شود.
ماهی حاوی مقادیر قابل توجهی از فسفر می باشد فسفر نقش مهمی در سلامت و استحکام دندانها و استخوانهای بدن دارد. مصرف ماهی در سلامت بدن، پیشگیری از بیماری ها و کنترل بیماری ها موثر می باشد. ماهی منبع خوبی از فلوئور می باشد و فلوئور در سلامت دندانها و پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر است.