سردرد یکی از علل شایع درد در انسان می باشد که دارای علل ساده و گاهی خطر ناک می باشد .در برخورد با بیمار سردرد دقت و تبحر پزشک بسیار مهم است معمولا علت سردرد بسیار ساده و با درایت قابل درمان است .
یکی از علل سردرد که قالبا با سردرد میگرنی اشتباه می شود و بعضا بیماران تحت درمان با داروهای ضد میگرن حتی به مدت سالها قرار میگیرند این نوع سردرد است .در این نوع سردرد با دتوجه به ارتباط گردش خون سر با گردن و ارتباط سیستم عصب رسانی گردن با سر در اثر گرفتگی عضلات گردن بیمار احساس سردرد با شدتهای کم کتوسط و یا حتی شدید می گردد.این بیماران گاهی بعنوان میگرن شناسایی و درمان می شوند .در صورتیکه با بررسی دقیق شرح حال معاینه فیزیکی و رادیوگرافی می توان به تشخیص رسید و با تجویز ورزش صحیح اصلاح وضعیت ایستادن نشستن خوابیدن اصلاح نوع فعالیت در محیط کار و خانه دارو درمانی منطقی به کار گیری روشهی طب فیزیکی برای اصلاح ساختار ستون فقرات گردنی مشکل بیمار قابل حل خواهد بود.
علل :شایعترین علت سردرد سردرهای فشاری ناشی از استرسها اسپاسم عضلات گردن و موارد مشابه می باشد.با ابتلا به سردرد نگران نشوید زیرا با بیماری قابل درمانی روبرو هستیدولی توجه به آن ضروری است.
سن بیمار: بعضی از بیماریها در سنین خاصی بروز می کنند.اوج پیدایش درد میگرنی در ۲۰ تا ۳۵ سالگی است. آرتریت تمپورال تقریبا همیشه پس از ۴۵ سالگی بروز میکند. سردردهای ناشی از تومورهای مغزی در میانسالی و بیشتر سردردهای مزمن روزانه در سنین جوانی روی میدهد.
جنس بیمار: شیوع میگرن در زنان چند برابر مردان است و بر عکس سردردهای کلاستر در مردان بیشتر دیده میشود.
محل درد و چگونگی آغاز سردرد :سردرهایی که در کل سر احساس می شوند قالبا از نوع فشاری هستند.و سردرهای ناحیه گیجگاهی می توانند منشا میگرنی و یا اختلال مفصل فک ناشی از مشکلات دهان و یا دندان را داشته باشند
سردرد به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشود.
سردرد میگرنی- سردرد خوشهای Cluster headache و سردرد مزمن روزانه headache Tension .
سردردهای ثانویه علل و پاتولوژیهای متعددی دارندو منشائ آنها از ارگانهای دیگر بدن است مانند علل کلیوی ،علل ناشی از بیماریهای غد د مانند تیرویید.
میگرن: حدود۱۰-۱۵ در صد افراد جامعه دچار میگرن هستند شیوع میگرن در زنان تقریبا ۳ برابر مردان است.اغلب سردرهای فشاری را با میگرن اشتباه گرفته و سالها بیماران راتحت درمان قرار می دهند
پس از مطالعه مقاله فوق شما را به خواندن مقاله ای درباره معرفی انواع ارتوزهای اندام فوقانی دعوت می کنیم .