در تاكيدي بر اين نظريه كه “ماهي غذاي مغز” است، يك مطالعه جديد نشان داده است، در افرادي كه در رژيم غذایی ماهي فراوان مصرف ميكنند خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر بطور چشمگيري پايينتر است.
به نظر ميرسد كه علت عمده اين امر وجود “اسيد دوكوساهگزانويك در ماهي باشد.
دوكوساهگزانويك اسيد چرب اشباع نشده امگا ۳ است كه به نظر ميرسد بر خطر زوال عقل تاثير بگذارد و براي عملكرد مناسب سيستم عصبي مركزي حائز اهميت باشد.
وجود سطح بالاي DHAدر خون، اسيد چربي كه در ماهي پيدا ميشود، خطر ابتلا به زوال عقل را به نصف ميرساند.
اسيد چرب امگا ۳ از قلب و سيستم چرخش خون در بدن محافظت ميكند.
از آنجاييكه ماهي براي قلب انسان مفيد است براي مغز نيز احتمالا فايده دارد.
ماهيهاي چرب مانند ماهي خال مخالي(مكرل) ، قزل آلا، شاه ماهي، ساردين، آلباكور (نوعي ماهي تون) و آزاد مقدار زيادي DHAدارند.
در جريان ۹سال پيگيري ۹۹درصد از اين افراد به زوال عقل و ۷۱نفر به بيماري آلزايمر مبتلا شدند.
در افرادي كه در خون آنها بالاترين سطح DHAوجود داشت، خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر به ترتيب ۴۷درصد و ۳۹درصد كمتر بود.
افرادي كه بالاترين سطح DHAرا در خونشان داشتند، گفتند كه در هفته بطور متوسط دو تا سه وعده ماهي ميخورند در حاليكه افرادي كه سطح DHAدر خونشان پايينتر بود بطور قابل توجهي ماهي كمتري ميخوردند.